Ciągły CDKEY

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Sylar
Zaklinacz słów

Ciągły CDKEY

Post by Sylar »

Przy każdym włączaniu SPella prosi mnie o CDkey choć już kilka map przeszedłem. To troche wkurzające. Jak sie pozbyć tego buga
Image
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Widzę, że nie tylko ja miałem taki problem! Radzę spróbować różnych kombinacji wpisywania CD-key ' zaraz po skończonej instalacji. Ewentualnie możesz kilka razy przeinstalować grę. Mi ten błąd wystąpił już 3 razy i za każdym razem któraś z tych dwóch metod pomogła.

Mógłbyś napisać jaki masz system? Bo może to m.in. od tego zależy...
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Moim zdaniem można to naprawić grzebiąc w rejestrze windows, nie jest to specjalnie skomplikowane

Wystarczy dać Start-> Uruchom-> wpisać "regedit" (bez cudzysłowiu)-> i wejść w

HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Uninstall -> Spellforce -> kliknąć 2x w CDKEY i tam będzie można wpisać klucz do spella i w takim przypadku nie powinien go wołać, jeśli nadal nie wiadomo, mogę wysłać plik do edycji, gdzie można wpisać ten CDKEY, zapisać i kliknąć 2x i informacja zostanie dodana do rejestru.
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Nie wiem czy tobie nie chodzi o to, że nie ci nie pasuje przy instalacji. Bo mi chodzi o to, że zainstalowałem gre i moge nomalnie grać, tylko, że jak ją wyłąćze i włącze to musze wpisywać go ponownie. Mam Viste...
Image
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Hmm na Viście się za bardzo nie znam... mój sposób dotyczył XP :P

Chociaż w Viście generalnie powinno być podobnie, z tym że z tego co wyczytałem na pewnym forum inaczej wywołuje się okno rejestru

Jeśli regedit nie wejdzie, zrób to co napisałem niżej

Start => Uruchom => wpisz: msconfig => Narzędzia => Edytor rejestru

Jeśli coś pomyliłem, to napisz na pw

Oczywiście ta operacja, jak każda inna niesie ze sobą małe, bo małe ale zawsze ryzyko.

Zalecane jest zrobienie kopii zapasowej rejestru:P
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Właśnie ja też tak miałem, że mogłem grać ale za każdym razem jak wychodziłem i ponownie uruchamiałem grę musiałem wpisywać Dc-key 'a.

@Mayor

Co do Twojego sposobu 1 to ja takiego pliku na Viście nie miałem;/, natomiast na XP wiem, że z tym nie ma problemu i ten sposób działa doskonale...
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Nie...Działa
Image
st34l3k
Tańczący z warnami

Re: Ciągły CDKEY

Post by st34l3k »

Mam podobny "problem", aczkolwiek z tą różnicą, że u mnie nie żąda klucza po każdym wyłączeniu gry (więc nie jest to dla mnie jakoś bardzo uciążliwe), tylko co jakiś czas; i tak zauważyłem, że zbiega się to (tak mi się przynajmniej wydaje), z uruchomieniem programu do oczyszczania rejestru z błędnych wpisów.

Muszę sprawdzić: spróbować wyłączyć ten klucz (czy gałąź rejestru, jeśli będzie taka opcja) z ewentualnego skanowania, i zobaczyć czy zadziała :)

Być może używasz jakiegoś programu do oczyszczania rejestru, i podobnie jak u mnie, ten wpis jest usuwany po takim "czyszczeniu".
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

To też sprawdziłem. Wpisałem kod, wyłączyłęm gre, właczyłem i nadal to jest.
Image
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Cóż w ostateczności możesz napisać do pomocy technicznej CD-Projekt. Oni na pewno znajdą jakieś rozwiązanie! (na pocieszenie podam fakt ze przez ponad miesiąc próbowali mi pomóc z FM 2009 i im się udało).

Mam też prośbę - jeśli udałoby Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie to mógłbyś je w tym temacie przedstawić?
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Jeżeli jakieś znajde albo cudem poprostu po jakimś czasie przestanie to powiem.
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

A ja mam 7 ale miałem wcześniej viste i robimy tak:

Wchodzimy do panel sterowania/konta użytkowników/włącz lub wyłącz kontrolę konta użytkowników/i odznaczamy użycie tej funkcji zastosujemy ok ok i tak dalej restart kompa i gotowe.

Pozdrawiam!
Image
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Niestety... ale i to nie podziałało. Może kiedyś (sniff)... kiedyś...
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Może coś źle zrobiłeś?

Robiłem to u siebie i na mojego brata kompie który też miał viste i wszystko działało jak ta lala xd
Image
Mr. Z
Niemy Mędrzec

Post by Mr. Z »

Nie żebym lubił archeologię ale trochę odświeżę temat, żeby nie zakładać nowego. Problem ten sam, tyle że pod Windows 7. Wie ktoś jak pozbyć się tego upierdliwego, ciągłego wpisywania cd key’a?
Post Reply