W SpellForce są misje do spełnienia w trybie gry swobodnej . Postanowiłem przejść je wszystkie ,aby nabić sobie poziom oraz mieć czysty dziennik . I tu pojawia się problem. Otóż oczyściłem Bramę Mieczy i nie znalazłem fragmentu mapy dla Anderhalla ,choć wcześniej udało mi się to . Drugim problemem jest to ,że wrogowie po wybiciu wciąż mi uciekają (robotnicy) i po wysprzątaniu takiej mapki nie mogę dostać odznaki - dlaczego ? Bo wróg gdzieś pobudował bazę - pytam się czy jest jakiś trik/kod/program ,który odsłoni mi mapę w swobodnej ?
Trzecie pytanie : Jakie są misje w swobodnej ? I w końcu czwarte : Jak dostać się do ognistej Kuźni ? Brama zamknięta a innych wejść nie ma .
Tryb gry swobodnej w SP 2
-
Drakon Arach
Po pierwsze już mam mapę, wiec wystarczy do niego pójść i masz zaliczone zadanie. A jak już je zaliczyłeś to oni już się nie pojawią.
Po drugie po co ci kod? Wystarczy, że wszędzie tam gdzie już wróg założył bazę postawisz trzy wieżyczki bez ulepszeń. To ci da zabezpieczenie terenu.
Po trzecie misje niektóre są łatwe, a niektóre trudne. Poza tym nie rozumiem zbytnio pytania.
Po czwarte by dostać się do ognistej kuźni musisz powykonywać zadania...
Po drugie po co ci kod? Wystarczy, że wszędzie tam gdzie już wróg założył bazę postawisz trzy wieżyczki bez ulepszeń. To ci da zabezpieczenie terenu.
Po trzecie misje niektóre są łatwe, a niektóre trudne. Poza tym nie rozumiem zbytnio pytania.
Po czwarte by dostać się do ognistej kuźni musisz powykonywać zadania...
Ad.2: Wykorzystuj zasoby komputerowych przeciwników - zwykle mają o wiele większe złoża od naszych 
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
-
Drakon Arach
1. W takim nie wiem ( podejrzewam, że bug, ja zawsze ja znajdowałem w tych ruinach na południu... )
2. Jak Ari wspomniał; kamień na wieże zaczerpniesz z surowców wroga... ( Ewentualnie z innych złóż na mapie )
3. Misję dostaniesz od każdego w Zachodniej Gardzie.
4. Mi chodziło o zadania od Halicosa.
2. Jak Ari wspomniał; kamień na wieże zaczerpniesz z surowców wroga... ( Ewentualnie z innych złóż na mapie )
3. Misję dostaniesz od każdego w Zachodniej Gardzie.
4. Mi chodziło o zadania od Halicosa.
-
Guest