Dom Księżycowego Srebra

Porady do gry SpellForce
Post Reply
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Dom Księżycowego Srebra

Post by maciek »

Mam problem, jestem w Kurhanach Skowytu i nie mam Domu Księżycowego Srebra. Podobno jest w skrzynce koło Uriasa. Ale ja już wcześniej przeszukałem. Nie mam planu w ekwipunku, jedyne co mi przychodzi do głowy to, że mogłem zostawić plan w skrzynce ( potem nie da się zabrać). Pomocy, nigdy nie miałem problemu z planami.
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Kroko
Skrytopisarz

Post by Kroko »

Obok Uriasa powinny być 2 skrzynki, obie zawierające plany krasnoludów. Może przeoczyłeś jedną z nich?
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

NIE!
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Po pierwsze, tego typu posty jak powyżej, następnym razem usuwam. Jak nie masz nic więcej do powiedzenia, to po prostu nic nie pisz...

Co do planu - jest w skrzyni obok Urias 'a, w Dolinie Szarego Zmierzchu. Sprawdzałeś czy zebrałeś wszystko ??

I nie rozumiem dlaczego miałoby później nie dać się go zebrać, nawet jeśli pominąłeś. Po prostu będzie podświetlona skrzynka. Przecież na mapę wcześniejszą możesz wrócić i to sprawdzić czy nie zostawiłeś.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Napisałem że NIE! Wracałem, sprawdzałem. St34l3k, jeśli podczas zbieranie przedmiotów ze skrzynki naciśniemy krzyżyk lub znaczek v to przedmiot na zawsze przepada w skrzynce.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Znaczkiem "X" anulujemy "otwarcie" skrzynki, ale nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby mi coś ze skrzynki zniknęło jak ten przycisk nacisnąłem i nie dało się ponownie przedmiotów ze skrzyni "wyjąć".

Znaczkiem "V" zbieramy za jednym zamachem wszystkie przedmioty ze skrzynki. Więc w tym przypadku to akurat nic dziwnego, że przedmioty znikają, bo wszystkie za jednym zamachem pojawiają się w ekwipunku.

Nie wiem skąd te Twoje rewelacje o przepadaniu na zawsze przedmiotów.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Istvan
Niemy Mędrzec

Re: Dom Księżycowego Srebra

Post by Istvan »

miałem podobną sytuacje tyle ,że mnie wyparowały plany na kapłana oraz budynek dzięki ,któremu się ich produkuje. nie pominąłem ,żaden skrzyni w liannon. sprawdzałem wszystkie były puste. nigdy nie sprzedałem planów budynków do npc. i nie wpisałem ich na 20 stronę.. po prostu wyparowały.. uznaj to za bug..
Post Reply