Bohaterowie

Post Reply
Archanor
Niemy Mędrzec

Bohaterowie

Post by Archanor »

Mam pytanie czy da się zablokować rozwój umiejętności u bohaterów [jest przycisk ale nie działa dziad :pupcia: !] (Lya, Bor itd.) i czy mogą jakimś sposobem awansować na 30 level wraz z jednostkami?
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Re: Bohaterowie

Post by Eon »

Mam pytanie czy da się zablokować rozwój umiejętności u bohaterów [jest przycisk ale nie działa dziad !] (Lya, Bor itd.)
Nie. (Przynajmniej nie całkowicie, bo niektóre umiejętności muszą opanować, nie da się tego zmienić)
... i czy mogą jakimś sposobem awansować na 30 level wraz z jednostkami?
Nie.

@Down: Bzdury. Ja nie mogłem w pełni zablokować u żadnego, co kilka poziomów dało radę przyznać pkt. tam, gdzie ja chciałem. Coś na zasadzie tego, że gra dawała mi wybór, czy x ma dostać płytówkę, czy kolczugę itp.
Last edited by Eon on Thu, 16 Jun 2011, 16:08, edited 1 time in total.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Zablokować rozdawanie pkt możesz, ale tylko u jednego bohatera.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Twórcy gry stworzyli grę na takiej zasadzie:

Postaci niezależne od gracza (że tak to określę, przepraszam jeśli ktoś to źle odbierze):
- Lya
- Bor
- Shae
- Mordekai

Postaci te są z góry przesądzone i nie możemy zbytnio ingerować w ich rozwój. Dopiero pod koniec gry możemy wybrać ich specjalizację tak jak napisał Vin, czyli czy będzie władał lepiej toporami czy mieczami itp.

Postaci które możemy rozwijać:

- Jared

Postać ta jest przekazana do dyspozycji graczom, przez co możemy ją kształtować jak tylko chcemy, mamy wpływ na jej rozwój od początku do końca.
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Archanor
Niemy Mędrzec

Post by Archanor »

Dzięki za odpowiedzi
KPCezar
Odbębniacz postów

Post by KPCezar »

Twórcy zdefiniowali dwa rodzaje bohaterów - z powołaniem i bez. Tych drugich możemy rozwijać jak chcemy, ci drudzy rozwijają się według upodobań twórców, ale od czasu do czasu możemy spowodować jakieś odstępstwo, np: Bor - ma powołanie do toporów dwuręcznych, pozostawiony sam sobie nauczy się posługiwać zbroją płytową, lecz możemy tę umiejętność zamienić na np magię.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Zgadza się, choć ja to poprzednio ująłem nieco inaczej. Dlatego lepiej czytaj poprzednie wypowiedzi...
PS. Sory za zmianę tematu :?
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Post Reply