Ciągły CDKEY
Ciągły CDKEY
Przy każdym włączaniu SPella prosi mnie o CDkey choć już kilka map przeszedłem. To troche wkurzające. Jak sie pozbyć tego buga

Widzę, że nie tylko ja miałem taki problem! Radzę spróbować różnych kombinacji wpisywania CD-key ' zaraz po skończonej instalacji. Ewentualnie możesz kilka razy przeinstalować grę. Mi ten błąd wystąpił już 3 razy i za każdym razem któraś z tych dwóch metod pomogła.
Mógłbyś napisać jaki masz system? Bo może to m.in. od tego zależy...
Mógłbyś napisać jaki masz system? Bo może to m.in. od tego zależy...
Moim zdaniem można to naprawić grzebiąc w rejestrze windows, nie jest to specjalnie skomplikowane
Wystarczy dać Start-> Uruchom-> wpisać "regedit" (bez cudzysłowiu)-> i wejść w
HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Uninstall -> Spellforce -> kliknąć 2x w CDKEY i tam będzie można wpisać klucz do spella i w takim przypadku nie powinien go wołać, jeśli nadal nie wiadomo, mogę wysłać plik do edycji, gdzie można wpisać ten CDKEY, zapisać i kliknąć 2x i informacja zostanie dodana do rejestru.
Wystarczy dać Start-> Uruchom-> wpisać "regedit" (bez cudzysłowiu)-> i wejść w
HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Uninstall -> Spellforce -> kliknąć 2x w CDKEY i tam będzie można wpisać klucz do spella i w takim przypadku nie powinien go wołać, jeśli nadal nie wiadomo, mogę wysłać plik do edycji, gdzie można wpisać ten CDKEY, zapisać i kliknąć 2x i informacja zostanie dodana do rejestru.
Hmm na Viście się za bardzo nie znam... mój sposób dotyczył XP 
Chociaż w Viście generalnie powinno być podobnie, z tym że z tego co wyczytałem na pewnym forum inaczej wywołuje się okno rejestru
Jeśli regedit nie wejdzie, zrób to co napisałem niżej
Start => Uruchom => wpisz: msconfig => Narzędzia => Edytor rejestru
Jeśli coś pomyliłem, to napisz na pw
Oczywiście ta operacja, jak każda inna niesie ze sobą małe, bo małe ale zawsze ryzyko.
Zalecane jest zrobienie kopii zapasowej rejestru:P
Chociaż w Viście generalnie powinno być podobnie, z tym że z tego co wyczytałem na pewnym forum inaczej wywołuje się okno rejestru
Jeśli regedit nie wejdzie, zrób to co napisałem niżej
Start => Uruchom => wpisz: msconfig => Narzędzia => Edytor rejestru
Jeśli coś pomyliłem, to napisz na pw
Oczywiście ta operacja, jak każda inna niesie ze sobą małe, bo małe ale zawsze ryzyko.
Zalecane jest zrobienie kopii zapasowej rejestru:P
Re: Ciągły CDKEY
Mam podobny "problem", aczkolwiek z tą różnicą, że u mnie nie żąda klucza po każdym wyłączeniu gry (więc nie jest to dla mnie jakoś bardzo uciążliwe), tylko co jakiś czas; i tak zauważyłem, że zbiega się to (tak mi się przynajmniej wydaje), z uruchomieniem programu do oczyszczania rejestru z błędnych wpisów.
Muszę sprawdzić: spróbować wyłączyć ten klucz (czy gałąź rejestru, jeśli będzie taka opcja) z ewentualnego skanowania, i zobaczyć czy zadziała
Być może używasz jakiegoś programu do oczyszczania rejestru, i podobnie jak u mnie, ten wpis jest usuwany po takim "czyszczeniu".
Muszę sprawdzić: spróbować wyłączyć ten klucz (czy gałąź rejestru, jeśli będzie taka opcja) z ewentualnego skanowania, i zobaczyć czy zadziała
Być może używasz jakiegoś programu do oczyszczania rejestru, i podobnie jak u mnie, ten wpis jest usuwany po takim "czyszczeniu".
Cóż w ostateczności możesz napisać do pomocy technicznej CD-Projekt. Oni na pewno znajdą jakieś rozwiązanie! (na pocieszenie podam fakt ze przez ponad miesiąc próbowali mi pomóc z FM 2009 i im się udało).
Mam też prośbę - jeśli udałoby Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie to mógłbyś je w tym temacie przedstawić?
Mam też prośbę - jeśli udałoby Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie to mógłbyś je w tym temacie przedstawić?