Spellforce - trainer projekt

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Czy powinienem kontynuowaĂŚ tworzenie trainera?

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:13

Tak, takie coś może być przydatne ;)
10
77%
Nie!! Po co takie ułatwienia? ;/
3
23%

Total votes: 13

Tobik
Webmajster

Spellforce - trainer projekt

Post by Tobik »

Ostatnio zainteresowałem się robieniem trainera do sf 1. Nie widziałem jeszcze takiego typu programu do pierwzzej częsci tej gry. Jak na razie idzie mi nieźle, trainera zrobiłem w 5 % ;P :D. Są bardzo łatwe sposoby do zrobienia takiego programu więc postanowiłem go zrobić. Jest wiele, poradników i programów do robienia tego typu aplikacji. W planie miałem na myśli funkcje tj: kasa, zmiana wyglądów, niektóre kody. (w sensie, że nie trzeba by było wpisywać całego kodu, tylko zamisat tego np F1).

Co wy sądzicie o moim pomyśle?
Drago
Skrytopisarz

Post by Drago »

Ja bym chciał taki który dawałby mi poziom 50 na swobodnej bym mógł wypróbować wszystkie magie
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Troszkę słabo widzę Wojny (pomijając fakt, że w ogóle je słabo widzę :P) po takim "usprawnieniu". Wtedy liczyłby się ten, który szybciej wciska guzik surowców...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Taka funkcja na dłuuugi czas nie jest w moim zasięgu. W grze swobodnej adresy są zmienne, dlatego gdybym do trainera przypisał odpowiedni adres, najprawdopodobniej nic by się nie stało.

test spoilera
Drago
Skrytopisarz

Post by Drago »

a możesz mi powiedzieć jak to się robi?
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Ale to znaczy co? Robienie trainera czy pobieranie adresu?

Pobieranie adresów jest bardzo łatwe. Używam programu artmoney do zdobycia ich, a następnie kopiuje je do odpowiedniego miejsca w programie trainer maker kit.

Przy pomocy tego programu mogę wpisywać adresy, następnie za pomocą trainera zmienić wartość adresu, oraz mogę go zamrozić. Jeżeli ktoś również chcę się zabrać za robienie trainera to mogę tutaj stworzyć poradnik do tego programu. Trainera możecie zrobić do każdej gry, nie tylko spellforce.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Po co komu takie ułatwienia? To psuje rozrywkę i nie daje przyjemności z gry :? (nawet zwykłe kody) Chociaż na zmianę wyglądu byłoby by fajne;] - żeby wyglądać jak elfka, mroczny elf, krasnolud, ork lub troll;] To by uprzyjemniło rozrywkę bo bardziej można byłoby się dostosować do umiejętności postaci;] np. czarna magia - mroczny elf, ciężkie uzbrojenie - troll itp, itd.;]

PS Hju jak zrobiłeś, że twoja postać wygląda jak nekromanta mrocznych elfów?;]
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Ja bym widział, z tego co podałeś Hyouton w pierwszym poście w tym temacie, tę zmianę wyglądu i funkcję kasy. Byłoby to naprawdę interesujące, ponieważ mógłbym grać czarnym magiem o wyglądzie np. Nekromanty, potężnym wojownikiem jako Wojennikiem czy Paladynem. Co do reszty: po co dodawać do tego kody? One tylko psują zabawę z gry. Natomiast co do kasy to by było też fajne usprawnienie, w końcu nie trzeba by się tyle głowić na początku jak zdobyć kasę na nowy sprzęt :wink:. A nie da się pewnie zrobić, żeby wszystkie przedmioty z kampanii były w grze swobodnej bez konieczności wyciągania ich ArtMoney 'em??
Adek384
Skrytopisarz

Post by Adek384 »

No cóż, na pewno fajnie by było zmienić sobie wygląd za pomocą takiego trainera. Trochę kasy, czy drobne podwyższenie sobie poziomu też byłoby dobrym pomysłem, gdyby ktoś sobie nie radził. Ale za dużo ułatwień lepiej nie dawać, bo to zepsułoby całą radość z gry.
Craig Un 'Shallach
Niemy Mędrzec

Post by Craig Un 'Shallach »

Ta zmiana wyglądu, podwyższenie levelu czy dodanie kasy to całkiem fajne pomysły
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

A wszystko jest możliwe dzięki ArtMoneyowi, nie trainerowi. Odsyłam do działu Porad, do najczęściej zadawanych pytań.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Zabiłoby multiplayera- amen
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

Ciekawe jak tego trainera zrobisz , przecież adresy w spellforce się zmieniają!!
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
Icer
Odbębniacz postów

Post by Icer »

Trainer można zrobić.. Nawet fajnie by było :) A co do "podstwawowych" (God, Surowce) fajna byłaby zmiana wyglądu też.. Oczywiście do Kampanii ONLY.

@Up - Tak? Nawet w 1P?
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

@Up ja próbowałem zrobić trainera , udało mi się , jednak działał tylko jednorazowo.Jak już wyłączyłem grę i włączyłem na nowo trainer nie działał , ponieważ adres się zmienił.Dlaczego , tego nie wiem :(
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
Post Reply