Proszę o bardziej rozbudowane wypowiedzi, inaczej temat zostanie zamknięty.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Ja grałem w tą grę. Jest zarąbista i rozbudowana , najbardziej lubie greków , ich hoplici są lepsi niż jakakolwiek armia w tej grze. Polecam Medieval 2 total war . A tym bardziej Empire total war.
Ja tam grałem we wszystkie "total war-y" od Szoguna-total war no teraz dopiero za Napoleona si biorę ( a tak nawiasem to ja w Rome grekami cały świat podbiłem (znaczy europe , kawałek Azji i tej północnej Afryki) A w Empire tw całą Amerykę i Europę (polską oczywiście ) i to przed upłynięciem czasu , co fakt , że na normalnym poziomie trudności a nie tak jak zwykle na trudnym lub na bardzo trudnym ale jednak ^^.
Rome TW wymiata. Ma parę lat, ale nadal wciąga. Świetny klimat (ah te legiony, germanowie, słonie Kartaginy, konnica Partów, rydwany, ...), przepiękne bitwy. Polecam każdemu tą grę.
Tylko jedno mi się nie podoba , że niektóre jednostki są zbyt dobre np. berserkerzy u germanów (5 oddziałów potrafi wyciąć 2000-tysięczną armie albo wystarczy postawić 3 oddziały hoplitów przy moście i mozna nimi rozwalić3 armie , ale poza tym gra jest the best.