Uram gor

Post Reply
Guest

Uram gor

Post by Guest »

Witam. Mam mały problem w Uram Gor. Otóż po tym jak Kor wszystko zepsuł to bohaterami (zgodnie z poradnikiem, który został załączony do płyty) idę na północy wschód a robotnikami zaczynam budowac wieżyczki przy kole ochronnym najbliżej na południe od Posągu Aonira (po lewej stronie chyba jakaś rzeczka jest czy coś). Jestem dobry w grze na dwóch frontach więc szybko rozbudowuje bazę, a bohaterami wbijam wgląb bazy przeciwnika tylko, że wtedy jest już za wiele wieżyczek (zaczynam od tych najbliżej)i nie jestem w stanie wszystkiego załatwić i ginę, albo muszę się odwrócić, ale szkielety na koniach doganiają i zabijają. Próbowałem też zrobic tak, ze od razu wpadam do bazy, ale wtedy pomniejsze szkielety ciągle budują jest dość duży ruch i dużo dymu, który powstaje od nowych budowli i mi komp się zacina (mam problemy z procesorem) i po prostu nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć. Tez zostawiałem wszystkich bohaterów w głównej bazie, ale jest taki moment co nachodzą mnie dośc liczne jednostki wroga i też nie jestem wstanie sie obronić. Czy to jest jakiś problem z moimi umiejetnościami czy po prostu musze jakąś nową taktykę Sobie zoorganizować.
Dosu666
Zbrojny w klawiaturę

Post by Dosu666 »

Uram Gor to jest plansza której nie rpzechodziłem zgodnie z poradnikiem bo sa w nim błędy.

Np - w poradniku pisze żeby robotników dawać do cokołów jak wyjdą szkielety.

A cokoły już nie działają.

Ja to robiłem tak:

Najpierw mała fortyfikacja (niezablisko kwatery a blisko przejsć). Niezapomnij dac z 2 max3 wieżyczki (tylko tyle sie mieści) przed wejściem na popielną doline czy jakoś tak.

Po zbudowaniu kilku wierzyczek zacznij stawiać farmy i buduj wojsko. Najlepiej weterani i łucznicy. Zbuduj prowizoryczna armie i ustaw ich na półnoć od bazy koło wieżyczek by broniły się rpzed atakami a ty dalej zbieraj surowce, buduj farmy i dostawiaj na maxa wosjka. Kiedy będziesz miał silna armie dobudój jeszcze kilka wizyczek. Najwięcej na północny zachód.

Armią i bohaterami idź do obozu najbliżej środka i go zniszcz. Potem daj tam robotnikow i wydobywaj surowce. Uzupełnij armie i ruszaj na drugi obóz w północno zachodniej części. Staraj się robić to jak najszybciej gdyż zachwile zaczną cię atakować żywiołaki ognia a więżyczki które tam masz niewytrzymaja zadługo.

Ito by było na tyle jeśli chodzi o te obozy. Powiem tylko tyle że działanie na dwa fronty coraz mniej sie będzie rpzydawać. Wcześniej w małych obozach bło to super ale teraz przeciwnik będzie coraz lepszy. Najlepsza metodą na rozwalanie obozów jest rozdzielenie armi na 2-3 częsci. Pierwszą wbijamy troche do obozu wroga i zaczynamy uciekać na zewnątrz z dala od wieżyczek ale tak żeby wybawić znaczną częsc wrogów. A pozostałą armią dyskretnie bokami przechodzimy, wybijamy szybko niewolników i niszczymy budynki.
Guest

Post by Guest »

Dzięki za szybką odpowiedź :).

Temat można juz zamknąć

Ok, zamykam. Jeśli okaże się, że chcesz z powrotem otworzyć - PW.//Ari
walka
Skrytopisarz

Re: Uram gor

Post by walka »

ja to zrobiłem tak jak doszłem do uram gór to mam 19 lvl a bohaterowie 15 miałem 6 bohaterów i zamiast iści do obozu to delikatnie po 1 obozie póki się nie budują to to miasto kturę płonie czy jakoś tak zaatakowałem w 7 i jak rozwalili mi boha to wskrzeszałem oczywiście zostawiłem wojska przeciwnika i poszedłem na budynki żeby się nie tworzyli dopiero później wojsko rozwaliłem ale nadal jeszcze nie otworzyłem tych bram do obozów narazie tylko rozwaliłem to płonocę miasto
Post Reply