Lekkie czy ciężkie?

Dyskusja o grze SpellForce
Guest

Post by Guest »

zgadzam się co do tego że ten miecz jest świetny!!! najlepszy jaki miałem

używam pancerza amry oraz mieczy klinga światła oraz ostrze ziemi bo nie mogę jeszcze burzowej opoki używać:( ale już teraz koszę wszystkich jak się patrzy:)
Guest

Post by Guest »

Zdecydowanie ciężkie uzbrojenie miecze dwuręczne zadają duże obrażenia ale ja gram i ulepszam się w dwuręcznej i jednoręcznej nie nazekam a jak miałem broń jednoręczną to tarcze miałem tą zrobioną od tego gościa co chciał od nas grzyby
Guest

Post by Guest »

W dodatkach zdecydowanie lepsze lekkie lepsze pancerze,lepsze bronie itp.;]
Milten
Zbrojny w klawiaturę

Post by Milten »

Ciężkie uzbrojenie rządzi!
Guest

Post by Guest »

Rządzi* ;p jeśli już jak zobaczysz lekkie uzbrojenie w cieniu feniksa to się zdziwisz ;]
Guest

Post by Guest »

w zakonie świtu są dwie fajne i psujące do siebie bronie o wymaganiach Lekkie Uzbrojenie 10 Lekka Broń Sieczna 10

A te miecze to:

-Ostrze lodu

-Ognisty miecz

obydwa uszkadzaja 10-17 + 45 lodowe a okolo 40 ogniste
Guest

Post by Guest »

Mi sie zdaje że one są z Kampanii Aryna
Guest

Post by Guest »

nie sa w zakonie switu ale bardzo zadkie
Guest

Post by Guest »

A co do tematu to ciężkie uzbrojenie jest lepsze. Zadaje dużo większe obrażenia. Ja raz walnąłem Koszmara po prawie 2tys. z Okrzykiem bojowym i zborją która potraja obrażenia.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Ciężkie uzbrojenie pozwala szybciej nosić większość broni (nawet tych jednoręcznych, a więc tarcze też można rozwijać), ale ma wadę - okrzyk bojowy i dobrodziejstwo działają może i na 11 jednostek, ale dają dużo niższe efekty od ich "lekkiej" wersji. Dlatego ja zawsze rozwijam dwa punkty lekkiego uzbrojenia (dla błogosławieństwa i szału) bez specjalizacji i później jadę na ciężkie uzbrojenie.

Drugą wadą jest powolność i duża rozbieżność obrażeń (np. oskard bojowy zadaje chyba 12(!) - 35). Walcząc z lekkim, ciężki może w ogóle nie zdążyć zadać ciosu, a jak już zdąży, to istnieje duże ryzyko że nie trafi.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

Kahad -> nie tylko na początku też wystarczy nie zabijac orków oni zabija tego kolesia i po sprawie ( ale misja nie do wykonania )
LordWitold
Skrytopisarz

Post by LordWitold »

Ja uważam ze lekki ponieważ jak lekki ma zbroje która przyspiesza uderzeni nogawce które przyspieszają uderzenia i prędkość i taki lekko zbrojny ma 120% w walce i 2 lodowe sztylety 115% około

to pokona ciężko zbrojnego

np. ciężki wali po 100 a lekko zbrojny po 15 z lodowymi sztyletami co 5 cios zamraża i każdy trafia ciężki trafia w lekko zbrojnego co 10 raz

Dlatego uważam ze lekki jest lepszy ale jeszcze nigdy się tak nie biłem
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja myślę że lekkie jest dużo lepsze dlatego że jak na 25 lvl lekkozbrojny rozwalałem bez problemu 30 lvl(za każdym razem trafiałem i bardzo szybko biłem) a ten sam lvl ciężki z ledwością rozwalił ten 30 lvl :D
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Ktoś z was kiedyś solował Kowala dusz w zakonie świtu? Ja solowałem cięzkozbrojnym o powiem, że nie było problemów ze zwycięstwem :wink:

Używałem klingi światła i ostrza ziemi, które zadawały srednie obrażenia 42-68. Bez używania niczego pokonałem pierwsza osobowość kowala. Przy drugiej musiałem się leczyć dobrodziejstwem. Przy trzeciej pojedynek trwał ledwie 4 sekundy, bo użyłem szału co spowodowało obrażenia 112-165.

Wojownik lekkozbrojny jest dobry dzięki szybkości. Natomiast cięzkozbrojny dzięki wytrzymałości i sile. Obowje wojowników jest dobrych, ale ja bardziej stawiam w wszystkich częściach na cięzkozbrojnego ;]
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ciężkozbrojny też jest nawet dobry, ale często dostaje i nie trafia tak często jak lekkozbrojny :D
Post Reply