Jakiej muzyki słuchacie ?

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Ostatnio słuchajac większości piosenek Within Temptation, zauważyłem (usłyszałem), że niektóre idealnie pasuja do przerywników filmowych w SpellForce.

Przykłady:

Ice Queen - do kamapni Aryna

Gothic - Krypty Zegarowe

Dark Wings - walka z Belialem

Oczywiście to są "propozycje" :D
demon109
Skrytopisarz

Post by demon109 »

Ja słucham grupy operacyjnej
Guest

Post by Guest »

Ja slucham Tego co mi wpadnie do ucha. Glównie to Pop, Roch, Punk Rock lub alternatiw
DrizztPl02
Odbębniacz postów

Post by DrizztPl02 »

Ja bardziej rock. Mój ulubiony zespół to Avenged Sevenfold i ich utwór Gunslinger.
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Słucha ktoś Pink Floyd???
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Ja słucham wszelkiej maści Metalu, ale najczęściej jest to(Power Metal)
Image
Guest

Post by Guest »

Ja słucham każdego po trochu :P Sabaton (m in 40-1) , Hemp Gru (m in Wojna) , Benny benassi (m in Castaway) .
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Hmm czemu ja Nightwisha nie wpisałem, podczas pisania mojego posta na pierwszej stronie... Wręcz uwielbiam ten zespół.

Z ich repertuaru słucham:"The Kinslayer", "Tutankhamen", "Moondance", "Nightquest", "Sleeping Sun(piękna piosenka)", "Wish I had An Angel", "Nymphomaniac Fantasia", "Slaying the Dreamer", "Planet Hell", "Poet and the Pendulum", "The Pharaoh Sails to Orion" i wiele innych.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja Nightwisha słuchałem 9 miesięcy temu;] Z tego co pamiętam do gustu mi przypadł Planet Hell(fajny wstęp) :D

Jeśli chodzi o metal to już jakieś trzy miesiące temu przestałem słuchać, ale preferuje Motorhead;]

Zauważyłem, że duży procent społeczności tego forum to ludzie słuchający metalu :D Ja nawet teraz lubię sobie posłuchać tej muzy. A jak słucham Nightwisha stare czasy mi się przypominają :D Te wspaniałe czasy bez trudów gimnazjum xD
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

"Trudów" gimnazjum... ;P

Ja ostatnio zakochałem się w "The metal opera - part II" zespołu (czy raczej: projektu) Avantasia, stworzonego przez Tommasa Sammeta (ta, ten koleś od Edguy). Mamy tam takie perełki, jak dawnych (obecnych chyba też?) członków Helloween, perkusistę Rhapsody of fire, czy wokalistkę Within Temptation. No i sam Tommas wcielający się w rolę Gabriela ^^ O fabule opery nie będę mówił, bo sam niewiele rozumiem xD

Poza tym, Blind Guardian i moja ulubiona płyta ("Nightfall in the Middle-Earth"), Nightwish (praktycznie wszystko, co znam ;P), wspomniany rapsod (Power of the Dragonflame, Dawn of Victory - chodzi o płyty) oraz Eluveite, kilka kawałków ze Spirita :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Jak tu mi powymieniał Mayor te piosenki to znowu zacząłem Nightwisha słuchać :wink: Ten urzękający głos Tarji Turunen :wink: ta nowa wymięka przy niej;] (chodzi o Anett Olzon) :D

Pamiętajcie Slipknot to zło :?
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Widzę, że większość z Was słucha tutaj metalu lub hard rocka :D. Zatem ja Was pewnie trochę zaskoczę, ale w ogóle nie trawię metalu (no może oprócz niektórych kawałków Metallicki) oraz country. Ogólnie słucham prawie każdej muzyki, która ważne żeby "wpadała mi w ucho":wink:. Najbardziej jednak lubię rocka, hip-hop (ale tylko zagraniczny, ewentualnie z polskich wykonawców to: Peja i O.S.T.R), rap, r&b, czasem pop. Moi ulubieni wykonawcy to m.in.: Linkin Park, Eminem, Akon, Jay-Z, Black Eyed Peas i wiele innych... Dodatkowo słucham dość często muzyki przy której da się tańczyć breakdance :D.

PS: Jak się okazuje czasem warto znać nawet kilka piosenek disco polo, bo zawsze można sobie pośpiewać na lekcji z kumplami :P

"Biały miś, biały miś dla dziewczyny a, a; Którą kocham i będę kochał wciąż..."

Zwała (np. na matmie) jest wtedy nie mała :P.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Co do metalu: pamiętajcie Slipknot to zło! Jaki sens ma napi********* o gitarę i bezsensowne '? Inne zespoły mają jakiś ład i skład i ogólnie dobrze brzmią :wink: .

PS wulgaryzmu(na szczęście zatuszowanego xD) musiałem użyć bo inaczej nie da się ująć bezsensu Slipknota xD
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Przemmir, zdziwię Cię rodaku, Linkin Park to już chyba rock :P
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Post Reply