Jak wybrać dobrego bohatera i dobre imię

Porady do gry SpellForce
Guest

Post by Guest »

OO a ja ostatnio wymyśliłem kilka imion męskich i żeńskich

Sylvanas

Antonidas

Kel 'Thuzad

Malganis

Tichondrius

Nerzul

Elune

Kirke

aha i wymyśliłem nowe ciekawe połączenie umiejętności

czarna magia śmierć

i magia żywiołów lód
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

to ma sens ale imiona wziąłeś z worcrafta 3 kampanii wiecznej zimy oraz paru innych gier ale magie fajne druid wypróbuje ale parę własnych pomysłów też mam anty paladyn tak samo jak paladyn tylko zamiast białej magi coś z czarnej smokobójca zwany łowcą smoków ciężkie uzbrojenie broń sieczna i ciężki pancerz plus kusze a i nie rade robić za pierwszym razem tych błędów co ja 1.kształtować się w wielu specjalizacjach nie do końca np.czarna magia śmierć magia żywiołów lud ciężkie uzbrojenie broń sieczna i łuki 2. nie wkładać wszystkich zwoi do księgi 3.nie pokonuj plansz samymi robotnikami uwierzcie uda sie w pierwszych trzech planszach potem sie nie uda proszę was nie zmarnujcie pierwszej gry jak ja
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Ja zmarnowałem, dając w ZŚ łucznika ^^ nie ma tam ciekawych łuków, w Ostrej skale latałem jeszcze z Gniewem Płomieni (czy jak się zwał ten z Cienia Drzew z wymaganiami na 3 poziom) i jak dobrze szło, zadałem 10 pkt. obrażeń -.- '
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

O.o a ja zadawałem tym łukiem jakieś 9 obrażeń. Ale weź nie mów takich rzeczy. A łuk Cichy cis? Albo pieść ducha? Te łuki są bardzo dobre(ale zapomniałem ich lokalizacji i coś myślę, że można je zdobyć zaledwie w Szepcie).
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

no ale wtedy tego fire łuku nie miałem bo ten mag ze szkieletami był za silny na moich robotników a zresztą zamiast łuku używałem maczugi czy czegoś takiego i tak właśnie zrujnowałem sobie pierwszą grę bo dowiedziałem sie o większości fabuły do mulandiru potem odinstalowałem grę na rok żeby zapomnieć chociaż większość fabuły
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Drakon, ale do Szeptu ja już nie doszedłem ^^ A z nazw to raczej nie kojarzę.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

no racja też z takimi nazwami sie nie spotkałem w tedy no i nikt nie pisze mam fajne imiona dla graczy

Cenwen

Morain

lub nazwy jakich teraz używam

Cichy szept

Daleka fala

Głos bogów

Gniew ziemi

i wiele innych nazw np imiona bogów

Niethal

Aonir

Elen

Zarach

Ulm

Mugwa

Nor
Guest

Post by Guest »

Wszystkie wziąłeś ze spellforce

Cenwen Oddech zimy

Morain nie wiem

Cichy szept

Daleka Fala

Głos bogów

Gniew ziemi to nie imiona tylko nazwy dla stworów

a dalej to bogowie więc po co grać bogami ? skoro sięspotka drugiego o tym samym imieniu ?
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Kirke -tego imienia nie wymyśliłeś tylko ściągnąłeś z mitologi greckiej .

Imiona można wybierać losowo np.Mateusz,Mariusz czy nawet własne imię.

Dobre połączenie magia żywiołów czarna magia i łuki
Guest

Post by Guest »

Prawie żadne połączenie nie jest dobre. Nie rozumiem graczy którzy łącza zdolność bojową z magiczną - to już porażka. Ostatecznie taki bohater nie będzie dobry z niczego, tylko po trochu ze wszystkiego. Jedyne dobre połączenie to ciężka z lekką (włócznie) i jakieś 2 magie.

A co do imion to zawsze daje jakieś dziwne lub łachowe. Aktualnie mam Dżon.
Guest

Post by Guest »

Polecam mieszankę czarna magia - śmierć + biała magia - zdrowie, wzmocnienia.

Staty: +2 mądrość, inteligencja, +1 charyzma(na początku trochę do wytrzymałości).

Taki mag poprostu wymiata. W każdej kampanii.

W Cieniu Faniksa dochodzą sekwencyjne czary. Po prostu bajka. Masowe uzdrowienie - 0 strat własnych w ludziach jeśli dobrze pójdzie.

Imiona?

Ja często używam z Władcy Pierścieni(Aragorn, Gandalf itp.)
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Hmmmm, ja nie umiem grać magami... . Na początku są dla mnie za słabi poprostu...

Ja wole wojowników. Są silni na początku i na końcu. W walce z belialem mój ciężkozbrojny wojownik z okrzyku bojowego uderzał beliala po 600 czyli miał większe hity niż sam belial...

Jak już miałbym grać magiem to wybrałbym maga zywiołów z mieszanką magii śmierci. Uderzamy zamrożeniem i uderzamy ze śmierci, czyli standardowy mag...
Guest

Post by Guest »

Ja czarem Śmierć przy 50 lvl hitowałem po 1000 lub więcej obrażeń.
Guest

Post by Guest »

To można walczyć z Belialem?? W jakiej kampanii?

A ja mam dobre staty na woja. Co poziom 2 + Siła 2 + Wytrzymałość 1 + Zwinność i tak robie co poziom.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

W kampanii Feniksa .

Może kiedyś spróbuje zrobić zamaskowanego

{Magia ognia i czarna nekromancja}

{wszystko potrzebne można zdobyć dzięki ID.}.
Post Reply