Czy brakuje czegoś w SpellForce ? Czego?
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Chodzi mi oto że kampania zła polegała by na tym, iż jest całkowicie zła. Np. W Zakonie Świtu kampania była by ta co normalnie, a po jej przejściu moglibyśmy zagrać po stronie zła to znaczy Że przyzywa nas Mroczny i powolutku niszczymy zakon. Spotykamy dobrych sług run i zabijamy ich. Oto mi chodzi. Edytor do złotej edycji spellforce jest
Jezus, ale fajnie podaj mi linka. Chodzi mi o versję 1.53.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Niszczenie świata i wyżynanie wiosek nie jest złe, tylko głupie... Ot, chociażby: kto by dla nas pracował?
@Psota: nasz avatar miał runę (bodajże) zawieszoną na szyi - wystarczy zabić i ją zabrać/zniszczyć, zanim się odrodzi przy menhirze
Wiem, że marudzę po stokroć, ale mi brakuje bohaterów zdobywających doświadczenie z nami i bitew monument vs monument (z komputerem). I możnaby walnąć parę misji do trybu swobodnego, ale to np. jako rozszerzenie do ściągnięcia ze strony producenta, a nie dodatek do kupienia w sklepie
@Psota: nasz avatar miał runę (bodajże) zawieszoną na szyi - wystarczy zabić i ją zabrać/zniszczyć, zanim się odrodzi przy menhirze
Wiem, że marudzę po stokroć, ale mi brakuje bohaterów zdobywających doświadczenie z nami i bitew monument vs monument (z komputerem). I możnaby walnąć parę misji do trybu swobodnego, ale to np. jako rozszerzenie do ściągnięcia ze strony producenta, a nie dodatek do kupienia w sklepie
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Skoro jesteśmy runicznym wojownikiem z tą różnicą że złym to przecież też możemy używać monumentów prawda Ari? Niekoniecznie wszystkich niszczyć (bo przecież ktoś musi nam służyć
), ale pod koniec np. Stoczymy walkę z dobrym sługą run (tym z zakonu świtu) i będziemy mieli możliwość nawrócić się, albo zabić dobrego sługę run i wypełnić wolę mroczne Rohena.
PS. Kto to jest Psota??
PS. Kto to jest Psota??
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Dokładnie to samo miałem na myśli 
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Ja bym chciał, żeby zrobili nie koniecznie dodatek do SF1.... Może grę z fabułą związaną z Wielką Bitwą i z Przywołaniem, czyli z tym co się działo PRZED akcją SF1...
Moglibyśmy być jednym z magów kręgu i moglibyśmy opowiedzieć się po stronie Starego albo Młodego(Mrocznego) Rohena..... Albo samemu próbować zagarnąć całą władzę.... A więc, przede wszystkim kilkoliniowaść/kilkuliniowaść (czy jak to by było poprawnie)....
Żeby ludzie, elfy, krasnoludy i inne stworzenia na noc wchodziły do swoich kwater
9trzeba by było wybudować jakieś domki dla nich
) i by można było na noc zostawić wartę....
Jak wcześniej pisaliście budować mury obronne i bramy żeby można było się bronić.... Mieć swoje królestwo..... żeby budynki nie ulegały zniszczeniu jeżeli opuści się mapę: żeby te nasze "królestwo" istniało
Możnaby też dodać jakąś personalizację do broni, pancerza itp. np. jakieś trofeum, które możnaby dodać do zbroji... np. kamień wiecznego ognia (ochrona od ognia; czary ognia by się kumulowały w tym kamieniu i by można przełożyć kamiucha do mieczyka i obr. od ognia dodać do miecza itp...
Statki by się przydały np. zbierać wojsko i wysyłać ich do państwa wroga i jakąś jednostką latającą i przesłać rozkazy
Posłańców wysyłać....
Z mostami to mi obojętnie......
Konsekwencje swoich czynów.....
Trochę więcej jednostek znaczy armii (kto idzie na wojnę z garstką ludzi... 80 to zdecydowanie za mało) i budynków....
Żeby można było wyznaczać zastępców...
Za jakiekolwiek błędy językowe "sorry"....
PS. A ja się naczytałem Władcy Pierścieni
Moglibyśmy być jednym z magów kręgu i moglibyśmy opowiedzieć się po stronie Starego albo Młodego(Mrocznego) Rohena..... Albo samemu próbować zagarnąć całą władzę.... A więc, przede wszystkim kilkoliniowaść/kilkuliniowaść (czy jak to by było poprawnie)....
Żeby ludzie, elfy, krasnoludy i inne stworzenia na noc wchodziły do swoich kwater
9trzeba by było wybudować jakieś domki dla nich
Jak wcześniej pisaliście budować mury obronne i bramy żeby można było się bronić.... Mieć swoje królestwo..... żeby budynki nie ulegały zniszczeniu jeżeli opuści się mapę: żeby te nasze "królestwo" istniało
Możnaby też dodać jakąś personalizację do broni, pancerza itp. np. jakieś trofeum, które możnaby dodać do zbroji... np. kamień wiecznego ognia (ochrona od ognia; czary ognia by się kumulowały w tym kamieniu i by można przełożyć kamiucha do mieczyka i obr. od ognia dodać do miecza itp...
Statki by się przydały np. zbierać wojsko i wysyłać ich do państwa wroga i jakąś jednostką latającą i przesłać rozkazy
Z mostami to mi obojętnie......
Konsekwencje swoich czynów.....
Trochę więcej jednostek znaczy armii (kto idzie na wojnę z garstką ludzi... 80 to zdecydowanie za mało) i budynków....
Żeby można było wyznaczać zastępców...
Za jakiekolwiek błędy językowe "sorry"....
PS. A ja się naczytałem Władcy Pierścieni
@up:
(w punktach będzie mi łatwiej)
1. Kilkuliniowość ;P jest poprawnie, a jeszcze lepiej nieliniowość
2. Przecież mają domki - małe/średnie/duże kwatery. A Mroczne Elfy raczej by nie chodziły
3. Z tymi murami i bramami to trochę ostrożnie bym podchodził - ale owszem, niszczenie budynków z zejściem z mapy to zuoo
4. Nasz avatar jest wojownikiem/magiem/tymi dwoma naraz, a nie rzemieślnikiem ;]
5. Statki i posłańcy bardziej mi przypominają grę w Dyplomację, zwłaszcza to drugie
6. Konsekwencje - ZA
7. Niektóre komputery nie wytrzymują i 80 żołnierzy - za dużo Kozaków/American Conquest
8. Zastępców?
@Ice Lord:
Psota=Feniks. Mam sentyment do jego starego nicku ;P
(w punktach będzie mi łatwiej)
1. Kilkuliniowość ;P jest poprawnie, a jeszcze lepiej nieliniowość
2. Przecież mają domki - małe/średnie/duże kwatery. A Mroczne Elfy raczej by nie chodziły
3. Z tymi murami i bramami to trochę ostrożnie bym podchodził - ale owszem, niszczenie budynków z zejściem z mapy to zuoo
4. Nasz avatar jest wojownikiem/magiem/tymi dwoma naraz, a nie rzemieślnikiem ;]
5. Statki i posłańcy bardziej mi przypominają grę w Dyplomację, zwłaszcza to drugie
6. Konsekwencje - ZA
7. Niektóre komputery nie wytrzymują i 80 żołnierzy - za dużo Kozaków/American Conquest
8. Zastępców?
@Ice Lord:
Psota=Feniks. Mam sentyment do jego starego nicku ;P
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
-
gitpatison
- Zbrojny w klawiaturę