Co lepsze?

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: co lepsze?

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:16

spellforce 1
54
93%
spellforce 2
4
7%

Total votes: 58

gitpatison
Zbrojny w klawiaturę

Post by gitpatison »

E tam grałem w dwójkę i nie podobała mi się ale jedynka jest super. Przede wszystkim podoba mi się grafika. Ale też świetna fabuła. SpellForce 1 jest happy xdd
Guest

Post by Guest »

spellforce 1 był pierwszy xd i jakby bardziej wstrząsnął rynkiem, ludzie są do niego bardziej przywiązani,bo z jakoś 3/4 upłyneło do spellforce 2

spellforce 2 ma lepszą grafikę :D kampania jakby bardziej wciąga , ale rozwój postaci jest trochę ee no troszeczkę gorszy niż w 1 chociaż osobiście podoba mi się wątek wojny z Cieniami, bo bardzo mnie wciągnął w swobodnej w 1 ":wink: głos na dwójkę bo nowsza aczkolwiek nie przeszedłem xD(nie dlatego że nie umiem, porostu mniej gram xD) ale i tak sf 1 to git majonez
gitpatison
Zbrojny w klawiaturę

Post by gitpatison »

Kampania bardziej wciąga? Od kiedy? Mnie tak zanudziła że przestałem grać.
Guest

Post by Guest »

hhmm no wiesz w tym ee "sęk" że to jest jakby kontynuacja kampanii swobodnej, która mi bardzo przypadła do gustu :)
Guest

Post by Guest »

Ja wole jedynkę. Niestety nieuchronili sie przed starą prawdą, że drugie jest zawsze gorsze. Można jedynie liczyć, że może 3 będzie lepsze, ale by musieli wzorować się głównie na jedynce, a z dwójki zaczerpnąć tylko te lepsze rzeczy (grafika, oprawa dźwiękowa)
gitpatison
Zbrojny w klawiaturę

Post by gitpatison »

Chyba nie będzie 3 bo po co im robić? Dwójka się nie podoba więc wszyscy grają w jedynkę a im się nie hce robić 3.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Dla kasy?

Oprawa - zarówno graficzna, jak i dźwiękowa - stoi moim zdaniem na niższym poziomie niż SF1. Ale to bardzo subiektywna opinia.

Mnie obydwie kampanie znudziły ;P Tryb swobodny wymiata! Zwłaszcza w dwójce.

Co do "syndromu gorszej dwójki" - NWN2 jest moim zdaniem lepszy od poprzednika. HoM&M z każdą odsłoną jest również lepszy (nie rzucać kamieniami!), ale to raczej wyjątki, które jak wiadomo, potwierdzają regułę.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Zresztą fabuła w spellu 2(dodatek) jest niedokończona. Skoro portale ciągle słabną to wiadomo, że w 3 będzie trzeba znaleźć na to lekarstwo.
Image
Guest

Post by Guest »

Racja. Chyba, ze by zrobili kolejny dodatek do SpellForce 2 :]
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Ile razy mam powtarzać. Spellforca więcej nie będzie EA przejęło Phenomic i dało im nowy projekt. Wiem że ciężko z tym ale piszę to nie pierwszy raz. A mnie oczywiście nikt nie słucha(czyta).
Guest

Post by Guest »

Sorry. Nie odczytałem sie w innych tematach Image.
Leśny Elf
Skrytopisarz

Post by Leśny Elf »

[usunięty]
Last edited by Leśny Elf on Fri, 29 Apr 2011, 18:39, edited 1 time in total.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja nie potrzebnie wydałem 60 zł na 2 :? Dwójka wogóle nie ma klimatu spella. Nawet run nie ma :shock: :( Radzę nie kupować strata kasy. Choć jak dla kogo;p
Guest

Post by Guest »

Ja się nie zgodzę z przed mówcą bo dwójka daje 9 ras grywalnych, fajne drzewko rozwoju bohaterów, bohaterowie awansują a nie zmienia się ich jak w 1, nie którzy bohaterowie są spokrewnieni, no z fabułom to tak kiepsko nie jest, fajne bitwy powietrzne. No ale każdy inne zdanie o 2

przedmówcą, niektórzy, fabułą + praktycznie cała interpunkcja - edited by st34l3k

Zacznij korzystać ze słownika ortograficznego (najprościej - zainstaluj sobie jaki wtyczkę do przeglądarki), bo aż się to przykro czyta z takimi błędami.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Najbardziej boli to, że nie ma run :( No i wspomnianego klimatu spella. No i jak dla mnie lipna fabuła. Jak ktoś chce mogę sprzedać na allegro;]
Post Reply