Problem z wyborem umiejętności bohatera

Spellforce: Breath of Winter
Post Reply
walus002
Niemy Mędrzec

Problem z wyborem umiejętności bohatera

Post by walus002 »

Mam problem z wyborem bohatera a raczej jego skillami. Dobrym połączeniem będzie ciężkie uzbrojenie(lub lekkie co lepsze):broń sieczna, pancerz i do tego magia umysłu: ofensywa.

Bardziej bym się na uzbrojeniu niż na magi pkt. dodawał bym 2 dla pancerza 1 dla magi

Opłaca się takie coś ?

@edit w zakonie świtu grałem magia żywiołów i lekkie uzbrojenie, a w feniksie ciężkie uzbr: pancerz i sieczna oraz biała magia
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: Problem z wyborem umiejętności bohatera

Post by MagnusArias »

Ciężko jest prowadzić przez całą grę hybrydę. Zużywasz po 2 pkt na każdą statystykę zamiast po 4/5 jak masz samo uzbrojenie. Radziłbym Ci samo ciężkie / lekkie, gdyż to jest dość ciężka kampania. Nawet nie myśl o magii żywiołów, bo ona nic Ci nie da. Polecam ciężkie, gdyż przyjdzie Ci stoczyć wiele walk :)
walus002
Niemy Mędrzec

Post by walus002 »

to jeszcze jedno pytanie ciężkie uzbrojenie: pancerz i co do tego broń sieczna, obuchowa, a może tarcze ?
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Tutaj już co wolisz.
Jak grałem (lekkim, ciężkiego nie lubię) to miałem pancerz + sieczna + dystans (łuki).
Mexentrius
Skrytopisarz

Post by Mexentrius »

Ciężko jest prowadzić hybrydę ale moim zdaniem jest lepsza np. po co ci w ciężkim uzbrojeniu i tarcze i pancerz lub i broń obuchowa i sieczna, jeden rodzaj zbroi i broni wystarczy (będzie takim samym koxem :wink: )a do tego dochodzi jakaś umiejętność magiczna. Dlatego uważam że połączenie jakiejś jednej umiejętności magicznej z pancerzem i bronią jest najsilniejsze w grze ,a do tego dochodzi większa frajda z gry :twisted:.
Mimo że coś wygląda na kompletny przypadek zawsze jest częścią jakiegoś planu
Image
Lubisz zderzyć się z pociągiem? To pewnie też nie spodoba ci się walka z KRASNOLUDEM :]
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Ja jak robię koxa to priorytet ciężki/lekki pancerz + obień/lód/nekromancja a reszta to zależy jaki impuls mną pokieruje :lol:
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Mexentrius
Skrytopisarz

Post by Mexentrius »

No i taki wojo-mag wymiata , jestem ciekawy czy rozwaliłby epickie po łączenie czarnej magi z lodem :D
Image
Lubisz zderzyć się z pociągiem? To pewnie też nie spodoba ci się walka z KRASNOLUDEM :]
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Zależy jakiej czarnej magii bo trucizny łatwo zcisnąć bo nie mają silniejszych czarów choć zaraza jest drażniąca...
Image
Image
Mexentrius
Skrytopisarz

Post by Mexentrius »

Eee tam...... moim zdaniem trucizny są za przeproszeniem do du*y.Jak coś łącze z czarną magia to śmierć lub epicka nekromancja(ostrza wymiatają + kradzież życia ,a jeśli jesteś też w połowie wojem to juz w ogóle wymiatasz :twisted: )
Image
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Dokończę, że ciężkim bo lekki co prawda jest szybki ale ma tak słabe ciosy, że nawet szał + hit to mało... Więc lekkiego nie polecam.
Image
Image
Mexentrius
Skrytopisarz

Post by Mexentrius »

Tak masz racje ale wkurza mnie w ciężkim okrzyk bojowy i błogo bardzo mało mu mocy i życia dają :? gdyby dawały tyle co lekkiemu niezłe rekordy z hitów by były :D
Image
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Co racja to racja ale lekki ma swój sprzęcik i "szybkość" z którą góruje nad innymi (poza goblinami one są najszybsze[chyba]).
Image
Image
Mexentrius
Skrytopisarz

Post by Mexentrius »

Dlatego można powiedzieć że ciężkie i lekkie są w miarę równe co kto wybierze to już sprawa raczej gustu lub specjalnej taktyki :P . Dodam również że wkurza mnie słaba zręczność (albo tam zwinność nie pamiętam co od trafiania wroga było :x) ciężkiego woja , no wali duże hity ale żeby trafił trzeba długo czasem czekać (zależy od przeciwnika) więc warto dodać zalegające punkty to zręczności (czy tam zwinności) ażeby :D częściej trafiać [ork].
Image
Post Reply