easter eggs ;]

Dyskusja o grze SpellForce
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

O Sorvina przypomniałaś mi też to miałem i to w Clicowej wersji, tyle że ta elfka ( to chyba starsza druidka była ) nie walczyła ze mną tylko z moim kapłanem i nie wiem o co jej chodziło...
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Guest

Post by Guest »

Sorvina też tak miałem ale mi ona lała ludzi a oni się nie bronili.
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

ja grając postacią z ostrzem cienia będąc w onyksowych brzegach chcialem zobaczyc czy za tą bramą jest król liczów bez kodu i poszedłem za te złoża rudy iw lewo. Widzialem tylko portal do tamtej krainy.(zapomniałem nazwy)Zacząłem łazic przy tej krawędzi i zszedłem pod tą wodę czy materię. na screenie jestem pod tym czymś razem z sarenką.

Image

Tutaj można znależć drogę

Image
Guest

Post by Guest »

ale Ty normalnie po tej skale zszedłeś? tak jak po zwykłym ternie czy się jakoś zsunąłeś?
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

to po prostu niedociągnięcie twórców gry i tyle. Co prawda o tym nie wiedziałem, ale znam kilka ciekawszych. Np. Darius na poprzedniej mapie :)

Nie uważam także, że można to zaliczyć do "świątecznych jajek" :)

Szukajcie dalej :)

EDIT: Sorki za błąd. Drzewiu masz rację to nie ta mapa :)
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

Po prostu zacząłem łazić przy brzegu w tym trybie gdy kieruje się strzałkami i nagle ona zeszła na dół jak po zwykłym terenie :D . Z powrotem na górę też da się wejść.

Darius był na tej mapie gdzie zaczyna się grę z feniksem nie na tej.

PS wiem że to nie easter egg ale ciekawie jest pooglądać "rafę koralową" spella i sarenkę ze skrzelami Image
Guest

Post by Guest »

Tak opowiadacie o bugah z Eloni, że mi tez sie przypomniało o jednym...

I to chyba całkime nie tak dawno temu...

Otóż tam gdzie jest obozowisko goblinów przed samym miastem elfów stacjonuje sporawa armia (gdy jeszcze nie otworzymy bramy - ja tak zawsze robie, a później przeczekuje falę a doświadczonko leci) i ja tak mam zatrzymany widok na tym obozie, a tu nagle widzę, że elfki normalnie wyłażą z osady, i zaczynaja mi wybijać gobliny... Sobie myślą kurde co jest?!

Jak się póżniej okazało w centrum osady elfek (przy menchirze bodajrze) było takie "kółeczko" z którego wyłazyły elfki, były to głównie Elońskie Gwardzistki. Troche to było głupie, gdyż żadnego doświadczenia nie dostałem a elfki rozprawiły się z całą planszą... :D
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

Niezmiernie interesujące. Mam nadzieję, że nie obrazisz się, jeśli ci nie uwierzę? Wiem, że screenów nie będzie, ale cóż, po przeczytaniu tego, uważam to zdarzenie za troszkę irracjonalne :)

Jaką masz wersję gry ?
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

Znalazłem jeszcze 2 niedoróbki, trochę podobne i nie wiem czy jest sens je tu zamieszczać, bo to nie easter egg.

Dać je :?:
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

drzewiu nie spamój tyklo dawaj :)
Guest

Post by Guest »

2,00 tą Niemiecką ;]

tzn. swoje mam 3: 1,11 1,(no tą co wszyscy mają) i 2,00(na aukcji przez allegro dorwałem! xD)

Ta, co wszyscy mają to 1.53 ;P //Ari
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

W dwójce na mapie arena jest ciekawy ester egg(w grze swobodnej) pojawiają się szkielety z imionami i nazwiskami twórców Władcy Smoków po pokonaniu bogów później cieszą się smucą unoszą miecze do góry ,a następnie wybuchają . I tak za każdym wejściem na tę mapę.
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

Pierwsza jest na kruczej przełęczy, dokładniej widać na minimapie. Odkryłem to dosyć dziwnie ponieważ nie mogłem znależć Umpa i kliknąłem robotnikiem elfów na chybił trafił w to czarne pole. Można wejść na tą górę i po niej połazić. Droga jest na czerwono, jednak lepiej kliknąć za murem aby postać sama tamtędy poszła. Jest to w ostatniej fortecy.

Image

Następna jest w Kryptach zegarowych. Dostałem się tam, bo kliknąłem tam, gdzie myślałem, że będzie portal do darkwind keep (zapomniałem polskiej nazwy). Avatar wszedł. Można iść dalej i połazić w wodzie, oraz wzdłuż brzegu. Jest to koło górnego lewego rogu tej szachownicy z plamami krwi i trupami.

Image
Pan Banan
Skrytopisarz

Post by Pan Banan »

A ja tak nawiąże do bohaterów, którzy nie znikają bo zgaszeniu monumentu. W mieście dusz we wschodniej części jest tylko jeden monument bohaterów. Jak weźmiemy urnę to ożywieńcy gaszą ten monument i jeden bohater mi zostaje :P na północy, 2 razy tak miałem.

I w OZ ostrza mi nie znikały po zniszczeniu monumentu kilka razy.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Widzę, że i tak ten temat jest głównie o bugach, więc zamieszczę taki ciekawy:

W Oddechu Zimy w Zwodniczych Bagnach bodaj mieliśmy uwolnić te pełzacze Svery żeby się rozprawiły z orkami w wąwozie. Otóż, mi te pełzacze wymiękły przed ostatnią blokadą i jak próbowałam armią się przedostać to mi wszyscy padli. Musiałam na kodach :wink:

Kolejny tego typu jest przy tych trollach z Tirganach. Normalnie to je elfki wykończają przed wejściem do miasta, a u mnie trolle przedostały się troszkę za mury. Przybiegła ta Baetha czy jak jej tam i prawie mi ją ukatrupiły.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Post Reply