Harry Potter- wasze zdanie na jego temat ...

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.

Poll: Ulubiony Tom Harrego Pottera

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:47

Kamień Filozoficzny
4
15%
Komnata Tajemnic
0
No votes
Więzień Azkabanu
3
12%
Czara Ognia
0
No votes
Zakon Feniksa
6
23%
Książe Półkrwi
5
19%
Insygnia Śmierci
8
31%

Total votes: 26

Feniks
Mocarz klawiszy

Harry Potter- wasze zdanie na jego temat ...

Post by Feniks »

... i wasz ulubiony tom ?

Co sądzicie o Harrym Potterze ?

Dla mnie jest to osoba dość pozytywna , książki o Harrym Potterze zawsze czytałem gładko a wy ?

Jakie jest wasze zdanie ?
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Szkoda że tej Rowling już się nie chce pisać. Może jeszcze stworzy jakąś serię. Ja to nawet po ciemku przy latarce czytałem, a czasem przy świetle latarni z dworu, które wpadało przez okno. No w sumie cały dzień poświęcałem na czytaniu z przerwami na jedzenie i ubikacje. Dziennie gdzieś z 150 stron czytałem.
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Jak wyszła 5 część to przeczytałem w jeden dzień :P Więc, według mnie to była chyba najlepsza książka serii. W sumie wszystkie książki tej serii dość przyjemnie i szybko się czyta. Ale to żaden wyczyn, bo Władca Pierścieni (wszystkie trzy tomy)

zajął mi 2 dni...

Proponuję założyć ogólny temat o książkach.
Image
Image
Image
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Ohh... uwielbiam Harrego Pottera, ale tylko książkę, filmy do bani. Ja nie jestem wstanie zagłosować a tej ankiecie, gdyż mam kilka ulubionych części. Ogólnie 2 razy przeczytałam całą serię, która stoi u mnie na regale ;>. Fantastyka to mój ulubiony gatunek książki.
Spoiler:
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Czemu nie ma opcji HP jest z....bany obiecuje że gdyby była dałbym na nią głos.
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Kafar jakbyś był bardziej inteligentny, to byś zauważył, że jest to ankieta dla ludzi czytających HP, a nie dla tych, którzy go nie czytają. Prawda, że proste? Do tego naucz się wyrażać swoje zdanie, bo powyższym postem udowodniłeś, że tego nie potrafisz.
Spoiler:
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Uwielbiam Harrego. Ostatnia część troszke kijowo się skończyła. Myślałem, że będzie walka długa, pełna napięcia, a tu się okazuje, że różdżka należy do Harry 'ego i zonk...
Guest

Post by Guest »

Dla mnie najlepsza była część 5 :) naturalnie tylko książka... film nie dorasta jej do pięt... Rzeczywiście szkoda, że Rowling już nie pisze ;/

Ale zawsze można przeczytać jeszcze raz :)

Części od 1 do 4 przeczytałem po jednym razie, część 5 sześć razy, część 6 trzy razy i część 7 narazie tylko dwa razy xD

Narazie jestem zajęty czytaniem wiedźmina, ale jak tylko skończę sagę znów pewnie sięgnę po któregoś harrego... może jeszcze raz od początku? Kto wie :)
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

jedynka najlepsza chociaż z filmu a z książki to dobre wszystko bo wiecie filmy to co część setkę stron urywają więcej ale książka była git no cóż chociaż te 15 stron co przeczytałem xD
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Mam pytanie. Czytałeś?? Wszyscy co mówią że Harry Potter jest z........., to w ogóle książki nie czytali. Więc proszę się nie wypowiadać, jak ktoś w ogóle nie czytał.

Zanim pojawiły się pierwsze kafary, do robót palowych stosowano ręczne młoty. Wraz z pojawianiem się pierwszych kieratów i żurawi w czasach antycznych[1], prawdopodobnie pojawiają się kafary[2]. W łacinie klasycznej słowo festuca oznacza babę kafaru, bijak, tłuk [3].

Pierwsze w pełni udokumentowane konstrukcje kafarów pochodzą z czasów średniowiecza[4]. Była to konstrukcja drewniana w ustawiona w formie kozła. Na jego szczycie było zamontowane koło linowe, przez które przewijano liny. Drewniany kloc zamocowany do lin był podnoszony ręcznie, a następnie opuszczany. Opadający kloc uderzał we wbijany pal.
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Czytałem i nie mam zamiaru z wami o tym polemizować.Zaraz Sorvina sie wtrąci i da mi Bana!!!
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

A teraz się ładnie tłumacz, co to wnosi do dyskusji/czemu służy.

Kafar, nie masz zamiaru polemizować - nie pisz.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Taa czytałeś, nie wierze. W takim razie kto w Harrym Potterze był Szlamą??
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

My tu rozmawiamy o Harrym a nie o Kafarach:P

Kurde takie łatwe pytania dajesz? Niech wytłumaczy np. co to sklątki tylnowybuchowe albo skrzeloziele :P
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Tylko Kafar widzisz, mnie to w ogóle nie obchodzi czy lubisz HP czy nie. Chodzi o sposób wyrażenia tego. Ari nie lubi HP, ale potrafił to w kulturalny sposób powiedzieć. Ty tego nie umiesz lub nie chcesz. Warna dostałeś nie za pogląd, a za wulgarne słowa.

To jest temat o HP, nie o kafarach. Proszę do rzeczy, a ty kafar nie wywołuj wilka z lasu.
Spoiler:
Post Reply