The Movies

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Post Reply
Kafar
Zaklinacz słów

The Movies

Post by Kafar »

piszcie tutaj jakieś fajne filmy ja daje:

300(niezła rzeź dobrze się biją i krwawa! xD)

Król Artur(też spoko film i terz świetnie przedtawione są walki)

Troja(tak jak wyżej)

Scary Movie wszystkie części(Najlepsza według mnie komedia wszechczasow)
Guest

Post by Guest »

Inwazja

Piła wszystkie części

American Pie

Fredie vs Jason

Shrek 1,2,3

Prison Break

Jak rozpentałem 2 wojne światowa 1,2,3
Guest

Post by Guest »

egzorcyzmy emily roose

Omen wszytkie części

Egzorcysta (2004)

300
Kahad
Administrator

Post by Kahad »

Takie wypisywanie tytułów niewiele ma na celu. Może byście napisali parę zdań nakreślających fabułę, etc? :wink:
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

o właśnie poopisujcie te filmy może obejrze jak mi się spodoba!
Guest

Post by Guest »

Egzorcyzmy Emily Rose Exorcism of Emily Rose,

Film ten, mimo że przez wszystkich charakteryzowany jest jako horror, przedstawia historię procesu Ojca Moore 's 300)

Image

Film jest pochwałą twórczości Franka Millera (twórcy popularnego komiksu Sin City). To interpretacja, uhonorowanej wieloma nagrodami, powieści graficznej "300" jego autorstwa, wydanej w 1999 roku. Opowiada o jednym z najistotniejszych momentów II wojny perskiej - bitwie pod Termopilami, która rozegrała się w sierpniu 480 r. p.n.e. To właśnie wtedy miał miejsce, kluczowy dla Greków, zwrot w historii. 300-tu Spartan (pod wodzą króla Leonidasa I) stawiło w owym przesmyku zacięty opór przed 100-tysięczną armią, dowodzoną przez perskiego króla Kserksesa.

Bohaterska i pełna poświęceń obrona, jakiej podjęła się ta garstwa żołnierzy, dała czas (powracającym do stolicy) wojskom greckim na ufortyfikowanie się oraz wycofanie floty, która (jeszcze tego samego roku) we wrześniowej bitwie morskiej pod Salaminą, rozbiła i na dobre wyparła wojska perskie z Attyki. Tym samym, Europa pozostała bezpieczna...
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Gość to miały być własne opisy, a nie zerżnięte z neta. :/ Takie coś to sobie mogę w google.pl poszukać.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

no to sobie poszukaj,nie jestem recenzentem
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

:/ Tylko, że ja nie chce czytać recenzji, chcę przeczytać twoją opinie na temat filmu. Nie musisz opowiadać całej fabuły. Napisz w skrócie co było fajnego, a co nie w danym filmie.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Zabójczy szept horror

Image

Tak więc,dzisiaj obejżałem ten filmik i musze powiedzieć że jest to ciekawa mieszanka dramatu i horroru.Rzecz rozpoczyna się gdy jeden facet chce założyć resteuracje ale urząd odmawia udzielenia pożyczki,wtedy wchodzi w "biznes"miaowicie porwanie dziecka i wyłudzenie okupu.Razem ze swoją dziewczyną oraz dwoma kolegami porywają dziecko na ich nieszczęście był to demon z z zaświatów który doprowadzał do obłędu słabe dusze...Wtedy rozpoczyna się "gra" dziecka-demona z porywaczami ( w pewnym momęcie przypominało to troche film OMEN 2) Film ma kilka wątków bowiem zleceniodawca porwania to tak naprawde kobieta która adoptowała "dziecko" ale więcej nie będe pisał bo nie oblukacie ;d

Sam scenariusz wygląda dość kiczowato ale po obejżeniu filmu zdecydowanie można stwierdzić że nie jest to kolejny film z gatunku DIABEŁ VS. LUDZIE :wink:

Podsumowując bardzo fajny film może nie siedzi się spoconym przez 1,5 godziny ale mimo wszystko jest to jeden z lepszych filmów tego gatunku ostatnimi czasy.

Poniważ normalnie DVD kosztuje 40 złoty,a my jesteśmy super uczciwi po bezpośredni link zapraszam na PM

by the way wogóle to napisałem to special for przedmówczyni żeby nie było że tylko na googlach się znam :idea:

Dead silence horror

Image

OK,obejżałem ostatnio ten filmik i jakoś nie moge się powstrzymać od walnięcia posta :P Bohaterem jest przeciętny Brytyjczyk (chyba) i jego żona...Rzecz zaczyna się gdy do ich mieszkania przychodzi paczka z lalką dla brzuchomówców (coś jak laleczka Chucki)

Lalka ta zabija żonę naszego bohatera po czym ten zostaje o to posądzony,aby udowodnić swoją niewinność wraca do rodzimej wsi aby zweryfikować to z pobliskimi legendami o Mary Show.Podczas całej akcji ma oczywiście swój "ogon" policjanta napaleńca który utrudnia mu życie.Film chociaż jest horrorem posiada coś z powieści detektywistycznej,w każdym razie jest świetny,więc jeżeli masz wolne półtorej godziny niewahaj się i oglądnij.

Link na PW :arrow:
Guest

Post by Guest »

UP

oglądał ostatnio ktoś coś ciekawego? bo bym sobie coś zassał a nie wiem za bardzo na co uwage warto zwrócić :P
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Kiler

kiler-ów 2-óch

U pana Boga za piecem i w ogródku

troja

Władca pierscienie (all częsci)

nie opisuje ich bo chyba kazdy je zna 8)
Guest

Post by Guest »

"Szybcy i wściekli" ALL

"Step up 'y"

"U pana Boga(...)" ALL

"American pie" ALL :)
Post Reply