Gra się wcale nie uruchamia
-
FlyeThemoon
- Niemy Mędrzec
Gra się wcale nie uruchamia
Mam Złotą Eydcje z KŚG, gra spełnia wymagania (Tak pisze po testowaniu) klikam dwa razy skrót na pulpcie i nic się nie dzieje, no to pomyślałem poczekam, i....nic po raz kolejny dwa razy niciskam i nic się nie dzieje.
Nie mnie to osądzac, jednakże wydaje mi się że podobny temat już był.
Tu gdzieś było wspomniane: http://www.spellforceweb.fora.pl/pomoc, ... y,797.html
Tylko że w tamtym przypadku coś się pokazało ^^ ' //Ari
Tu gdzieś było wspomniane: http://www.spellforceweb.fora.pl/pomoc, ... y,797.html
Tylko że w tamtym przypadku coś się pokazało ^^ ' //Ari
Spoiler:
-
Tallos
- Łupieżca tematów
- Postać w RPG: Faern Liom
Miałem coś podobnego, ale to miałem po zmianie monitora i to jeszcze z grą spellforce 2. No więc wcześniej gra mi działała ok, a na tym nowym monitorze nie. (wciskałem dwa razy w ikonkę gry i pojawiała się na chwilę znana wszystkim klepsydra) Poszperałem trochę i w końcu zrobiłem tak:
1. Wszedłem w "Mój Komputer"
2. Następnie w "Moje Dokumenty" i tam był folder "Spellforce2"
3. Wyciąłem go i dałem go do folderu "Spellforce 2 złota edycja" (Mój komputer---> Dysk D---> Program Files---> JoWood---> Spellforce 2 złota edycja--->)
4. Odpaliłem grę i działało cacy.
Spróbuj tak zrobić
1. Wszedłem w "Mój Komputer"
2. Następnie w "Moje Dokumenty" i tam był folder "Spellforce2"
3. Wyciąłem go i dałem go do folderu "Spellforce 2 złota edycja" (Mój komputer---> Dysk D---> Program Files---> JoWood---> Spellforce 2 złota edycja--->)
4. Odpaliłem grę i działało cacy.
Spróbuj tak zrobić
-
Guest
Mam podobny problem, jak założyciel tematu. Konfig: Intel iCore5, 4gb, Ati 4650 1Gb, Windows 7. W odniesieniu do ostatniej odpowiedzi - wygląda na to, iż proces zostaje uruchomiony i w chwilę później następuje jego automatyczne zamknięcie :/ Jedyną oznaką próby uruchomienia, jest pojawienie się na chwilkę klepsydry przy kursorze
Próbowałem wszystkich trybów kompatybilności, grę staram się uruchomić jako admin, wyłączam kompozycję pulpitu - niestety bez sukcesów. Ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić, aby gra zaczęła działać ? 
-
MagnusArias
- Tańczący z warnami
- Postać w RPG: Thalon Van Leyen
Nie jestem pewien, ale niektóre gry działają pod WinXP, nie działają na Win7
http://www.youtube.com/user/95MagnusAri ... &flow=grid - Majne kowers
Widzę, że dawno nikt tu nic nie pisał, a szkoda, bo problem jak najbardziej aktualny...
Ostatnio wymieniałem kompa, zainstalowałem Spellforce 2 (wersja premierowa można powiedzieć, żadna złota edycja ani dodatek), próbuję uruchomić i... nic. Kompletnie nic, kursor na chwilę zmienia się w wirującą płytkę, zmienia z powrotem w normalny i koniec. Gdy włączyłem menedżera windows i uruchomiłem Spellforce 'a, zauważyłem, że proces "Spellforce 2*32" pojawia się i znika tak szybko jak kursor wraca do normalności.
Kontaktowałem się mailowo z CD Projekt, na razie dostałem 2 wiadomości z poeceniem zainstalowania Patcha optymalizacyjnego. Niestety nie działa. Podejrzewam, że problem tkwi w systemie 64 bitowym, w nowym kompie mam własnie win 7 64 bit, na starym miałem XP 32 i wszystko było w pożądku...
Tu moje pytanie do HoHo: czy masz XP 32 bit czy 64?
A może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
Ostatnio wymieniałem kompa, zainstalowałem Spellforce 2 (wersja premierowa można powiedzieć, żadna złota edycja ani dodatek), próbuję uruchomić i... nic. Kompletnie nic, kursor na chwilę zmienia się w wirującą płytkę, zmienia z powrotem w normalny i koniec. Gdy włączyłem menedżera windows i uruchomiłem Spellforce 'a, zauważyłem, że proces "Spellforce 2*32" pojawia się i znika tak szybko jak kursor wraca do normalności.
Kontaktowałem się mailowo z CD Projekt, na razie dostałem 2 wiadomości z poeceniem zainstalowania Patcha optymalizacyjnego. Niestety nie działa. Podejrzewam, że problem tkwi w systemie 64 bitowym, w nowym kompie mam własnie win 7 64 bit, na starym miałem XP 32 i wszystko było w pożądku...
Tu moje pytanie do HoHo: czy masz XP 32 bit czy 64?
A może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?