Ciezkie uzbrojenie - co do tego dobrać?
-
Guest
Ciezkie uzbrojenie - co do tego dobrać?
Witam , chciałem aby ktoś mi pomógł w doborze umiejętności , mam 12lvl , Ciężkie uzbrojenie 6 , Ciężki pancerz 6 , Ciężka Bron Sieczna 6 i 2 Lekkie uzbrojenie (aby mieć szał i błogosławieństwo) mam 4 punkty um. wolne , punktów cech też w nic nie dawałem i teraz pytanie , w co przeznaczyć to wszystko? myślałem nad białą magią -wzmocnienie aby mieć aurę szybkich ciosów , niech mi ktoś doradzi , z góry dziękuje
-
Guest
Tutaj patrz na to co potrzebuje ciężkie uzbrojenie, bo jeśli będziesz miał za mało punktów cech wymaganych do podniesienia poziomu c.u. to wtedy nie uzyskasz maksymalnego, 12 lvl tej umiejętności. Hm... sytuacja się tak przedstawia, że według mnie za dużo umiejętności wziąłeś z c.u. Ja miałam połączenie wojownika i maga, tylko że miałam c.u. broń sieczna i obuchowa + biała magia, zdrowie i wzmocnienia, tylko, że c.u. było priorytetem. W konsekwencji w CF udało mi się ją podnieść do 19 lub 20 lvl, a biała magia była na 15-16 lvl czyli wcale nie tak źle. 
Spoiler:
-
Guest
Po najechaniu na nazwę magii, będzie pisało. Z tego co się orientuję, to najpierw trzeba ładować w mądrość i inteligencję, a później dochodzi jeszcze charyzma.
Z tymi umiejętnościami, to mi chodziło o to, że będzie ich za wiele. U mnie było 4 główne i dwie poboczne, a u ciebie jest teraz wychodzi 6 umiejętności plus jeszcze przynajmniej 2 do magii. Za dużo, braknie ci pkt. umiejętności.
Z tymi umiejętnościami, to mi chodziło o to, że będzie ich za wiele. U mnie było 4 główne i dwie poboczne, a u ciebie jest teraz wychodzi 6 umiejętności plus jeszcze przynajmniej 2 do magii. Za dużo, braknie ci pkt. umiejętności.
Spoiler:
-
Guest
Ciężkie uzbrojenie
-pancerz
-sieczna
Lekkie uzbrojenie
-pancerz
Pomyłka 5 głównych. Z tego tak wynika, po twoim pierwszym poście. Załóżmy, że masz jeszcze takie coś:
Biała magia
-wzmocnienia lub zdrowie lub natura
automatycznie dochodzą ci dwie kolejne umiejętności. W ZE maksymalnie zdobywasz 30 lvl co daje 60 punktów umiejętności. 60:8=7,5. Jeśli nie przemyślisz dodawania tych punktów w szczególności cech, to zawalisz sprawę. Za każdym poziomem dostajesz 2 pkt cech. Najpierw te punkty ci sie odkładają, gdyż umiejętności nie potrzebują wyższych poziomów. Dopiero później żrą coraz więcej punktów. Ja mając c.u. i b.m. nie uzyskałam max lvl b.m. a jak ty chcesz jeszcze rozwijać l.u. to już kapa. W moim temacie, w dziale "Porady" w ostatnim temacie możesz ściągnąć tabelkę, w której są pokazane punkty jakie są wymagane na poszczególnych levelach.
-pancerz
-sieczna
Lekkie uzbrojenie
-pancerz
Pomyłka 5 głównych. Z tego tak wynika, po twoim pierwszym poście. Załóżmy, że masz jeszcze takie coś:
Biała magia
-wzmocnienia lub zdrowie lub natura
automatycznie dochodzą ci dwie kolejne umiejętności. W ZE maksymalnie zdobywasz 30 lvl co daje 60 punktów umiejętności. 60:8=7,5. Jeśli nie przemyślisz dodawania tych punktów w szczególności cech, to zawalisz sprawę. Za każdym poziomem dostajesz 2 pkt cech. Najpierw te punkty ci sie odkładają, gdyż umiejętności nie potrzebują wyższych poziomów. Dopiero później żrą coraz więcej punktów. Ja mając c.u. i b.m. nie uzyskałam max lvl b.m. a jak ty chcesz jeszcze rozwijać l.u. to już kapa. W moim temacie, w dziale "Porady" w ostatnim temacie możesz ściągnąć tabelkę, w której są pokazane punkty jakie są wymagane na poszczególnych levelach.
Spoiler:
-
Guest
pomyłka
lekkie uzbrojenie 2 - bez pancerza , po prostu samo lekkie uzbrojenie - ale ja go już nie rozwijam wiec... dałem tylko 2 punkty abym miał szał i błogosławieństwo. Ops sorry.. napisałem 2 lekki pancerz a miało być 2 lekkie uzbrojenie ;D moja wina , moja wina ;o
Edit: Myślałem też aby robić w c.u tarcze , bo później jest fajny 1-ręczny miecz na c.u , lecz to pod koniec gry i nie wiem czy sie opyla właśnie robić tarcze.
Edit: Myślałem też aby robić w c.u tarcze , bo później jest fajny 1-ręczny miecz na c.u , lecz to pod koniec gry i nie wiem czy sie opyla właśnie robić tarcze.
-
Guest