Wojny klanów
-
Guest
No i sprawa załatwiona, będzie losowanie.
Trzeba tylko uświadomić wszystkim że nie ma odwoływań jak ktoś dostanie mroczne elfy a drugi ludziów i ten pierwszy wygra.
Rewanże tez nie przejdą bo jak mówił IceMan - najpierw jeden ma rase X , 2 ma rase Y, i drugi mecz na odwrót - 1 ma Y, 2 ma X. Co jak w dwóch meczach wygra raz jeden gracz i raz drugi (innymi słowy , 2 razy wygra ta sama rasa)
I jeszcze jedno - jak gra osoba z 45 lvl z osobą z 50 to honorowo by było jakby ta z 50 nałożyła runę o poziomie przeciwnika - szanse byłyby wyrównane
Trzeba tylko uświadomić wszystkim że nie ma odwoływań jak ktoś dostanie mroczne elfy a drugi ludziów i ten pierwszy wygra.
Rewanże tez nie przejdą bo jak mówił IceMan - najpierw jeden ma rase X , 2 ma rase Y, i drugi mecz na odwrót - 1 ma Y, 2 ma X. Co jak w dwóch meczach wygra raz jeden gracz i raz drugi (innymi słowy , 2 razy wygra ta sama rasa)
I jeszcze jedno - jak gra osoba z 45 lvl z osobą z 50 to honorowo by było jakby ta z 50 nałożyła runę o poziomie przeciwnika - szanse byłyby wyrównane
A ja chciałem coś dodać bo źle trochę sprecyzowałem zdanie otóż:
Przypuśćmy że są dwaj gracze i jeden chce grać mrocznymi elfami a drugi trolami to jest ok i jeżeli w rewanżu nadal będzie tak samo że ten chce grać trolami a drugi mrocznymi elfami to się nie zamieniają rasami lub gdy jest dwóch graczy i obaj chcą grać mrocznymi elfami to jest losowanie najpierw jeden gra mrocznymi a drugi np wybierze trole no i w rewanżu np ten drugi teraz ma mroczne elfy jeśli nadal chce a ten drugi jeśli chce to nie musi wybrać troli tylko np ludzi oto mi chodzi aby nie było zbytniego przymusu ale też żeby była sprawiedliwość bo inaczej potem będą teksty typu "A przegrałem bo on miał mroczne elfy a ja orków" lub w przypadku przymusu "A przegrałem ale ja wcześniej miałem mroczne elfy teraz musiałem mu ustąpić ale ja nie chciałem grać trolami tylko ludźmi!" Oto mi chodzi.
Przypuśćmy że są dwaj gracze i jeden chce grać mrocznymi elfami a drugi trolami to jest ok i jeżeli w rewanżu nadal będzie tak samo że ten chce grać trolami a drugi mrocznymi elfami to się nie zamieniają rasami lub gdy jest dwóch graczy i obaj chcą grać mrocznymi elfami to jest losowanie najpierw jeden gra mrocznymi a drugi np wybierze trole no i w rewanżu np ten drugi teraz ma mroczne elfy jeśli nadal chce a ten drugi jeśli chce to nie musi wybrać troli tylko np ludzi oto mi chodzi aby nie było zbytniego przymusu ale też żeby była sprawiedliwość bo inaczej potem będą teksty typu "A przegrałem bo on miał mroczne elfy a ja orków" lub w przypadku przymusu "A przegrałem ale ja wcześniej miałem mroczne elfy teraz musiałem mu ustąpić ale ja nie chciałem grać trolami tylko ludźmi!" Oto mi chodzi.

Ale uważam, że każdy będzie miał na przestrzeni różnych walk, różne rasy. Ja bym rewanżów nie dopuszczała w ogóle. Jest mecz, rozgrywamy go, zwycięzcy dostają punkty. I nie ma rewanżu, bo tak to możemy grać do usranej śmierci. Jak ten przegra, to ten chce rewanżu, a jak ten, to tamten.
napadi - a kto powiedział, że będzie losowanie? To są propozycje, a jak będzie, tego nikt nie wie.
napadi - a kto powiedział, że będzie losowanie? To są propozycje, a jak będzie, tego nikt nie wie.
Spoiler:
Trochę skomplikuje wasz pomysł... Ale i tak zrobicie jak chcecie. Moja propozycja jest taka, ze klanów moze byc i 200 a nazwy byłyby dowolne (wg. pomysłu załozyciela). Przykładny założyciel klanu dobiera 2 graczy do klanu (mogą to być jego koledzy) i zeby uniknąc losowań i rozczarowań zanim kogoś przyjmie ustala z nim jaką będzie grał rasą w dark i light. I wtedy niebyło by nieporozumień. Zanim by kogoś przyją ustalił by z nim kim gra. Na jeden klan przypadałoby 3-6 członków.
I jeszcze niech ktoś zrobi listę klanów i ich członków.
I jeszcze niech ktoś zrobi listę klanów i ich członków.
Wypowiadasz się, a nie masz (jak widzę) zielonego pojęcia co tu się dzieje. Jakbyś nie zauważył nie ma jeszcze klanów, więc daj na wstrzymanie.
Więc pytanie moje do was. Czy robimy klany rasowe, czy nie. Jeśli wybierzecie klany rasowe, wtedy trzeba będzie stworzyć mapy, aby kilkoro graczy mogło grać jedną rasą. Jeśli wybierzecie nierasowe, wtedy każdy uczestnik gry, meczu będzie miał przydzieloną lub rozlosowaną rasę na daną rozgrywkę. Proszę o konkretne wypowiedzi "tak" lub "nie" oraz jakieś uzasadnienie.
Więc pytanie moje do was. Czy robimy klany rasowe, czy nie. Jeśli wybierzecie klany rasowe, wtedy trzeba będzie stworzyć mapy, aby kilkoro graczy mogło grać jedną rasą. Jeśli wybierzecie nierasowe, wtedy każdy uczestnik gry, meczu będzie miał przydzieloną lub rozlosowaną rasę na daną rozgrywkę. Proszę o konkretne wypowiedzi "tak" lub "nie" oraz jakieś uzasadnienie.
Spoiler:
-
Guest
Ja jestem za klanami rasowymi. No bo jak tu niektórzy mówią, że będą grali rasą x i tylko nią, to po co zmuszać kogoś do gry rasą y. Jeszcze się ten ktoś zbuntuje, bo ten wygra rasą z, bo jest najlepsza, a on nie bo ma rasę a, co to znowu jest najgorsza. Niech każdy gra tą rasą co mu się podoba i którą umie. Koniec wykładu. Mówił Sharus.
Niemów że niewiem co tu sie dzieje bo przeczytałem od 1 do 6 strony i zauważyłem że praktycznie nic przez te 10 dni nie ruszyło... I niewiem po co tworzyć klany rasowe i męczyć się nad mapami, a później wysyłać je każdemu z osobna. Grać można przecierz na standardowych mapach. Każdy jest dobry w jakiejś rasie. A klany należy dobierać tak żeby każdy był dobry w graniu inną rasą. Ja już mam nieoficjalny klan który będzie 1 lub MAX 2 w rankingu. Tak się dobraliśmy że każdy gra inną rasą i niema żadnych losowań. Moim zdaniem trzeba ruszyć z tworzeniem klanów bo jak to będzie szło w takim tępie to za rok nie będzie żadnej wojny klanów...
Mnie nie interesuje jak ty masz klan. Czy będzie pierwszy, czy ostatni. Chcę, aby każdy miał prawo wypowiedzenia się. Jedni są za rasowymi, inni nie, a ja chcę wybrać taką opcję, aby większość była zadowolona, rozumiesz? A to czy nie będzie losowań, zależy wyłącznie od zasad jakie się ustali. Sorry, ale ty za wiele w tej sprawie nie możesz powiedzieć. Wyraziłeś swą opinie, ok. Wezmę ją pod uwagę.
Spoiler:
Sorv, proponuję zrobić ankietę, łatwiej będzie podliczyć głosy 
Cóż, według mnie obie propozycje mają zasadnicze wady, odbierające "fun". Klany "losowane" - dokładnie to, co mówił Sharus. Chociaż jak ktoś strzeli focha, to można mu podziękować, tam są drzwi. I tyle. Co do rasizmu (^^ ') - Wszyscy graliby mrocznymi elfami... I tu nie bardzo mam pomysł, co z tym zrobić.
Dlatego skłaniam się ku klanom "losowanym".
Rzekłem
Cóż, według mnie obie propozycje mają zasadnicze wady, odbierające "fun". Klany "losowane" - dokładnie to, co mówił Sharus. Chociaż jak ktoś strzeli focha, to można mu podziękować, tam są drzwi. I tyle. Co do rasizmu (^^ ') - Wszyscy graliby mrocznymi elfami... I tu nie bardzo mam pomysł, co z tym zrobić.
Dlatego skłaniam się ku klanom "losowanym".
Rzekłem
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
-
Guest
Klany powinny składać się z 3 członków i każdy będzie grać 1 rasom light i dark np. krasnoludami i orkami zależy od mapy i nie powinno być mapek z 3 takimi samymi monumentami np. orki na elfy bo to noobskie i nikt zaloże się nie ściągnąby wesji 1.52 i edytora mapek żal... i napeno nie chciało by mu sie robić mapek i każdemu rozsyłać podzielam pomysł Rafalsa