Pożegnania

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Post Reply
Doyle
Łupieżca tematów

Pożegnania

Post by Doyle »

Zauważyłem, że nie ma tematu z pożegnaniami, a ludzie zwykle odchodzili w dość efektowny sposób, po wywołaniu powszechnego skandalu i zgorszenia :wink:

Cóż, skoro założyłem ten temat... No nie powstał sam z siebie, bo mi się nudziło. Postanowiłem jakoś kulturalnie, zaprzeczając dotychczasowym standardom usunąć się w cień.

Powód jest tylko jeden... Ostatnio nie mam zwyczajnie czasu, ani ochoty na granie. Pominę gadki w stylu emo, "jaki ten świat niedobry", aczkolwiek jest wkurzający (autocenzurowałem się) i w obecnej sytuacji cóż... Odchodzę. Może wrócę, jak uporządkują się pewne sprawy, które muszę załatwić. Może jutro, może za miesiąc, rok, 5 lat...

Miło było was poznać. Niektórzy z was mają moje gg jak coś będziecie chcieli to piszcie. Jak będę miał chwilę to odpiszę.

Na koniec fragment mojego ulubionego kawałka:

"Just like the moon does

We rise 'fall..."
Image
Image
Image
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Będzie nam Ciebie brakować, stary dobry Dojlu :D
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Cóż.

Robię to niechętnie i sam do teraz nie wierze, że w ogóle to robię, ale na jakiś czas (przypuszczalnie długi) muszę was opuścić, spamerzy. Nie rozrabiajcie zbyt wiele.

Nie zamierzam wam się tłumaczyć, dlaczego odchodzę. Napiszę tylko tyle, że mam ważne sprawy w życiu prywatnym do załatwienia, a forum zwyczajnie mi w tym przeszkadza - nie myślcie sobie, że nagle mam was w... gdzieś.

Moje gg jest otwarte dla wszystkich, którzy je mają (będę wdzięczny, jeśli nie będziecie go dalej podawać). Nie bójcie się pisać, jeśli będzie trzeba zrobić coś technicznie admińskiego na forum. Jak będę miał chwilę, postaram się wykombinować. Nie bójcie się pisać w sprawach prywatnych - naprawdę miło się gada z częścią z was.

Czasem wpadnę, bo czytanie tekstów na SB poprawia mi humor (: Ale nie liczcie na jakąkolwiek aktywność z mojej strony.

Bywajcie i do następnego.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

:cry:

Forum umiera, coraz więcej użytkowników nie użytkownikuje, nawet Ari odchodzi...

Trzymam się teorii, że Sorvina odchodząc walnęła zarazę* na forum. Od tamtej pory wszystko zaczęło się sypać. Co prawda powoli, ale tak było.

*taki czar ze SpellForce.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Doyle: po pierwsze bardzo dobry pomysł z tym tematem, w pełni popieram ten topic :). Po drugie masz racje, że zwykle pożegnania były dość "efektowne", przykład Mayora i Sorviny (głownie Sorviny) jest tu chyba najlepszy :P.

Szkoda, że odchodzisz... Miło było poznać, miło było zagrać z Tobą pojedynek w forumowym Turnieju, który btw ostatecznie okazał i skończył się totalną porażką. Mam nadzieję, że szybko wrócisz. No i należę do grona szczęśliwców mających Twoje GG :P.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz pora jednak na gorsze informacje. A mianowicie ja również zawieszam swoją działalność na forum, a być może opuszczam je nawet na zawsze... Jednak w przeciwieństwie do Matiego podam kilka powodów swojej decyzji, nie będą to może wszystkie powody, ale jednak zawsze coś. Przede wszystkim wpływ na taką decyzję mają sprawy osobiste oraz szkolne, które ograniczają mój czas. Kolejnym powodem jest to co napisał (dosłownie przed chwilą Sknerus), że Forum jak i sama gra dla mnie umiera. Praktycznie nie da się w nią zagrać na multi, a obecnie mam inne wymagania co do gier, o ile już gram, bo czas za bardzo na to nie pozwala (patrz powód pierwszy). Liczba aktywnych userów również nie powala, co pokazał chociażby Turniej czy WK, które albo zakończyły się klapą albo wcale nie ruszyły... Tak, myślę, że tyle wystarczy, choć jeszcze kilka innych chodzi mi po głowie...

Jednak istnieje możliwość, że od czasu do czasu zobaczycie mnie na shoutboxie, jednak na jakąkolwiek grę w SpellForce 'a ze mną nie możecie liczyć. Miło było, i jeśli ktoś czuję chęć pogadania to niech pisze na GG :). PA!:)

EDIT: Aha, dodam jeszcze tylko, że myśl ta chodziła mi po głowie już od jakiegoś czasu, a ten topic pomógł mi podjąć w końcu tą decyzję.
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

Ari, bogu Ci daje max 2 tygodnie urlopu i jeśli nie wrócisz po tym czasie to będzie Ci tak głowę suszył i zawracał, że będziesz mu musiał gg swoim warnolotkiem bloknąć. I myślę, że nie tylko on ;] W każdym razię powodzenia!

Sknera forum "umiera", bo ta gra już praktycznie umarła, acz ma małe szanse na zmartwychwstanie wraz z nowym dodatkiem. Ja tu już jestem tylko ze względu na grupę osób, które lubię i szanuję, i nie wiem co się stanie jak Ari zawiesi na dłużej rpg.

Przemm szkoda, że też odchodzisz, miło było powymieniać gusty w oceń utworze ;]
Image
Spoiler:
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Hmm. forum "umiera" ? Jeden odszedł to i reszta za nim jak w ogień , ale wyjdzie dodatek , albo wróci im ochota do grania w starego spella ( ja sam odinstalowywałem i instalowałem go z 15 razy) , a jeśli by wyszło dobre spellforce 3 ? OOo to już by był ogień . Puki co pozostaje pisanie na shoutbox i na free sailu
Landaen
Łowca postów
Postać w RPG: Falibor

Post by Landaen »

Ew. sięgnie się po ,,drastyczne" środki, tzn. zbierzemy się na jakiegoś larpa jako ekipa Arinistów i będziemy biegać po [twierdzy/ lesie/ mistyczno-magicznej lokacji] i niszczyć tych, którzy nie znają SpellForce 'a (lub zbierać Różowo Nakrapiane Grzybki Pierwotnych Ciemności, co kto woli). Dzięki temu będzie miała miejsce reaktywacja (reanimacja?) forum poprzez zaciśnięcie więzów przyjaźni.
Mess with the best - die like the rest.
Icer
Odbębniacz postów

Post by Icer »

Ale nawet Ari? :( Chlip chlip..
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

"Nawet" Ari...Lol,on nie umiera,nie odchodzi z forum tylko musi uporządkować wszystko w RL i wróci...
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

A Wy nie macie żadnych spraw? Boże, tak mówicie jakby to był koniec, to przecież jasne, że każdy ma swoje osobiste sprawy, no nie i potrzebuje czasu, aby je uporządkować. No tak przykro mi "Dojlu", Ari i przemmirze, mam nadzieję, że tu wrócicie :D.

Vin, pewnie zaraz Ty też tu napiszesz, więc żegnam się od razu ;p
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Wrócą ja też już miałem tak 3 razy , teraz wróciłem do spella po raz 15 a do tego forum po raz 3 co znaczy , że 2 razy zrobiłem też sobie przerwę od spella i kompa.

Rezta puki co może pisać :D
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Re: Pożegnania

Post by Eon »

Nie wiedziałem, gdzie mam to napisać, a śmiecić w sesji mi się nie uśmiechało. Niniejszym opuszczam RPG. Przykro mi, ale po prostu nie potrafię się w nim odnaleźć, jest taki inny. To już nie to samo, co było kiedyś. Kiedy dowiedziałem się, że nie ma Fena, niechęć kopnęła mnie kilka razy, stąd ta decyzja. Prawdopodobnie odszedłbym po wakacjach, lub jeszcze w ich trakcie, nie chciałem tego przeciągać. Mati, uszanuj ostatnią wolę Vina i zrób z Drisha BN-a, albo chociaż niech zostawi drużynę i powędruje w nieznane, jak tylko opuszczą jaskinię. Pal licho, mogę nawet Arghala podarować, jak Ci się na poważnie nie chce.

PS Nie wiem jeszcze, co zrobię tak ogólnie ze SFW, to się zobaczy...
Last edited by Eon on Wed, 29 Jun 2011, 20:23, edited 1 time in total.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Ari
Arinistrator

Re: Pożegnania

Post by Ari »

Również odchodzę z RPG. Nic więcej, nic mniej nie powiem. Posprzątam po sobie, jak będę miał stały internet i/lub w piątek-sobotę.
Bywajcie, dzielni woje i wcale ładne niewiasty.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Post Reply