Wojny klanów

Znajdująca się w Cieniu Drzew - wielkiego dęba i topoli - smukła wieża jest najrzadziej używanym budynkiem. Nieliczne osoby zapoznają się z regulaminem, by potem skrótowo wyjaśnić go reszcie klanu. Czasem jakiś niewo... posłaniec przychodzi, by sprawdzić, czy nie ma nowych, ważnych ogłoszeń.

Poll: Klany powinny byĂŚ:

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:41

rasowe
12
52%
nierasowe
11
48%

Total votes: 23

Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Psota mało wiesz o tej grze, skoro tak twierdzisz. Kolega kiedyś przywołał z 10 Ostrzy i żaden nie padł :)
Spoiler:
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Sam jak miałem nekromantę to przywoływałem po 5-7 żeby robiły czarną (pasuje do tego maga :D) robotę. Możnaby podawać przykłady takich zasad i wybierałoby się te najbardziej sensowne. Mod nie miałby tyle roboty... bo i tak ma pełne jej ręce zapewne.
Guest

Post by Guest »

Dobra teraz ja się wtrące.

Po pierwsze mam dla Was Scorpionix i Rafals prezenty:

Image

i

Image

Koniec funu.

Po drugie ja dalej jestem za rasowymi dla dobra użytkowników, choć osobiście mi wszystko jedno.

Po trzecie to te przywołane zwierzątka tak szybko nie padają jak sądzi psota.

Po czwarte to nie wiem jak wy, ale mi się wydaje, że avatary-magowie wygrają z avatarami-wojownikami.

Po piąte to lepiej żeby avatary startowały z pierwszym levelem. Wtedy będą wyrównane szanse. Tak mi się wydaje przynajmniej.

Po szóste i ostatnie. Może w klanach będą osoby, które np. będą losowały osobom avatary. Dajmy na to, że w klanie x wszyscy będą chcieli grać magami, a w klanie y wszyscy zagrają wojownikami. No, a te osoby będą losowały i każdy będzie grał kimś innym. I wtedy będzie spoko. Ale do tego pomysłu trzeba by zaczynać z pierwszym levelem.

To powiedzcie co o tym sądzicie.
Rafals
Odbębniacz postów

Post by Rafals »

Moze byc...
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Nie no ja was już nie rozumiem wcale....

Nie chce nikogo obrażać ani nic podobnego, ale tak jak mówił ktoś tam Rafalus czy ten drugi to lepiej gdyby klany tworzył założyciel CL i dobierał sobie ludzi, oraz żeby były nie rasowe no bo co to będzie za gra jak nagle okaże się że każdy chce grać Mrocznymi elfami i do jednego klanu będzie chciało wstąpić 20 osób?

A tak to nie rasowe klany są lepsze i więcej swobody jest.

I właśnie do mnie to dotarło coś no bo Forum Spellforce właśnie zajmuje się organizacją klanów....po co?

Każdy ale to każdy kto zakłada jakiś klan robi swoją stronę www lub bez niej i sam wybiera z kim chce grać i umawia się z wrogiem, wiem że to nie lf2, cs czy nie wiadomo co, to jest spellforce ale trzeba też patrzeć na to żeby dać graczom i klanom więcej swobody a nie przymusy jakieś np. wyznaczycie wy jakąś walkę że np w niedziele walka klanów a jak ktoś wtedy nie będzie mógł hę?

Dlatego jest za tym żeby klany same sobie ustalały z przeciwnikami kiedy chcą walczyć i jakimi rasami... to tylko moje sugestie nie nażekam na ostrą krytyke :wink:
Image
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Nie pasuje mi pomysł losowania avatarów. :/ Lepiej żeby każdy grał kim chce. Losowanie nic nie da bo np taka osoba zrobi sobie wojownika, ale i tak może dodawać punkty umiejętności do magii...
Image
Image
Image
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Do Rafal i Scorpionix:

Jak nie umiecie dyskutować, to naprawdę opuście to forum. Tutaj trzeba umieć dyskutować, wyrażać swoje poglądy, bez obrażania drugiej osoby. Jak tego nie potraficie, to zapraszam tutaj za kilka lat. Nie potrzebuje kolejnych, zdesperowanych dzieciaków, które chcą popisać się swoją mądrością i "przeogromną" inteligencją. Nie toleruje czegoś takiego i niestety może was coś przykrego spotkać. Być może macie to gdzieś (mnie to wisi), ale jak chcecie pozostać na tym forum, to opanujcie się i nabierzcie szacunku do innych.

Od razu mówię, że nie będzie czegoś takiego (na razie), że każdy może sobie założyć klan. Dlaczego? Dlatego, bo na forum jest góra 7 aktywnych użytkowników i nie ma to najmniejszego sensu. Odpadł pomysł z klanami rasowymi. Ok. Dlatego zrobimy klany według bóstw występujących w SpellForce. Do jednego klanu będzie mogło przystąpić 6 osób. Bogów z Aonirem jest 10, co daje 60 osób, czyli dużo.

Za rasami jestem losowanymi, bo nie ścierpię kłótni. Dwoje rozwydrzonych dzieciaków uprze się na "boskie" Mroczne elfy i mamy po rozgrywce. Jak się przydzieli każdemu rasę, to nikt nic nie będzie miał do powiedzenia. Nie trafia do mnie argument, że ktoś może nie lubić grać jakąś rasę, albo przeciwnik będzie miał przewagę. Przed każdą rozgrywką rasy będą losowane od nowa i tym razem ty możesz mieć przewagę.

Możemy zrobić walki leaderów, bez armii. Jak wam się nie podoba walka mag vs. wojownik, to można zrobić wojownik vs. wojownik i mag vs. mag, tylko, że wtedy dana osoba musi mieć przynajmniej dwa avatary.

Coś jeszcze? Aha, odsyłam do drugiego tematu w tym dziale i proszę o wymyślanie nazw, według bóstw.
Spoiler:
Rafals
Odbębniacz postów

Post by Rafals »

Z moją propozycją niebędzie kłutni, ponieważ klan sam dobierałby sobie członków, z którymi ustalił najpierw kim będą grać. I najpierw Klan1 Grałby light, a Klan2 dark, a potem odwrotnie, Klan1 grałby dark, a Klan2 light. Wtedy uniknelibyśmi losowań i "dąsów". Klan zanimby przyjął członka to uzgodniłby z nim kim będzie grć. Więc losowania są całkowicie niepotrzebne. Jakby ktoś nierozumiał o co chodzi to pisać to wyjaśnie jeszcze raz.

Jakby ktoś chciał wojne to nasz klan jest gotowy i piszcie to będzie 1 wojna :)
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Nie ma żadnego klanu, więc nikt się nie zgłosi. Obraził twojego kolegę? Gdzie? Chyba mnie coś oślepiło.

Chłopie, jakbyś chciał wiedzieć, taki mecz trwa dość długo, a ty chcesz jeszcze dwa w jednym dniu rozegrać? No bez jaj, rok szkolny się za niedługo rozpoczyna. Ahh... a co zrobisz, jak dwie osoby z jednego klanu będą chciały np. ludzi i żadne z nich nie ustąpi? No właśnie, co zrobisz?

Mówisz, że każdy będzie miał przyporządkowaną tak? Ale nadal twierdzę, że mogą być kłótnie, bo 3 osoby na 6 będą chciały mieć elfy i co im zrobisz...
Spoiler:
Rafals
Odbębniacz postów

Post by Rafals »

...
Guest

Post by Guest »

A ja mam taką sugestię dla Was Rafals i Scorpionix. Wciśnijcie po prawej stronie przeglądarki taki czerwony krzyżyk pasuje? Albo kupcie wreszcie ten pieprzony słownik! Ja nie wiem po jakiemu ty rafals gadasz, ale ja tego języka nie znam. I jeszcze jedno. Nie podejmuję dyskusji z osobami, które nie znają polskiego języka. A teksty w stylu "A ty gnojku jak jesteś taki cwany to cho multi w spelu 1 vs. 1. Tylko niepłacz dzidziu jak będą szukać twoich kawałków po układzie słonecznym..." to zachowaj gówniarzu dla siebie. Dziękuję skończyłem.
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Rafals pogrążasz się coraz bardziej. NIE MA KLANÓW, NIE MA WOJNY jasne? Jak mam do ciebie trafić? Ja nie jestem taka jak ty "Cho idziemy się bić, pokaże ci kto jest silniejszy, no cho, tylko później nie płacz". Sorry, ale to jest żałosne. Skoro założyłeś sobie klan, to idź poszukaj sobie graczy gdzie indziej. Myślisz, że jak mi napiszesz "Nie raz wygrywaliśmy" to cię przyjmę z otwartymi ramionami? No to źle myślałeś. Nie robi to na mnie żadnego wrażenia.

Rozumiem, jak chodzisz do podstawówki, to się ma kupę czasu, ale jak pójdziesz do liceum, to zobaczysz ile czasu ci zostanie. A ja chcę jeszcze co innego porobić, niż tylko grać w SpellForce 'a, bo ty tak chcesz.

Klan "żuca" mi wyzwanie? Nie znam takiego słowa, jak "żuca". Chyba, że rzuca to rozumiem, ale i tak nie przyjmuję. Nie mam ochoty stracić 2 godzin, bo tobie coś się uroiło w głowie. Rafals do rzeczy, albo dajesz jakieś propozycje, albo siedź cicho. Bo jak na razie chcesz wszystkim pokazać, że masz jaja, a nic nowego nie wniosłeś.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Ej nie pogrążajcie sie wzajemnie bo to wielki jeden spam to temat o " Wojnach Clanów " a nie o pograżaniu pozatym mam postać nekromante na 50 levelu i lekko trzyma ze 50 ostrzy na 20 levu nekro. nawet więcej. A pozatym po co są zasady?? Jakie?? Czemu?? Rozbudowujesz się lejesz zwycięzasz a granice levelowe nie powinny sie rozgrywac levami ale runami robotników. Co innego będzie avek na avka a co innego wojsko na wojsko i do walki nie wchodziły by avki a jeśli byłby taki incydent robi się przint screen 'a i dostaje sie punkty za oszustwo. Tak moim zdanie byłoby najlepiej. Sorvina nie blokuj :D.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Scorpionix chyba nie przeszedłeś SpellForce bo ja jakoś 8 potworów na 18 17 20 i 16 poziomie wezwałem i padły po 10 minutach a dały tyle co kotek napłakał {potrzebne były by mi dać czas na pokonanie smokowców i demonów} i padały z braku many nawet gdy rzucałem zaklęcie Kanibalizm.Punkty rozdzieliłem na Maxa więc coś wiem.

Niech każdy gra czym chce bo losowanie nic nie da ale na początek magowie łucznicy i wojownicy {lekko i ciężko zbrojni} niech grają oddzielnie chyba że ktoś ma pół maga i pół wojownika to wtedy decyduje czy jest bardziej wojownikiem czy magiem.

Sorvina ma racje chociaż ja też chodzę do podstawówki { już 6 klasa niestety} to i tak 4 godziny dziennie gram a resztę dnia się uczę {moja średnia 5,10} .Co do ciebie Rafals to nie wiem o co ci chodziło z tymi 3 kropkami. I nie sprzeczajcie się z Sorviną bo ona ma racje {zawsze} i jej słowo jest święte.
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Scorpionix tu przegiąłeś: nekromanta nie da rady przywołać 50 ostrzy nawet na kodzie na nieużywnie many (da się max ok. 20 ostrzy, bo nie wyrabiają czasowo i się rozpadają). Po 2 zasady z tego co wiem są dość ważne: są programy do cheatowania gier...

Co do tematu: jestem za tym żeby skończyć bezsensowne sprzeczki, olać ich powody i pomyśleć np. nad dokładnym regulaminem.
Image
Image
Image
Locked