Jakie macie lvl??? pochwalcie się swoimi umiejętnościami

Dyskusja o grze SpellForce
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Jakie macie lvl??? pochwalcie się swoimi umiejętnościami

Post by MagnusArias »

Tutaj opisujcie swoje postacie począwszzy od lvl aż do ekwipunku...
Guest

Post by Guest »

Ja mam 4 postacie na 50 lv. Co do ekwipunku to nie pamiętam ,ale umiejętności to:

1:Elf (orginalne imię) Max w lekkim pancerzu + broni siecznej lekkiej i łukach

2:Czarny mag Max w śmierci i nekromancji + wzmocnienia

3:Skrytobójca max w drzewcowej i lekkich pancerzach + wzmocnienia

4:Mag żywiołów max w ogniu i lodzie + biała magia zdrowie
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Ja też mam 5 postaci na 50 lvlu:P Jeden jest pure Black Mage:P Drugi Połączenie białej i czarnej magii również oba na max lvl:P (nekro, śmierć, zdrowie)

trzeci to czysty biały mag, czwarty to mag umysłu + zdrowie a piąty to lekkozbrojny wojownik. Jestem w trakcie robienia Heavy Warriora:P
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Ja mam trzy posatcie, na razie słabe, ale sie "podreperuje"

VAderus - 5lvl, LekkoZbrojny wojo z domieszka magii smierci

Lord Vadim - 10lv, cięzki wojo, trochę bialej magii i magii zywiołow lod (calkiem fajnie sie nim expi

jesli chcecie to mozecie tez podawac swoje EQ (czyt. Ekwipunek)

Lord Vadim - Iridianowy Napiersnik, Magiczne Spodnie, Zwykły dwuręczniak, Pierścień Nocny Blask, i Szary pierścień

więcej grzechów nie pamiętam :D
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

na praktycznie każdym mam set który regeneruje zdrowie i manę o 50% więcej i najlepszy kostur. Lekki ma troche inny secik :P
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Ike: Ogień20 Zdrowie18 Defensywa12. Zaraz będzie pytanie po co Ci defensywa?? Więc powiem od razu dlaczego, gdyż ma medytację, która manę przywraca szybko. A Mag bez many to żaden straszny mag, a tak manę się ma pod dostatkiem i nie trzeba grać na kodzie w kampanii.
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

a jakie bedzie najlepszy eq dla postaci z um.:

Ciężkie uzbrojenie 6

Ciężka broń sieczna 4

Tarcze 1

Ciężki Pancerz 6

Magia Żywiołów 3

Lód 3

Biała Magia 3

Zdrowie 3
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Nie znajdziesz takiego??? Za dużo tych umiejętności rozdanych :/ prawdopodobnie jak którąś będziesz mieć 12 poziom to to będzie cud...
Image
Image
Image
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

Będzie miała nawet na 14, ale to się i tak mu nie opłaci. Będzie kiepskim Awatarem. Gram nową postacią: Ciężkie broń obuchowa + Zdrowie. Na razie z punktami się wyrabiam. Ale później będzie z tym problem. Kiedyś myślałem nad Ciężka broń obuchowa + nekromentacja, ale to nie wypał by był. Bo aura kradzieży życia nie jest taka super.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Ja mam 27 poziomowego ciężkiego wojownika z elementami lekkiego uzbrojenia. Jest bradzo wytrzymały i silny( obrażenia na szale do 300, jak na ten poziom to wyśmienity ale magowie już dają się we znaki).

W przyszłości mam zamiar pobawić się magiem żywiołów(cały żywioł z elementami zmagii zdrowia) i magiem umysłu(cału umysł z elementami chyba też zdrowia).

Ja się niebawie w hybrydy bo z mojego doświadczenia wiem, że nie są dobre w niczym.
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Nom... Ja robię magów mających staty na 20 poziom danej magii a resztę pkt cech ładuję w siłę. Są silni i jednocześnie czarują nienajgorzej :)
Guest

Post by Guest »

No to może teraz ja - na feniksie mam dwie postacie które zakoczyły gre na 50 lvl (jedna z oddechu, druga z podstawki). Obie to kombinacja:

ciezkie uzbrojenie 20

ciekza sieczna 20

ciezki pancerz 20

biala magia 14

zdrowie 14

lekki uzbrojenie 1

reszta skilla wladowana w cokolwiek

staty:

siła 115 (bazowe)

wytrzymałosc 115 (bazowe)

madrosc 65 (baza)

charyzma 65 (baza)

reszta na minimum

postac sprawdza sie rewelacyjnie, na sprzecie:

ciezka zbroja switu (pełen zestaw)

kostur hirina

poprostu wymiata - obrzenia rzędu 300 na okrzyku do 500 na szale do 700 (zadawane koszmarowi ostrz - temu co ma 48 lvl i zadaje około 500 dmg - sciagam takie 1 vs 1, a mumie 41 lvl na raz biorę 3)

do dueli właczona aura uzdrawiania, do walki grupowe postac pcha sie na front, zbiera najciezszze strzały. Ma około 4000 hp, wiec sie o straty zycia nie boje.

Skutecznosc potwierdzic moze to, że Belial padł bez starty ani jednego z moich :wink:

Obecnie tworze wojownika - ciezki pancerz/ciezka sieczna/kusze. narazie jest 16 lvl i jest nieźle
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Pfff... teraz to ja liczę na dobry poziom ciężkiego uzbrojenia np:

16 lvl

Cieżkie Uzbrojenie 7

Ciężka broń sieczna 3

Ciężki pancerz 7

Tarcze 1

Magia BIała

Zdrowie 4

Magia Żywiołów 3

Lód 3

EQ:

Napierśnik z wiatrostali (arm:80)

Nagolenniki Świtu ( chyba 50)

Pierścien Udwina (arm:15)

Hełm Strażnika (czy jakos tak od ciezki pancerz 7)

Broń: 2x Smoczy Kieł

i nie czepiam sie postaci bo gra (wg mnie ) sie świetnie
PsychoX1989
Zbrojny w klawiaturę

Post by PsychoX1989 »

I co lód działa na postacie co mają 12 level?? Raczej nie, po co Ci to?? Nie potrzebnie ładujesz w inne pierdoły punkty.
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

na większosc działa ale czasem sie przydaje... leczenie jest dobre z czaru Aura sily i wieksze uzdrowienie i tak jak ktos napisal w innym temacie to ja swoja postaci atez ide w epicentrum wojny i biore wszystkich na siebie
Post Reply