Harry Potter- wasze zdanie na jego temat ...
Harry Potter- wasze zdanie na jego temat ...
... i wasz ulubiony tom ?
Co sądzicie o Harrym Potterze ?
Dla mnie jest to osoba dość pozytywna , książki o Harrym Potterze zawsze czytałem gładko a wy ?
Jakie jest wasze zdanie ?
Co sądzicie o Harrym Potterze ?
Dla mnie jest to osoba dość pozytywna , książki o Harrym Potterze zawsze czytałem gładko a wy ?
Jakie jest wasze zdanie ?
-
PsychoX1989
- Zbrojny w klawiaturę
Szkoda że tej Rowling już się nie chce pisać. Może jeszcze stworzy jakąś serię. Ja to nawet po ciemku przy latarce czytałem, a czasem przy świetle latarni z dworu, które wpadało przez okno. No w sumie cały dzień poświęcałem na czytaniu z przerwami na jedzenie i ubikacje. Dziennie gdzieś z 150 stron czytałem.
Jak wyszła 5 część to przeczytałem w jeden dzień
Więc, według mnie to była chyba najlepsza książka serii. W sumie wszystkie książki tej serii dość przyjemnie i szybko się czyta. Ale to żaden wyczyn, bo Władca Pierścieni (wszystkie trzy tomy)
zajął mi 2 dni...
Proponuję założyć ogólny temat o książkach.
zajął mi 2 dni...
Proponuję założyć ogólny temat o książkach.

-
Guest
Dla mnie najlepsza była część 5
naturalnie tylko książka... film nie dorasta jej do pięt... Rzeczywiście szkoda, że Rowling już nie pisze ;/
Ale zawsze można przeczytać jeszcze raz
Części od 1 do 4 przeczytałem po jednym razie, część 5 sześć razy, część 6 trzy razy i część 7 narazie tylko dwa razy xD
Narazie jestem zajęty czytaniem wiedźmina, ale jak tylko skończę sagę znów pewnie sięgnę po któregoś harrego... może jeszcze raz od początku? Kto wie
Ale zawsze można przeczytać jeszcze raz
Części od 1 do 4 przeczytałem po jednym razie, część 5 sześć razy, część 6 trzy razy i część 7 narazie tylko dwa razy xD
Narazie jestem zajęty czytaniem wiedźmina, ale jak tylko skończę sagę znów pewnie sięgnę po któregoś harrego... może jeszcze raz od początku? Kto wie
-
PsychoX1989
- Zbrojny w klawiaturę
Mam pytanie. Czytałeś?? Wszyscy co mówią że Harry Potter jest z........., to w ogóle książki nie czytali. Więc proszę się nie wypowiadać, jak ktoś w ogóle nie czytał.
Zanim pojawiły się pierwsze kafary, do robót palowych stosowano ręczne młoty. Wraz z pojawianiem się pierwszych kieratów i żurawi w czasach antycznych[1], prawdopodobnie pojawiają się kafary[2]. W łacinie klasycznej słowo festuca oznacza babę kafaru, bijak, tłuk [3].
Pierwsze w pełni udokumentowane konstrukcje kafarów pochodzą z czasów średniowiecza[4]. Była to konstrukcja drewniana w ustawiona w formie kozła. Na jego szczycie było zamontowane koło linowe, przez które przewijano liny. Drewniany kloc zamocowany do lin był podnoszony ręcznie, a następnie opuszczany. Opadający kloc uderzał we wbijany pal.
Zanim pojawiły się pierwsze kafary, do robót palowych stosowano ręczne młoty. Wraz z pojawianiem się pierwszych kieratów i żurawi w czasach antycznych[1], prawdopodobnie pojawiają się kafary[2]. W łacinie klasycznej słowo festuca oznacza babę kafaru, bijak, tłuk [3].
Pierwsze w pełni udokumentowane konstrukcje kafarów pochodzą z czasów średniowiecza[4]. Była to konstrukcja drewniana w ustawiona w formie kozła. Na jego szczycie było zamontowane koło linowe, przez które przewijano liny. Drewniany kloc zamocowany do lin był podnoszony ręcznie, a następnie opuszczany. Opadający kloc uderzał we wbijany pal.
A teraz się ładnie tłumacz, co to wnosi do dyskusji/czemu służy.
Kafar, nie masz zamiaru polemizować - nie pisz.
Kafar, nie masz zamiaru polemizować - nie pisz.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
-
PsychoX1989
- Zbrojny w klawiaturę
Tylko Kafar widzisz, mnie to w ogóle nie obchodzi czy lubisz HP czy nie. Chodzi o sposób wyrażenia tego. Ari nie lubi HP, ale potrafił to w kulturalny sposób powiedzieć. Ty tego nie umiesz lub nie chcesz. Warna dostałeś nie za pogląd, a za wulgarne słowa.
To jest temat o HP, nie o kafarach. Proszę do rzeczy, a ty kafar nie wywołuj wilka z lasu.
To jest temat o HP, nie o kafarach. Proszę do rzeczy, a ty kafar nie wywołuj wilka z lasu.
Spoiler: