Wojny klanów
Pomysł całkiem niezły.
Choć spaliłem niedawno zasilacz swojego PC i nie pracuje na swoim sprzęcie, to postaram się stworzyć subfora jak najszybciej.
Moja propozycja jest taka, żeby dostęp do danego subforum mieli tylko członkowie odpowiedniego klanu. Będzie też stworzony dział ogólny, gdzie będą poruszane kwestie dot. całego projektu.
Czekam na szczegółowe plany projektu (schemat rozgrywek, może punktacja - stworzylibyśmy ranking, nazwy klanów - chyba że mają być takie jak rasy, etc.) i listę osób wstępnie zainteresowanych ( ' proszę wysyłać do mnie na PW, wraz z deklaracją, do którego klanu chcielibyście zostać przyłączeni.)
Proponowałbym, żeby każdy skupił się na jednej rasie, bo z doświadczenia wiem, że takie mieszane klany nie wyjdą na dobre.
Choć spaliłem niedawno zasilacz swojego PC i nie pracuje na swoim sprzęcie, to postaram się stworzyć subfora jak najszybciej.
Moja propozycja jest taka, żeby dostęp do danego subforum mieli tylko członkowie odpowiedniego klanu. Będzie też stworzony dział ogólny, gdzie będą poruszane kwestie dot. całego projektu.
Czekam na szczegółowe plany projektu (schemat rozgrywek, może punktacja - stworzylibyśmy ranking, nazwy klanów - chyba że mają być takie jak rasy, etc.) i listę osób wstępnie zainteresowanych ( ' proszę wysyłać do mnie na PW, wraz z deklaracją, do którego klanu chcielibyście zostać przyłączeni.)
Proponowałbym, żeby każdy skupił się na jednej rasie, bo z doświadczenia wiem, że takie mieszane klany nie wyjdą na dobre.
Hmm... Nie wiem o co chodzi, z tym skoncentrowaniem się na jednej rasie. Ja sobie wyobrażałam ten klany chyba inaczej. Przykładowo są trzy tematy z nowo utworzonymi klanami. Każdy kto chce dołączyć do klanu, spełnia pewne warunki, które są wymagane. Założyciel przyjmuje takiego delikwenta albo nie. Jeśli chodzi o walki, to albo 1vs1, albo klan przeciwko klanowi. Można by wtedy zrobić też bitwy pomiędzy samymi avatarami lub pomiędzy stworzonymi armiami 
Spoiler:
Właśnie. Dlatego proponowałem przyłączenie jednej osoby do dwóch klanów (jeden światła, drugi ciemności), bo mielibyśmy wojny mroczne elfy vs. mroczne elfy...
Też chciałbym pograć mrocznymi elfami, a z jasnej ich kobiecymi odpowiednikami.
System punktacji, propozycja by me:
(przykładowo) Raz w tygodniu klany wybierają jednego z członków na potyczki. Proponuję, by była to niedziela, wybieramy na potyczki na następny tydzień. Reprezentanci walczą ze sobą w systemie "każdy na każdego", przez cały tydzień. Zależy, jak komu będzie pasować, od 1 do 3 pojedynków tygodniowo. Zwycięzca dostaje 6 punktów, ostatni zniszczony (hie hie) 5 i tak w kolejności wg. czasu wytrzymania od czterech do jednego (zakładam, że będzie sześć klanów). Punkty z całego tygodnia sumuje się i trafiają na konto klanu. W niedzielę wybieramy następnego zawodnika i to samo
Pod koniec miesiąca dwa najlepsze klany (z owego miecha) staczają pojedynek 4vs.4, zwycięzca dostaje dodatkowe dwa punkty, przegrany nic.
Prowadzone są dwa rankingi - ogólny (sumuje się punkty od początku wojen) oraz miesięczny (z danego miesiąca).
Tyle
Też chciałbym pograć mrocznymi elfami, a z jasnej ich kobiecymi odpowiednikami.
System punktacji, propozycja by me:
(przykładowo) Raz w tygodniu klany wybierają jednego z członków na potyczki. Proponuję, by była to niedziela, wybieramy na potyczki na następny tydzień. Reprezentanci walczą ze sobą w systemie "każdy na każdego", przez cały tydzień. Zależy, jak komu będzie pasować, od 1 do 3 pojedynków tygodniowo. Zwycięzca dostaje 6 punktów, ostatni zniszczony (hie hie) 5 i tak w kolejności wg. czasu wytrzymania od czterech do jednego (zakładam, że będzie sześć klanów). Punkty z całego tygodnia sumuje się i trafiają na konto klanu. W niedzielę wybieramy następnego zawodnika i to samo
Pod koniec miesiąca dwa najlepsze klany (z owego miecha) staczają pojedynek 4vs.4, zwycięzca dostaje dodatkowe dwa punkty, przegrany nic.
Prowadzone są dwa rankingi - ogólny (sumuje się punkty od początku wojen) oraz miesięczny (z danego miesiąca).
Tyle
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Faktycznie system punktacji i walk, choć system każdy na każdego niezbyt tu pasuje bo to mają być przecież wojny klanów (ale o tym niech po prostu zdecyduje większość). Jeśli ma być tylko 8 osób w klanie ( a samych klanów więcej niż 6) wg. pomysłu Sorviny to można zrobić war po prostu na 2 mapach jednocześnie i problem z głowy lub po prostu ustalić kiedy która czwórka walczy.

Tylko takie walki klan vs. klan będzie ciężko rozegrać, z powodu trudności z ustaleniem terminu.
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Ja na pewno odpadam do czasu, gdy zachce mi się reklamować płytę z grą (a wysyłać już zupełnie nie mam ochoty ^^ '). Ale mogę prowadzić tabele, czy coś w tym stylu.
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
@Sorvina - subfora stworze, jak będę miał nazwy poszczególnych klanów.
A co do ilości tychże klanów, to myślę, że na chwilę obecną 6 w zupełności wystarczy. Licząc już nawet po tych 8 graczy w klanie, z prostego rachunku wychodzi nam, że będziemy mieć 48 graczy.
Co do rankingów to proponowałbym taki układ:
- Ranking ogólny - ilość punktów zgromadzonych przez poszczególne klany, można by też dodać procentowy wskaźnik wygranych i przegranych
- Ranking miesięczny - ilość punktów zgromadzonych w ciągu miesiąca
- Rankingi wewnętrzne - to narzuca także prowadzenie starć wewnątrzklanowych, najlepiej 1vs1. Na podstawie tych rankingów można by dobierać grupy walczące między sobą (najlepsi na najlepszych etc.) na arenie "miedzyklanowej".
A co do ilości tychże klanów, to myślę, że na chwilę obecną 6 w zupełności wystarczy. Licząc już nawet po tych 8 graczy w klanie, z prostego rachunku wychodzi nam, że będziemy mieć 48 graczy.
Co do rankingów to proponowałbym taki układ:
- Ranking ogólny - ilość punktów zgromadzonych przez poszczególne klany, można by też dodać procentowy wskaźnik wygranych i przegranych
- Ranking miesięczny - ilość punktów zgromadzonych w ciągu miesiąca
- Rankingi wewnętrzne - to narzuca także prowadzenie starć wewnątrzklanowych, najlepiej 1vs1. Na podstawie tych rankingów można by dobierać grupy walczące między sobą (najlepsi na najlepszych etc.) na arenie "miedzyklanowej".
Niekoniecznie wewnątrzklanowych. Może być (ten ostatni ranking) na podstawie tego, ile starć 1vs.1 z innymi klanami wygrał poszczególny gracz.
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz