Wasza twórczość

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Hyoton fajny rysunek, nawet dla mnie podobny :wink: Widać postać jest w trakcie używania swojej specjalności czyli używania papierowego jutsu :D

Ja aktualnie piszę sobie czasem (jak mi się zachce) opowiadanie wymyślone w moim własnym świecie. Na razie prolog, ale zbieram informacje na kolejny rozdział :D
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Nie mam pojęcia, o kim mowa, więc ocenię sam rysunek (szkic?). Jest dla mnie nieco nieczytelny, ale albo jest to spowodowane tym papierowym jutsu :P Albo tak ma być. W każdym razie, dynamizuje kompozycję, czego zawsze brakuje w moich pracach.

Co ona ma na twarzy? Jeśli to elementy maski, czy czegoś, to zapomniałeś o cieniowaniu :wink: Ponadto, postać ma dość dziwny nos (znam Twój ból...) - chyba, że takie Voldemortowe nozdrza są celowe :wink:

DA, w moim wykonaniu "Jak mi się zachce" to raz na miesiąc, czego efektem jest prolog + ze dwie strony właściwej historii :P
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

To nie jest maska, tylko jej twarz zamienia się (tak samo jak cała ona) w kartki papieru. Z nosem mam zawsze problem i z tego co widzę po twoim komentarzu to nie tylko ja (Voldemortowe ostrza xD).
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Na poprzedniej stronie masz dwa moje rysunki - sam zobacz, jakie ja mam problemy z nosem ;P kartek to mi to prawdę mówiąc nie przypomina. Ale... oddać fakturę papieru na papierze?
Ty, który wchodzisz
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja w zasadzie uwielbiam rysować, ale wychodzi mi to pożądnie dopiero jak mam wenę, a zwykle pomysłu na rysunek nie mam xD Czasami sięgam po pomysł do moich ukochanych komiksów o Kaczorze Donaldzie xD

Ostatnio zacząłem pisać niby książkę o pewnym punku, ale zaciąłem się po półtorej strony xD
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Głównie rysuję, ale rzadko, bo zazwyczaj nie mam co z tymi rysunkami zrobić. Najlepiej mi wychodzą, jak rysuję na zlecenia, albo spłynie na mnie natchnienie ;p

Nie umiem i nie lubię rysować mangi;p Wyjątkiem była scena walki między Ulquiorrą a Kurosakim (postacie z mangi/anime Bleach). Zalega gdzieś w teczce.

Wszelkie próby napisania czegokolwiek, kończą się fiaskiem. Nieraz uznam, że coś mi się podoba, a następnie to coś ląduje rano w koszu ;p

Dodatkowo jeszcze fotografia. Głównie przyroda.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Aileen, może jakieś próbki? :> Na Twoim DA znalazłem niestety tylko zdjęcia, a rysunek Aileen-postaci mi się spodobał ;]

Po długiej przerwie powróciłem do rysowania oraz projektu Forumowicze w krzywym zwierciadle Ariego. Na pierwszy ogień poszedł nasz http://ifotos.pl/img/IMG0001_nnnenh.jpg. Chętni proszeni są o ustawienie się w kolejce, ale nie wiem czy i kiedy poszczególne postaci narysuję. No wiecie, jak śpiewał Kaliber 44, zdradliwa Wena, raz jest, a raz jej nie ma... ;]

Miałem też pomysł ilustrowania scen z forumowego RPG, ale raz, że a4 jest na to za małe (a większego skanera nie mam :<), dwa, piórko/tusz nadaje się do tego o piekło lepiej od ołówka (ach, ten wpływ Yuberowej NMNangi na umysły najmłodszych), a cienkopis nie jest moim ulubionym narzędziem kreślarskim :wink: Więc, na początek, powstał szkic http://ifotos.pl/img/Ari_nnneqx.jpg, czyli mojej postaci w Gawędach Sknerusa. Te babcine spodnie wymiatają -.- '

Tyle :wink:
Ty, który wchodzisz
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Na początek dam wam "próbkę" w postaci http://img683.yfrog.com/img683/9899/dscf3437.jpg. Jest to jak widać ofiara zdradliwej weny, bo nijak mi się nie udaje dokończyć, a żal wyrzucać. Więc wam oto go oddaję, jak ktoś ma chęć to może sobie Fotoszopem go kolorować, poprawiać i nie wiem co jeszcze.

Pomysł ilustrowania scen z RPG jest przedni. Ołówkiem też można narysować ładnie, ale potrzebne jest kilka, dla wygody pracy, oraz niezwykle ważny przyrząd Temperówką zwany (chyba sobie kupię).

Jednocześnie, ostatnio cierpię na bezrobocie, a nie uśmiecha mi się wizja ślęczenia przed kompem/przy książce z fizyki. Wspominam dobre czasy, kiedy ilustrowałam opowiadania - jeśli tylko potrzeba, z chęcią coś komuś narysuję. Mogę nawet RPG popróbować ilustrować. Ostrzegam tylko, że do takiego rodzaju pracy się jeszcze nie zabierałam (rysowanie całej sceny z mnóstwem ludzi) :wink:

Skanera niestety nie posiadam.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Smoczek ładny, choć nosi ślady gumki do mazania na łapach :wink: Wyobraźnia i krecha to jednak rzeczy najważniejsze, reszta to praktyki w postaci dżyliardów rysunków :wink:

Pomysł może i jest ok, ale ja się nie podejmuję jego wykonania ;] ołówków mam 12, więc o ich liczbę się nie martwię ^^ Temperówka też gdzieś tam leży, chociaż się chowa.

Zdjęcia to nie to samo co skan, ale zawsze można usunąć parę niedogodności w programie graficznym. Zwłaszcza ważne jest przykontrastowanie obrazka, co Ci na przyszłość szczególnie polecam :wink:
Ty, który wchodzisz
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Jestem takim głąbem, jeśli chodzi o obsługę czegoś bardziej skomplikowanego niż Paint, że sobie nawet nie wyobrażasz ;p Trochę się Picasą posiłkuję, jeśli chodzi o poprawianie.

Nie gumka do mazania, acz moja własna ręka :P Nie chciało mi się robić i zgrywać drugiego zdjęcia.
Spoiler:
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Maluska ładnie piszesz a to na paincie też zarąbiste , brawo naprawdę :D

Co do malowideł Ariego są fajne , ale jesli chodzi o krzywe nosy to one nie umywają się do moich krzywo-zygzakowatych (oczywiście na rysunkach^^)^^
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Te prace nie były Maluśki... Za pochwałę dziękuję, ale nie malowidła, a szkice ;P
Ty, który wchodzisz
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Dobrze , dobrze ^^ Jak mi skan zacznie działać to swoje bazgroły pokaże ^^
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Wena mnie napadła :F Więc nabazgrałem coś na szybko w GIMPie. Ostatnio mam jakąś taką fazę na mini-sygnatury.

Zrobione w jakieś 15 minut, nie ma fajerwerków... ale neonami, które dopiero co nauczyłem się robić, zaszpanuję ^^

Image

Image
Ty, który wchodzisz
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Zdumiewające. Czarna Stal jest... czerwona!

Jak na robione w 15 minut, to całkiem nieźle. Tylko kolory nieco źle dobrane :P
Spoiler:
Post Reply