Książki...

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Nie lubię głupstw a chodzi mi o takie książki jak Manka z Czerwonej Depresji Lucy Mound Montgomery {mój własny tytuł Ani z Zielonego Wzgórza } Lubie książki takie gdzie nagle ktoś się pojawia . Ari źle mnie zrozumiałeś . Takie książki gdzie jest tego nadmiar typu Księga Czarów . I chodzi mi o mały dreszcz . Niedługo zacznę czytać Anie z Avlonea.
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Głupstw? Jesteś nietolerancyjny do tych osób, które czytają te "głupstwa". "Ani z ZW" nie czytałam, ale tam jest jakiś dreszczyk? ;F Może...

Ari słabo kojarzysz? W Siewcy są Archanioły, Antykreator, Głębia, Królestwo itp. Może skojarzysz^^ '.
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Teraz mi się jeszcze ciemniej kojarzy ;P Autor?
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Sorvina nie chce nikogo obrazić ale takie horrorowe książki mnie nużą . W Ani jest dużo dreszczyków .Dzisiaj miałem z niej sprawdzian i nie wiem jak mi poszło .

Według mnie są to głupstwa . [offtopic]MOŻE KTOŚ SKASOWAÆ TEGO BOTA ?[oftopic]
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Psota... Dlaczego jak ja piszę do ciebie ładnie, po POLSKU, to ty nie rozumiesz ;(. Nie umiem pisać noobowsko i chaotycznie... No sorry. Napisałam ci na pw o tym bocie, a ty swoje.

W takim razie do wszystkich: Czasami w tematach będą się pojawiały reklamy bota, które tak naprawdę nie są postami! One po odświeżeniu, czy tam po kliku minutach znika z tematu. I nawet jak się pojawi, to go nie można usunąć. Można rzec, że jest ruchomy, raz jest raz go nie ma.

Dalej... dla ciebie to są głupstwa, ale nie musisz o tym głośno mówić w ten sposób. Nie żeby chyba specjalnie kogoś uraziło, ale trzeba jakoś się wyrażać. Wybaczcie ten nauczycielski ton, ale nie mogę czasami znieść chamstwa i prostactwa dzisiejszej młodzieży. Nie miałam tu nikogo na myśli.

Ari - Maja Lidia Kossakowska (chyba dobrze^^). Może imiona... Gabriel, Daimon (umarł i Pan go wskrzesił), Razjel, Jaldabaot. Nie wiem co jeszcze takiego charakterystycznego...

@down - Psota - napisałam wyraźnie, że o tym prostactwu nie było do ciebie... eh...-,-
Spoiler:
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Ok , wiem popełniłem błąd ale nie pisz o mnie prostactwo bo tak naprawdę potrafię być śmiertelnie poważny . Czytałem tyle książek m. in.

Dlaczego ? , Cuda świata , Najpiękniejsze Miejsca na świecie ,Parki narodowe świata , Najpiękniejsze zabytki świata , Najpiękniejsze ogrody świata , przewodnik po Japonii , kilkanaście książek o Egipcie oraz Architektura i sacrum .
Guest

Post by Guest »

Dość, już starczy, Psota błagam..

Nie za dużo tej powagi jak na jednego człowieka? Jeszcze Ci się czacha zlansuje.

Mi starczą opowieści fantasy. Świetny sposób na oderwanie się od szarej codzienności i miłe spędzenie wolnego czasu w domu. Inna sprawa, że trudno doszukać się naprawdę wciągającej książki (sporą część swojej kolekcji zawdzięczam ślepemu trafowi - mało nieznane), dlatego miło czasem zajrzeć do takiego tematu jak ten, i dowiedzieć się czym wy się zachwycacie ^^
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Nie jest to za dużo na mnie . Czytam o wiele więcej iż statystyczny polak i moja czaszka to wytrzymuje . Czytam tyle że pół forum by zajęły posty z książkami jakie przeczytałem .

Sorvina pamiętaj że ja dopiero jestem w VI klasie podstawówki a przekraczam inteligencją większość .
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Oj... to ciekawe... Człowiek, który tak dużo czyta, wypowiada się w dość mało przekonujący sposób, niejednokrotnie nie umiejący powiedzieć swojego zdania w sposób dyplomatyczny i popełniający błędy ortograficzne... Interesujące. Zresztą co nas to interesuje? Możesz czytać trzy książki dziennie pokroju Pana Tadka, ale to i tak dla nas mało ważna informacja.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Psota - W Twoim wieku też sporo czasu spędzałem przy książkach.. aż nie starczało czasu na lektury (zresztą kto by czytał jakieś nudziarskie książki mając w zasięgu prawdziwe perełki ulubionego gatunku?). Nie mam nic przeciw dobrym powieścią, ale czytanie poważniejszych nieciekawych książek zabija młodego ducha. Młodość.. szaleństwo.. zostaw sobie coś na starość. Na bujanym foteliku w grubym kocyku będziesz spędzał czas za jakieś 50 lat.
Guest

Post by Guest »

Ja również "siedzę" w fantastyce, najbardziej podobała mi się saga Wiedźmińska, czasami poczytuję Pratchetta... Oprócz tego lubię poczytać jakiś mocniejszy thriller lub horror (polecam książki Alex Kavy, a w szczególności "W ułamku sekundy" no i oczywiście Dana Browna z genialną "Anioły i Demony"). Generalnie zawsze muszę mieć coś pod ręką do czytania, od kilku lat nie zdarzyło się, żebym miał jakąś dłuższą przerwę pomiędzy jedną książką a drugą ;)

BTW najgorsze jest to, że dla sporej części społeczeństwa taki sposób spędzania wolnego czasu jest co najmniej dziwny :/
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Ech... teraz to już się robi standardem, ponieważ ludzie wolą spędzać czas przed komputerem, albo telewizorem :/ Nie wiedzą nawet co tracą.

PS. Dorwał już ktoś Brisingr?
Image
Image
Image
Guest

Post by Guest »

Teraz standardem? Tak już jest od co najmniej 20 lat.

Według mnie spory procent naszej populacji styka się z książkami, choć rzadko o tym rozmawia. Ciekawe.. Kiedy ostatnio w szkole lub pracy rozmawialiście o przeczytanej książce (nie mówię o lekturach xD) Nie zdziwię się jakby w większości wypadków częściej rozmowy okręcały się wokół filmów.
Guest

Post by Guest »

Ja ma już Brisingr. Styl pisania Paoliniemu się poprawił. Nie będę walił spojlerami żebyś miał przyjemność z czytania.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

*Wredny śmiech nr 13*

Myślisz, że ja tak os boie nie myślałem? xD Tylko ja potrafiłem (i nadal umiem) poprawnie pisać, a czytałem... hm, nie maniakalnie, ale nieco więcej od "szarej masy".

Z drugiej strony, "zabytki świata" et cetera, to co to za książki...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Post Reply