Gra się wcale nie uruchamia

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
FlyeThemoon
Niemy Mędrzec

Gra się wcale nie uruchamia

Post by FlyeThemoon »

Mam Złotą Eydcje z KŚG, gra spełnia wymagania (Tak pisze po testowaniu) klikam dwa razy skrót na pulpcie i nic się nie dzieje, no to pomyślałem poczekam, i....nic po raz kolejny dwa razy niciskam i nic się nie dzieje.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Nie mnie to osądzac, jednakże wydaje mi się że podobny temat już był.

Tu gdzieś było wspomniane: http://www.spellforceweb.fora.pl/pomoc, ... y,797.html

Tylko że w tamtym przypadku coś się pokazało ^^ ' //Ari
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

1. Jaki masz system? 2. Spróbuj zainstalować nowe sterowniki do karty graficznej być może to pomoże.
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

Miałem coś podobnego, ale to miałem po zmianie monitora i to jeszcze z grą spellforce 2. No więc wcześniej gra mi działała ok, a na tym nowym monitorze nie. (wciskałem dwa razy w ikonkę gry i pojawiała się na chwilę znana wszystkim klepsydra) Poszperałem trochę i w końcu zrobiłem tak:

1. Wszedłem w "Mój Komputer"

2. Następnie w "Moje Dokumenty" i tam był folder "Spellforce2"

3. Wyciąłem go i dałem go do folderu "Spellforce 2 złota edycja" (Mój komputer---> Dysk D---> Program Files---> JoWood---> Spellforce 2 złota edycja--->)

4. Odpaliłem grę i działało cacy.

Spróbuj tak zrobić :wink:
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

A sprawdzałeś w procesach (ctrl+alt+del ---> menedżer zadań ---> zakładka procesy) czy SpellForce się w ogóle uruchomił ? Może Twoje " 'klikam dwa razy" nie podziałało tak jak powinno.

Mógłbyś ewentualnie napisać, czy nie masz jakiegoś programu typu Firewall, który mógłby blokować uruchomienie gry.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Guest

Post by Guest »

Mam podobny problem, jak założyciel tematu. Konfig: Intel iCore5, 4gb, Ati 4650 1Gb, Windows 7. W odniesieniu do ostatniej odpowiedzi - wygląda na to, iż proces zostaje uruchomiony i w chwilę później następuje jego automatyczne zamknięcie :/ Jedyną oznaką próby uruchomienia, jest pojawienie się na chwilkę klepsydry przy kursorze :) Próbowałem wszystkich trybów kompatybilności, grę staram się uruchomić jako admin, wyłączam kompozycję pulpitu - niestety bez sukcesów. Ma ktoś może jakiś pomysł co zrobić, aby gra zaczęła działać ? :)
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Nie jestem pewien, ale niektóre gry działają pod WinXP, nie działają na Win7
Guest

Post by Guest »

Niestety, wygląda na to, że podobny problem napotykam pod WinXp :/
Aiurus
Skrytopisarz

Post by Aiurus »

Widzę, że dawno nikt tu nic nie pisał, a szkoda, bo problem jak najbardziej aktualny...

Ostatnio wymieniałem kompa, zainstalowałem Spellforce 2 (wersja premierowa można powiedzieć, żadna złota edycja ani dodatek), próbuję uruchomić i... nic. Kompletnie nic, kursor na chwilę zmienia się w wirującą płytkę, zmienia z powrotem w normalny i koniec. Gdy włączyłem menedżera windows i uruchomiłem Spellforce 'a, zauważyłem, że proces "Spellforce 2*32" pojawia się i znika tak szybko jak kursor wraca do normalności.

Kontaktowałem się mailowo z CD Projekt, na razie dostałem 2 wiadomości z poeceniem zainstalowania Patcha optymalizacyjnego. Niestety nie działa. Podejrzewam, że problem tkwi w systemie 64 bitowym, w nowym kompie mam własnie win 7 64 bit, na starym miałem XP 32 i wszystko było w pożądku...

Tu moje pytanie do HoHo: czy masz XP 32 bit czy 64?

A może ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu?
MarkusTJ
Skrytopisarz

Post by MarkusTJ »

Hmmm, a nie jest to problem aby z zależnością płyta/cd-rom? Kiedyś miałem Unreal Tournament, ale kiedy zainstalowałem nie działało tak jak u was. Mój brat to na swoim (lepszym) kompie zainstalował i grała gitarka, a potem stwierdził że mam za wolny cd-rom. Sprawdź jaki masz :)
Constance
Niemy Mędrzec

Post by Constance »

Mam ten sam problem. Ale u mnie gra działała od 2 lat i dopiero teraz coś takiego się zdarzyło. Poza tym, czasem udaje mi się ją uruchomić. Ale nie wiem od czego to zależy. ;/
Post Reply