Wojny klanów

Znajdująca się w Cieniu Drzew - wielkiego dęba i topoli - smukła wieża jest najrzadziej używanym budynkiem. Nieliczne osoby zapoznają się z regulaminem, by potem skrótowo wyjaśnić go reszcie klanu. Czasem jakiś niewo... posłaniec przychodzi, by sprawdzić, czy nie ma nowych, ważnych ogłoszeń.

Poll: Klany powinny byĂŚ:

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:41

rasowe
12
52%
nierasowe
11
48%

Total votes: 23

Kahad
Administrator

Post by Kahad »

Co do poziomów avatarów, to nie trzeba tworzyć oddzielnych akademii (może kiedyś, jeżeli będzie więcej graczy), tylko po prostu walki będą odbywać się w różnych kategoriach '.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Można zrobić tak, że każdy z zawodników wybierze sobie rasę mroku i światła. Wyeliminuje ten problem i będzie można się przerzucać jak kto woli.
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Jasne a jak przeciwnik będzie chciał tą samą rasę?
Image
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

No to może inaczej. Przed potyczką odbędzie się losowanie, kto jaką rasą gra. Jeden klan ma jasną stronę, a drugi ciemną i następuje przydzielenie ras. Albo przez losowanie, albo moderator grupy je przydziela. W sumie dobry gracz powinien umieć grać wszystkimi rasami :wink:
Spoiler:
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Każdy kto przeszedł cały spelforce Zakon switu z dodatkami musiał grać wszytkimi rasami. Więc każdy ma małe pojęcie jak grać każdą rasą. Ale i są tacy którzy nie przeszedli całego spella. Jednak kiedys dojdzie zapewne do stracia: Elfki kontra elfki. To nieuniknione.
Guest

Post by Guest »

Jakoś mi sie nie widzi to losowanie...

Każdy niech gra kim chce. Jeżeli będziemy narzucać z góry kto ma jaką rasą grac to wyniknie mnóstwo nieporozumień, pretensji i żalów.... PRZYKŁAD "a bo to nie sprawiedliwe, jakbym grał rasą X to bym na pewno wygrał!!!"

Trudno, będzie pełno pojedynków mroczne elfy vs. mroczne elfy. Ja gram orkami i tak :D:D:D
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Osobiście wolałbym żeby każdy wybierał bo to dawałoby w miarę równe szanse każdemu uczestnikowi. (co do mnie to się dostosuję)
Image
Image
Image
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Właśnie nie zrozumieliście sensu. Jak się umie dobrze grać, to każdą rasą się wygra. A jak mówicie, że każdy ma sobie wybrać, to pomyślcie. Będą dwie osoby, które będą chciały mroczne elfy i co? Jak im dogodzisz? A jak z góry będą wcześniej przydzielone to nie będzie problemu. Aa... no i jedna osoba nie będzie miała ciągle tej samej rasy, przed każdym pojedynkiem będzie losowanie. Chciałabym uniknąć "dziecięcych" sprzeczek.

@down - albo w ogóle można inne rasy wylosować. Wyjdzie w trakcie rozgrywek. Wszystkiego przewidzieć się nie da, więc i tak z momentem startu tego planu wszystko będzie zmieniane :)
Spoiler:
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Sorvina trochę ulepsze twoją wypowiedź:

Losowanie niech będzie.

Przypuśćmy że jeden gracz będzie miał mroczne elfy a drugi trole , ale w rewańżu żeby było sprawiedliwie to niech ten co miał mroczne elfy będzie miał trole , a ten co trole mroczne elfy.
Image
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Ale mi to sprawiedliwość. Ktoś może nienawidzić trolli a lubieć mroczne elfy. A ten drugi na odwrót. Co na to poradzisz?
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Właśnie to, że będzie sprawiedliwość. Bo wszyscy tu kochają mrocznych... Dobry gracz umie grać każdą rasą.

Jestem za propozycją Sorv i IceMana
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

:) Gracza, który umie grać tylko jedną rasą, nie można nazwać dobrym. Fakt, ja bardzo lubię elfki, a nie lubię krasnoludów, ale jeśli mi się trafią, to nie będę płakać, tylko będę starała się nimi zagrać jak najlepiej. Tak, każdy kto przeszedł spella grał wszystkimi rasami -> z kompem. Z krwi i kości gracz postępuje inaczej niż komputer, czyli nie jednokrotnie jest trudniej :)
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Zawsze jest trudniej, bo zazwyczaj z kompem mamy do czynienia z jednym typem jednostek (magowie lub wojownicy, rzadko łucznicy), a ludzie (zwykle ;P) kombinują :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Ja umiem zagrać każdą rasą. Też jestem za tą propozycją. Mi to teraz wszystko obojętne.
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Więc nie rozumiem twojego sprzeciwu. Jak większość mówi tak, to ty też? No sorry... przed chwilą pomysł ci się nie podobał. A to czy umiesz grać, to się okaże :wink: Taa... ludzie zawsze kombinują, racja^^. Wiem po sobie ;P
Spoiler:
Locked