Czy brakuje czegoś w SpellForce ? Czego?
Mury ok, ale do mostów to raczej zastosowania nie znalazłem (chyba, że by zmieniono plansze).
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
-
Guest
Troche statków mogliby dać, a nie same portale :p
Brak mi:
- auto ataku bohatera
- misji typu krypty zegarowe, muldiar (czy jak to sie tam pisze) itp.
- zmiany czarów u bohaterów (tych 5 oczywiście)
- większej inteligencji jednostek (np. stojąca arma atakuje tylko jeden budynek na raz)
Aha, i to nie prawda, że agresja ras światła i mroku jest zła. To bardzo dobre.
Brak mi:
- auto ataku bohatera
- misji typu krypty zegarowe, muldiar (czy jak to sie tam pisze) itp.
- zmiany czarów u bohaterów (tych 5 oczywiście)
- większej inteligencji jednostek (np. stojąca arma atakuje tylko jeden budynek na raz)
Aha, i to nie prawda, że agresja ras światła i mroku jest zła. To bardzo dobre.
-
Guest
Wady związane z realistką -
- zamrożona jednostka powinna mieć zerową zwinność (inaczej - powinien atakujący zawsze trafiać)
- gdy ktoś weźmie na klatę atak ogniowy a po nim lodowy to ten poprzedni powinien być anulowany i na odwrót
I małe pytanko, czy u was też jest tak że jak zabijecie jednostkę pod wpływem masowego zamrożenia to umiera, ale ciało zastyga w miejscu (nie upada)
- zamrożona jednostka powinna mieć zerową zwinność (inaczej - powinien atakujący zawsze trafiać)
- gdy ktoś weźmie na klatę atak ogniowy a po nim lodowy to ten poprzedni powinien być anulowany i na odwrót
I małe pytanko, czy u was też jest tak że jak zabijecie jednostkę pod wpływem masowego zamrożenia to umiera, ale ciało zastyga w miejscu (nie upada)
-
Guest
Albo odwrotnie - obrażenia dotyczące szoku termicznego.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Tu się z tobą zgodzę Ari powinien być szok termiczny i potwór który doznał takiego szoku nie powinien się ruszać w zależności od mocy zaklęcia {na 1 poziomie} 10 sekund.
A poza tym powinien być nieograniczony limit robotników i wojowników zależący od wzniesionych budynków np.mając 2 razy duże kwatery w wiosce można mieć 160 wojowników i 100 robotników ale tylko w rozgrywce swobodnej i jeszcze raz 10 razy więcej budynków
5 stron po 10 planów czy 12.
A poza tym powinien być nieograniczony limit robotników i wojowników zależący od wzniesionych budynków np.mając 2 razy duże kwatery w wiosce można mieć 160 wojowników i 100 robotników ale tylko w rozgrywce swobodnej i jeszcze raz 10 razy więcej budynków
5 stron po 10 planów czy 12.
-
Guest