Grafika :)

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Certain
Skrytopisarz

Grafika :)

Post by Certain »

Tworzy ktoś z was może grafikę ? :)

Jeśli tak to zamieszczajcie tutaj swoje prace ... Powymieniajmy się doświadczeniem :D

Moje prace:

Image

Image

Pozdrawiam :P
ImageImage
Tobik
Webmajster

Re: Grafika :)

Post by Tobik »

Certain wrote:
Spoiler:
Woow, to pierwsze to chyba Ilidan z Warcrafta, drugiej postaci nie kojarzę. Jak dla mnie to fajne te prace, a co do tworzenia grafiki, to na pewno Ari nie pozostawi tego tematu bez swojego posta :P.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

na pewno Ari nie pozostawi tego tematu bez swojego posta
Jednego postu? :D

Ładne prace, choć chciałbym zobaczyć rendery, Certain. I trochę kolorów mógłbyś w nie tchnąć ;P Ja tam nigdy talentu ani zapału do sygnatur, avatarów itp. nie miałem...

Jeśli chodzi o moje prace, co nieco mojej twórczości można oglądać w szacie graficznej forum (: Z kolei moje ulubieńce (zarówno sentymentalnie, jak i technicznie) są raczej z pogranicza fotomanipulacji i digital paintingu:
Crystal Moonlight - ilustracja do piosenki Rhapsody of Fire pod tym samym tytułem

Cherub - ilustracja na pół moja, na pół "zamówiona"

Skażone Miasto - Ilustracja dla mojego beznazwowego zespołu, do piosenki pod tytułem Contaminated City

Pętla Czasu - okładka płyty dla zespołu Savetest
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Ou, Ari, świetne! Czy mogę użyć grafiki "Skażone Miasto" i umieścić ja na tapecie? :D Chyba że masz w większej rozdzielczości gdzieś.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Dzięki, Magnus! :D
Rozdzielczość 1366x768 - w załączniku ;) Gdybyś potrzebował inną, daj znać na PW.
Ty, który wchodzisz
Certain
Skrytopisarz

Post by Certain »

Już robię następne prace:)
ImageImage
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

A Illidan to nie miał opaski? Zresztą pewnie się mylę, w w3 grałem wieki temu ;] w każdym razie sygny ładne, choć te tło... ogólnie za dużo szarości. Co prawda ja sam używam za dużo słit rushoffego więc powinienem być cicho, ale co tam.

Wkleję coś z nowszych prac
Fenris
[mimg]http://img15.imageshack.us/img15/9033/immagine2312.jpg[/mimg]
(ta wiem przy postaci jest pixeloza, ale NCMS tego poprawiać)
http://img15.imageshack.us/img15/9033/immagine2312.jpg

Sygna? Ta...
Image
Image
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Wygląda, jakby mu pioruny wychodziły z... no, wiadomo, czego.
W jakim programie robiłeś?
Ty, który wchodzisz
Fenris
Tańczący z warnami

Post by Fenris »

Ari wrote:Wygląda, jakby mu pioruny wychodziły z... no, wiadomo, czego.
No i to jest właśnie elektrokret ;] OMFG... //Ari.

Gimp jak zawsze ;] Chociaż na dniach planuję kupić tablet to może się na Photoshopa przy okazji przesiądę.
Image
Spoiler:
Certain
Skrytopisarz

Post by Certain »

2 nowe prace

Image

Image

[samuraj] [samuraj]
ImageImage
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

O ile do pierwszej pracy zastrzeżeń nie mam (ładne światła, pochwalam), o tyle druga zdaje się być zrobiona na siłę, wręcz wyprodukowana. Panuje tam "lekki" chaos, widz jest bombardowany kolorami, nie ma pojęcia, na czym najpierw zawiesić oko. Widzisz, z widzami jest tak, że trzeba ich poprowadzić po obrazie za rączkę, muszą wiedzieć, gdzie zacząć swoją wędrówkę i (przy użyciu odpowiednich elementów kompozycji) jak mają przez obraz podróżować ;)
Ty, który wchodzisz
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Mati wrote:Widzisz, z widzami jest tak, że trzeba ich poprowadzić po obrazie za rączkę, muszą wiedzieć, gdzie zacząć swoją wędrówkę i (przy użyciu odpowiednich elementów kompozycji) jak mają przez obraz podróżować ;)
Nie przesadzasz? ;> IMO każdy odnajduje coś dla siebie w obrazie, to tak, jak z wierszami, niektórych nie powinno się interpretować hordą. Poza faktem, że uważam, iż wierszy w ogóle nie powinno się interpretować, a najlepiej spalić ^^'

Wracając jednak do Twoich prac, Certain, zdajesz sobie sprawę, że to nie są arcydzieła? Fakt, mi osobiście bardzo się podobają (poza tym ostatnim, gdyby było mniej zielonego, całość by się nie zlewała), aczkolwiek chyba masz po prostu wprawę, co? Nie zrozum mnie źle, takie graficzne, dziadowskie beztalencie, jak ja Ci zazdrości, ale to wciąż mało, by powiedzieć "talent". Weź pracuj nad tym, rozwijaj się i kształć, przecież to nie zaszkodzi, a kiedyś może będziesz z tego żył?

I jeszcze raz:
Mati wrote:Widzisz, z widzami jest tak, że trzeba ich poprowadzić po obrazie za rączkę, muszą wiedzieć, gdzie zacząć swoją wędrówkę i (przy użyciu odpowiednich elementów kompozycji) jak mają przez obraz podróżować ;)
Londyn. Galeria. Pusta ściana. Białe płótno z niedużym, czerwonym paskiem. Co to obrazuje? Jak to się znalazło w galerii sztuki? Kto to "stworzył"? I nieco ironicznie, bez urazy: Czy widz nie zagubi się podczas oglądania?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Fenris
Tańczący z warnami

Post by Fenris »

Certain, Mordekaiser Ci nie wyszedł kompletnie. Jak dla mnie powinieneś znaleźć jakiś lepszy render dla niego i co najważniejsze zupełnie zmienić tło.
A co do tego power rangersa(z halo on jest?) to nie jest źle, tło nawet jeśli monotonne to wygląda schludnie.

Vinrael wrote:Londyn. Galeria. Pusta ściana. Białe płótno z niedużym, czerwonym paskiem. Co to obrazuje? Jak to się znalazło w galerii sztuki? Kto to "stworzył"? I nieco ironicznie, bez urazy: Czy widz nie zagubi się podczas oglądania?
A ten pasek to pionowy czy poziomy jest? A może... ukośny?
Ari wrote:Widzisz, z widzami jest tak, że trzeba ich poprowadzić po obrazie za rączkę, muszą wiedzieć, gdzie zacząć swoją wędrówkę i (przy użyciu odpowiednich elementów kompozycji) jak mają przez obraz podróżować ;)
Eee? Zresztą ja robię grafiki, które na pierwszym miejscu mnie mają się podobać, więc i tak się nie będę zagłębiał >BD
Image
Spoiler:
Certain
Skrytopisarz

Post by Certain »

Tak jest to postać z Halo , dokładnie z części 3 :D

Poczytam trochę poradników , pokombinuje może wyjdzie coś godne uwagi :grin:
Last edited by Certain on Mon, 2 May 2011, 18:50, edited 2 times in total.
ImageImage
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

A ten pasek to pionowy czy poziomy jest? A może... ukośny?
To robi w ogóle jakąś różnicę? Pionowy, a co? Jakby był poziomy, to niekwestionowane "dzieło" znawcy sztuki, artysty i arcymistrza pędzla (no błagam, to ja coś bardziej skomplikowanego robiłem w zerówce...) obrazowałoby, sam nie wiem, może apokalipsę? Błagam, cokolwiek by to nie było, mnie to w tamtym momencie śmieszyło.
Certain, Mordekaiser Ci nie wyszedł kompletnie.
Nie wiem, co to jest ten Mordecośtam, ale odgryzę się za Certaina, bo chyba przestraszył się Twojego zielonego kolorku :P No, żeby nie przedłużać, to zjeba*** sprawę z elektrokretem, wiesz? Gdybym tego nie powiększył, byłoby ok. problem w tym jednak, że powiększyłem i "pikselioza" okropnie rzuciła się w oczy. Postać zepsuła wszystko, wygląda, jak zmutowany Yoda na sterydach i hormonach wzrostu, IMO niedopasowana do całości. A szkoda, bo reszta wyszła fajnie. OFC, gdyby zamiast tego Yody stał tam (unosił się w powietrzu?) Dziad/Vin, byłoby to po prostu mistrzostwo :twisted:
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Post Reply