Jakie macie lvl??? pochwalcie się swoimi umiejętnościami
A to ciekawe :d
Ja będąc wojownikiem:
Name: Szakal
Level: 28
Umiejętności:
*Ciężkie uzbrojenie 12
-ciężka broń sieczna 12
-ciężki pancerz 12
*Magia żywiołów 8
-Ogień 8
Miałem 2500 coś hp
A obrażenia zadawałem tym ostrzem burzy chyba? tym najlepszym w Zakonie świtu dla ciężkozbrojnego woja , po 200-300 obrażeń Kresowi wszelkiej nadziei jednym słowem wszyscy na mnie poszli a mój wojownik to przetrzymał i wykosił wszystkich..
Jednym słowem wojownik ciężkozbrojny jest najlepszy oczywiście najlepszym połączeniem jest chyba ciężkie uzbrojenie z białą magią wzmocnień czemu? bo są tam czary na powiększenie zręczności zwinności szybkości czy niewrażliwość :p
Ja będąc wojownikiem:
Name: Szakal
Level: 28
Umiejętności:
*Ciężkie uzbrojenie 12
-ciężka broń sieczna 12
-ciężki pancerz 12
*Magia żywiołów 8
-Ogień 8
Miałem 2500 coś hp
A obrażenia zadawałem tym ostrzem burzy chyba? tym najlepszym w Zakonie świtu dla ciężkozbrojnego woja , po 200-300 obrażeń Kresowi wszelkiej nadziei jednym słowem wszyscy na mnie poszli a mój wojownik to przetrzymał i wykosił wszystkich..
Jednym słowem wojownik ciężkozbrojny jest najlepszy oczywiście najlepszym połączeniem jest chyba ciężkie uzbrojenie z białą magią wzmocnień czemu? bo są tam czary na powiększenie zręczności zwinności szybkości czy niewrażliwość :p

-
Guest
To ja sobie pozwole na pare cyferek:
postac na 50 lvl (bo do takiego dązymy docelowo) ma co następuje:
50 x 2 pkt na skille = 100 pkt
50 x 5 + 25 (początkowe - 5 na 1 lvl) pkt na staty = 275 pkt przy załozeniu ze bazowo mamy 20 pkt (poprawcie mnie jak sie myle, bo jade z pamięci).
licząc dalej:
jeden skill na 20 lvl (z doswiadczenia - mniej nie ma raczej sensu, bo pod koniec gry bedzie masakra i to nie koniecznie przeciwników) to 20 pkt.
ponadto skill na 20 lvl wymaga cos koło 110 pkt statów (zwykle dwóch).
tak więc dzieląc 100/20 otrzymujemy wynik 5 skilli na 20 lvl
a dzieląc 275 na 3 otrzymamy około 91 pkt (plus bazowe 25 pkt każdego skilla) daje nam 116 pkt skilla - czyli tyle ile potrzeba zeby osiagnac 20 lvl.
Konkluzja?
Jedyną sensowną opcją (z załozeniem, że skille trzepiemy na 20 lvl) jest wzięcie takiego zestawu w którym:
1) są dwie grupy skilli (np ciezke uzbrojenie i bron strzelecka, albo magia zywiołów i biała magia)
2) owe 2 grupy mają jedną "wspólną statystykę"
3) w jednym zestawie wybieramy dwa a w drugim jednego skilla.
Efekty na przykład:
1) ciezkie uzbr (siła/wytrzymałosc):
a)pancerz
b)sieczne/obuchowe
2)bron strzelecka (siła/zrecznosc)
a)kusze lub łuki
inne:
1)biała magia (charyzma/madrosc)
a)leczenie
2) magia zywiołów (inteligencja/madrosc)
a)lód
b)ogień
Taki układ daje nam gwarancje, że w 100% wykorzystaliśmy każdy punkcik jaki gra nam dała.
UWAGA: nie twierdze jednak, że granie inaczej niz w/w schemat jest złe, czy trudniejsze - sam skonczyłem gre dwa razy wg innej metody i tez miałem niezłego rzeźnika
postac na 50 lvl (bo do takiego dązymy docelowo) ma co następuje:
50 x 2 pkt na skille = 100 pkt
50 x 5 + 25 (początkowe - 5 na 1 lvl) pkt na staty = 275 pkt przy załozeniu ze bazowo mamy 20 pkt (poprawcie mnie jak sie myle, bo jade z pamięci).
licząc dalej:
jeden skill na 20 lvl (z doswiadczenia - mniej nie ma raczej sensu, bo pod koniec gry bedzie masakra i to nie koniecznie przeciwników) to 20 pkt.
ponadto skill na 20 lvl wymaga cos koło 110 pkt statów (zwykle dwóch).
tak więc dzieląc 100/20 otrzymujemy wynik 5 skilli na 20 lvl
a dzieląc 275 na 3 otrzymamy około 91 pkt (plus bazowe 25 pkt każdego skilla) daje nam 116 pkt skilla - czyli tyle ile potrzeba zeby osiagnac 20 lvl.
Konkluzja?
Jedyną sensowną opcją (z załozeniem, że skille trzepiemy na 20 lvl) jest wzięcie takiego zestawu w którym:
1) są dwie grupy skilli (np ciezke uzbrojenie i bron strzelecka, albo magia zywiołów i biała magia)
2) owe 2 grupy mają jedną "wspólną statystykę"
3) w jednym zestawie wybieramy dwa a w drugim jednego skilla.
Efekty na przykład:
1) ciezkie uzbr (siła/wytrzymałosc):
a)pancerz
b)sieczne/obuchowe
2)bron strzelecka (siła/zrecznosc)
a)kusze lub łuki
inne:
1)biała magia (charyzma/madrosc)
a)leczenie
2) magia zywiołów (inteligencja/madrosc)
a)lód
b)ogień
Taki układ daje nam gwarancje, że w 100% wykorzystaliśmy każdy punkcik jaki gra nam dała.
UWAGA: nie twierdze jednak, że granie inaczej niz w/w schemat jest złe, czy trudniejsze - sam skonczyłem gre dwa razy wg innej metody i tez miałem niezłego rzeźnika
-
PsychoX1989
- Zbrojny w klawiaturę
-
Guest
Chłopcze drogi. Tak opłaca się taka metoda, gdyż daje efekty, ale nie za długo. Najlepiej robić tak na większości map, aczkolwiek na Farlornowej nie polecam. Drugą, ważną rzeczą są misje poboczne. One potrafią naprawdę dużo doświadczenia dać. Nimi się najpierw zajmij. Jeśli ominąłeś jakiś wrogów na poprzednich mapach, to wróć tam i oczyść mapę. 
Spoiler:
-
Guest
-
Guest
-
Guest
Moja postać to:
Amra lwl 50 (postać z ZŚ i CF)
Lekkie uzbrojenie max
Magia lodu max
Zdrowie reszta punktów
Staty to wymaksowana siła i wytrzymałość reszta do zręczności, inteligencji i mądrości.
Hp: Dużo ponad 3k
Mana: Wystarczajaco jak na woja
Ekwipunek:
Kostur Hirima
Full set z Obrona Zerbo (fajnie wygląda) lub full set Niestafa (3xdmg robi swoje)
Mój rekord na szale, aurze siły i przy wejściu bonusu z zestawu to ponad 1,8k dmg jakie zadałem koszmarowi ostrzy w koloseum.
Pozatym nosze pierścienie z ochrona na lód i puszczam sobie na głowe ten lodowy czar obszarowy (nie pamiętam nazwy) wrogów zabija i zamrarza, a mnie nie. Wredne ale skuteczne.
Amra lwl 50 (postać z ZŚ i CF)
Lekkie uzbrojenie max
Magia lodu max
Zdrowie reszta punktów
Staty to wymaksowana siła i wytrzymałość reszta do zręczności, inteligencji i mądrości.
Hp: Dużo ponad 3k
Mana: Wystarczajaco jak na woja
Ekwipunek:
Kostur Hirima
Full set z Obrona Zerbo (fajnie wygląda) lub full set Niestafa (3xdmg robi swoje)
Mój rekord na szale, aurze siły i przy wejściu bonusu z zestawu to ponad 1,8k dmg jakie zadałem koszmarowi ostrzy w koloseum.
Pozatym nosze pierścienie z ochrona na lód i puszczam sobie na głowe ten lodowy czar obszarowy (nie pamiętam nazwy) wrogów zabija i zamrarza, a mnie nie. Wredne ale skuteczne.
-
MagnusArias
- Tańczący z warnami
- Postać w RPG: Thalon Van Leyen
Ja na postaci 50 lvl Ciężki wojownik, sieczna, pancerz i tarcze na 20, staty sila i wytrzymalosc na maxa... i hp to mam prawie 5k
http://www.youtube.com/user/95MagnusAri ... &flow=grid - Majne kowers