Jaka nowa runa robotnika mogłaby powstać?

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Jakie runy z podanych w ankiecie powinny powstaĂŚ

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:12

goblinów ?
5
4%
żywiołaków i golemów ?
7
6%
kitharów ?
6
5%
hazimów ?
12
10%
szkieletów ?
10
8%
ostrza ?
68
57%
demony ?
12
10%

Total votes: 120

Ari
Arinistrator

Post by Ari »

A mi to w ogóle nie pasuje. Zaraz pojawią się rasy żuków, pszczół, karaluchów...

A jeśli już, to albinos na najsłabszego. Ich wartość bojowa w dzień by spadała, bo zwierzęta albinosy nie mają składnika w ciele odpowiadającego za kolor skóry (melaniny chyba; w każdym razie dlatego są białe) i są niezwykle wrażliwe na światło słoneczne. Dodatkowo, inne "zdrowe" osobniki zazwyczaj gardzą albinosami.

Jest tu tylko jedna nieścisłość. Po co im surowce, skoro by nie budowały?:/ Żelaza raczej też nie weźmiesz do przywołania pająka...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Pająk pancerzy. Już sobie to wyobrażam :D pająk łażący w wielkiej zbroji.
Image
Guest

Post by Guest »

Pająki nie mogłyby by używać ludzkiej broni.

Naprzyklad ich podstawową jednostką byłby pająk myśliwy który zdobywałby żywność polując na zwierzynę i taszcząc ją do głównej jaskini.Pająk ten może też taszczyć zwłoki wrogów w grze.Potrafi atakować jednak ma słabe parametry ofensywne i obronne.Jest odrobinę lepszy od rzemieślika

I podstawową jednostką atakująca byłby

Pająk Albinos który potrafiłby tylko zwyczajnie kąsać i używać jednego zaklęcia Plaga pająków.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Tak, i mag kręgu zauważył w pająkach potencjał i uwięził te biedne zwierzaki w runie i kazał wybudować dla nich monumenty? xD
Ty, który wchodzisz
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

A tytan pewnie mistrz pająków?
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Och nie kpij sobie.

Pająki surowce:

drewno

lenya

żelazo

żywność

robotnicy - pająki albinosy ( w każdym gatunku zwierząt są albinosy)

tytan-mistrz pająków

monument-wielki kamienny pająk

budynki -kokony,gniazda

mogły by powstać także ...

drzewołaki
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

A po co im żelazo? o.O Będą sobie robić pancerze na odwłok xD

Ta, drzewołaki... Może zaraz żuczki gnojaki?
Ty, który wchodzisz
Guest

Post by Guest »

Nie kpij sobie.Pająki to całkiem potężna rasa zwierząt.W spellforce 2 są one ogromne i trudno je pokonać.

Dlatego też pająki nadają się na runę ponieważ pająki mają duże walory ofensywne i defensywne a ich potężne odwłoki gniotą przeciwnika a ich jad zabija bądź uszkadza.

a monument mógłby wyglądać tak

wielki kamienny pająk a w jego pysku człowiek xD
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Ta..A jak jakiegoś zabijesz to zacznie padać deszcz?
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Pewnie deszcz trucizny. Moim zdaniem pająki to słaby pomysł. Niie mają uzbrojenia ani magii tylko trucizne. Nie mogły by nawet zniszczyć wieże ostrzy.
Image
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

może nie najsilniejsze ale ari czemu nie ma monumentu ostrzy pają ki pod dowództwem naszego avatara pokonają każdą armie a wieże ostrzy krasnoludy też nie mają szans z tymi wieżyczkami a deszcz trucizny po śmierci hmmm tylko u tytana czy czegoś takiego

a resztą wy polegacie tylko na sile armii a nie na sprycie założę się że co najmniej połowa użytkowników forum ładuje armie 80 wojów i nawala nią o wojska i miasta wroga to rozwiązanie ale strategia lepsza przy małych grupach akurat pająki to najlepszy tego przykład 8 pająków w trzech falach czyli koło 24 pająków wystarczy dzięki truciźnie wystarczy posłać trzy takie fale w odstępie 3-5 minut i oszczędzisz i surowca ktury sie pszyda na budowe wież i armii potrzebnej do ochrony miasta
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

A ty Mroczny mag się nie wymądrzaj. Ty pewnie polegasz na KAŻDYM wojaku w armii, więc to twój błąd. Ja nie atakuje cholera 80 osobową armią, bo to bezsens. I tak cała armia nie zwiąże się w walce wręcz albo i nawet łucznicy nie będe zapewne strzelać. Ja zawsze, powtarzam ZAWSZE używam armii o liczbie średniej czyli 50-60 u mnie styka do przejścia gry. W niektórych to nawet do 40 nie dochodzę(Dzika przełęcz, Shiel, Cień drzew, Kurhany Skowytu). A więc Mroczny mag nie odpalaj mi tu takich tekstów. Pozatym w niektórych misjach jest wymaganę mieć te 80 żołnierzy(Krucza przełęcz) by wogule wygrać jakąś tam bitwę.

Pozatym trucizna jest beznadziejna. Pająki w spellforce 1 są gorzej niż żałosne, więc mi tu nie mów, że armia pająków coś zdoła zrobić. Jedynie w całym spellforce 1 z pająków był najlepszy duch mistrza pająków, bo on coś przynajmniej umiał i potrafil uderzyć jakieś konkretne obrażenia.

W spellforce 2 narazie tylko 1 pająk sprawił mi trudności. Był to o ile się nie myle SMOCZY PAJĄK. Ale i tam jak dla mnie pająki są cienkie, ale są już o wiele lepsze niż w spellforce 1.
Guest

Post by Guest »

W takiej słonecznej krainie w Spellforce 2 czas mrocznych wojen czy władca smoków już nie pamiętam jak takiemu orkowi należało złożyć ofiary z ludzi w jaskiniach no to były te pająki strasznie trudne.
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Jakie tam straszne. Właśnie wydawało mi się na początku, że są trudne, ale później prościzna. Avatar i 3 czy 4 bohaterów dawała radę całej chmarze. A jak wiesz te pająki dość często atakowały. Grupami po 4, po 5 pająków i to jedna za drugą. Nie przesadzajmy.

Co do runa pająków, to fakt - słabe. Skoro żywność czy inne surowce pobierałyby z zabitych wrogów, to chyba samym avatarem musiałabym rozwalić całą armię, żeby szanowne pająki zebrały jakieś surowce. Budynki byłyby do siebie podobne. Trzeba co najmniej wymyślić 7-8 budynków. Jak już co to mogłaby być rasa "pająków" humanoidalnych. To by się lepiej przyjęło.
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Tak, w Szarogórzu też użyłem 80ciu wojaków ^^ '
Ty, który wchodzisz
Post Reply