Problemy Newbie ;D

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Guest

Post by Guest »

A lepsze jest połączenie np.: Ciężkie Uzbrojenie + Magia Lodu, Ognia czy Ciężkie Uzbrojenie + Nekromancja albo Ciężkie Uzbrojenie + Magia Natury? Teoretycznie się pytam, bo być może sobie zrobię któregoś.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Najlepiej weź lekkie uzbrojenie Broń Drzewcowa i magie lodu

{szybkie ataki i jest dużo fajnych sztyletów}.
Guest

Post by Guest »

No fajnie, ale czemu akurat Magia Lodu. Jak włączyłem istniejącą postać w CF to wybrałem Maga Żywiołów. Z Wszechmocy Żywiołów nawalałem po 125, z Kuli Ognia 100, a z Wybuchu Lodu aż 26. No i poza Zamrożeniem to żadnego czaru nie wykorzystałem. To raz, a dwa to czemu akurat Lekkie Uzbrojenie. Ciężkie Uzbrojenie przecież jest duuuużo silniejsze. :?

P.S. Czy mógłby mi ktoś doradzić jakiego avatara zrobić, żeby w Dzikiej Przełęczy trzeci raz nie zmieniać postaci? Powiem tylko, że jestem początkującym graczem i nie jestem w stanie się zdecydować :?
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Początkujący? W ZŚ po prostu wymiata (uwaga, subiektywna ocena!) Ciężkie uzbrojenie - broń sieczna lub obuchowa ;] Wziąłem też ciężki pancerz dla Pancerza Amry. Ale to daleka przyszłość.

Dzika Przełęcz... Ja pierwszą blokadę rozwaliłem samym avatarem, właśnie ciężkozbrojnym ;] Miałem też magię śmierci, ale szczerze mówiąc nie bardzo mi się przydała.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Trzeba umieć grać Sharus bo mi jakoś szybko zabija magią lodu a ciężkie uzbrojenie rzadko ma szybkość 110 tylko 90 więc ? To jest przykład dobrego maga .Magia ognia może i jest dobra ale nie powstrzyma przeciwnika już lepsza magia ziemi.Gdy grałem czarnym magiem poznałem silne zaklęcia {np. Samobójcza śmierć poziom 15 wykończyłem ją Belianira} a tak to zaklęcia tylko żłopią manę i zabierają po góra 200 - 500 pkt życia a ostrza są może silne tylko nie mogę znaleźć ich zaklęć więc przyznaj się Ari że albo nie próbowałeś grać lekkozbrojnym magiem albo nim nie umiesz grać .
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Pewnie, że nie umiem, bo nigdy magiem nie grałem :P (dojście do 5-ego poziomu chyba się nie liczy?), a już na pewno nie lekkozbrojnym magiem. Owszem, ale z większym naciskiem na walkę (lekka broń sieczna i pancerz + szczątkowo magia ziemi).

Dla mnie szybkość ma znaczenie tylko wtedy, gdy jesteś otoczony przez wrogów. A mag lodu może sobie wrogów na chwilę zatrzymać, superszybka broń nie jest mu potrzebna.
Ty, który wchodzisz
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Umie grać magami ale tylko wtedy kiedy są już rozwicięci. Psota normalnie geniusz jesteś jeśli takie łaczenia wykonujesz. Ja raz próbowałem i mi zaprzeproszniem gówno z tego wyszło. Na 20 lvl wszytko się rozwaliło z cechami i w nic nie mogłem dodawać. Ja nie umie robić takich hybryd. I nie czaję po co łączyć maga z wojownikiem. To jest bezsensowne jak dla mnie. Lepszy jest normalny mag niż taka hybryda.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Drakon Arach to połączenie rzeczywiście jest ciężkie ale trzeba umieć sobie radzić .

Może lepiej to opisze

Ta Hybryda nie jest dla Newbie .
Guest

Post by Guest »

No dzięki chłopaki. Psota ta kombinacja wymiata z tego co mówisz i może przetestuję na swobodnej. Ari ja też gram cięzkim wojownikiem i na Dzikiej Przełęczy (wstyd się przyznać) zabiły mnie właśnie te ostrza :? Moja broń to taki młot co zamraża.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Mojego avatara też by zabiły, ale miał wsparcie :wink: Młot Botara, zapewne. Ja używam broni sieczne, nie pamiętam jakie cacko w łapkach miał Devios na tej mapie.

Jescze jakieś pytania, czy temat można zamknąć? :wink:
Ty, który wchodzisz
Guest

Post by Guest »

Pytanie za skrzynkę piwa :). Gdzie są nagrobki do questa Echo.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Poszukaj w Szarogórzu. Jeden jest za mostem przy posterunku Szarogórzu na samym początku. Drugi jest chyba tam gdzie zabijałeś tego rzeziemieszka z monoklem dla Gabara. Trzeci w obozie goblinów górskich.

Tylko Tyskie jeśli można!
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Nagrobki są w Szarogórzu. Musisz przejść całą mapę. Jeden jest w obozie goblinów, drugi tam gdzie był ten złodziej z monoklem a trzeci przed mostem tych żołnierzy z wieżą strzelniczą :)

Co do maga żywiołów to szczerze powiem, że to była moja pierwsza postać w grze. Naprawdę mag jest silny. Może nie na początku, ale na końcu wymiata. Wiem, bo mam :)

Edit: Spóźniłam się ;P
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Dzięki. Już po quescie. Teraz kolejne pytanie. Dostałem questa na zdobycie pierścienia cienia (ale rym xD). No i zdobyłem go, tylko dlaczego nie zaliczył mi go w questach? I drugie pytanie. Gdzie znajdę kredę szamana orków dla Gabara?
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Na mapie Cień Drzew wpisz kod Un:Explored:Enable(0) {jest już napisany w temacie odpowiedzi ...} i zobaczysz gdzie jest.

A co do pierścienia to musisz {chyba} pomówić z zleceniodawcą misji który wyśle cię do Farlenowej Nadziei.
Post Reply