Co wy sądzicie o moim pomyśle?
Spellforce - trainer projekt
Spellforce - trainer projekt
Ostatnio zainteresowałem się robieniem trainera do sf 1. Nie widziałem jeszcze takiego typu programu do pierwzzej częsci tej gry. Jak na razie idzie mi nieźle, trainera zrobiłem w 5 % ;P
. Są bardzo łatwe sposoby do zrobienia takiego programu więc postanowiłem go zrobić. Jest wiele, poradników i programów do robienia tego typu aplikacji. W planie miałem na myśli funkcje tj: kasa, zmiana wyglądów, niektóre kody. (w sensie, że nie trzeba by było wpisywać całego kodu, tylko zamisat tego np F1).
Troszkę słabo widzę Wojny (pomijając fakt, że w ogóle je słabo widzę
) po takim "usprawnieniu". Wtedy liczyłby się ten, który szybciej wciska guzik surowców...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Ale to znaczy co? Robienie trainera czy pobieranie adresu?
Pobieranie adresów jest bardzo łatwe. Używam programu artmoney do zdobycia ich, a następnie kopiuje je do odpowiedniego miejsca w programie trainer maker kit.
Przy pomocy tego programu mogę wpisywać adresy, następnie za pomocą trainera zmienić wartość adresu, oraz mogę go zamrozić. Jeżeli ktoś również chcę się zabrać za robienie trainera to mogę tutaj stworzyć poradnik do tego programu. Trainera możecie zrobić do każdej gry, nie tylko spellforce.
Pobieranie adresów jest bardzo łatwe. Używam programu artmoney do zdobycia ich, a następnie kopiuje je do odpowiedniego miejsca w programie trainer maker kit.
Przy pomocy tego programu mogę wpisywać adresy, następnie za pomocą trainera zmienić wartość adresu, oraz mogę go zamrozić. Jeżeli ktoś również chcę się zabrać za robienie trainera to mogę tutaj stworzyć poradnik do tego programu. Trainera możecie zrobić do każdej gry, nie tylko spellforce.
Po co komu takie ułatwienia? To psuje rozrywkę i nie daje przyjemności z gry
(nawet zwykłe kody) Chociaż na zmianę wyglądu byłoby by fajne;] - żeby wyglądać jak elfka, mroczny elf, krasnolud, ork lub troll;] To by uprzyjemniło rozrywkę bo bardziej można byłoby się dostosować do umiejętności postaci;] np. czarna magia - mroczny elf, ciężkie uzbrojenie - troll itp, itd.;]
PS Hju jak zrobiłeś, że twoja postać wygląda jak nekromanta mrocznych elfów?;]
PS Hju jak zrobiłeś, że twoja postać wygląda jak nekromanta mrocznych elfów?;]
Ja bym widział, z tego co podałeś Hyouton w pierwszym poście w tym temacie, tę zmianę wyglądu i funkcję kasy. Byłoby to naprawdę interesujące, ponieważ mógłbym grać czarnym magiem o wyglądzie np. Nekromanty, potężnym wojownikiem jako Wojennikiem czy Paladynem. Co do reszty: po co dodawać do tego kody? One tylko psują zabawę z gry. Natomiast co do kasy to by było też fajne usprawnienie, w końcu nie trzeba by się tyle głowić na początku jak zdobyć kasę na nowy sprzęt
. A nie da się pewnie zrobić, żeby wszystkie przedmioty z kampanii były w grze swobodnej bez konieczności wyciągania ich ArtMoney 'em??
-
Craig Un 'Shallach
- Niemy Mędrzec
A wszystko jest możliwe dzięki ArtMoneyowi, nie trainerowi. Odsyłam do działu Porad, do najczęściej zadawanych pytań.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz