Rozdzielczość panoramiczna

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Guest

Rozdzielczość panoramiczna

Post by Guest »

Witam

Z racji tego że posiadam monitor 19 ' wide chciałbym ustawić w Spellforce 1 rozdzielczość 1440x900. Niestety w opcjach moge ustawić max 1152 na 864. CZy jest jakiś sposób podwyższenia rozdzielczości? Edytowałem plik log.txt w moich dokumentach, ale nie przynosiło to rezultatu.

Z góry dziękuje za pomoc
NihilusR
Niemy Mędrzec

Re: Rozdzielczość panoramiczna

Post by NihilusR »

Może i odkopuję, ale do sf1 udało mi się znaleźć taki temat: http://www.widescreengamingforum.com/fo ... 76#p142676 jednak nie do końca rozumiem: bo piszą że ich sposób działa, lecz nie do końca. Sam próbowałem pobrać ten uniwersal resolution changer 2, ale u mnie nic nie zdziałał.. Może kto inny spróbuje?
Image
NihilusR
Niemy Mędrzec

Post by NihilusR »

Pobawiłem się i udało mi się osiągnąć dość dziwną rozdzielczość (bo 1648x1034) w trybie okienkowym, w sumie to wygląda tak: Image
Image
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

U mnie akurat nie potrzeba żadnego Resolution Changera, bo monitor jest wyposażony w funkcję "Tryb Wyświetlania: Pełny". Obraz może być 800x600 jak i 1280x1024, ale i tak będzie rozciągnięty do 1920x1080, co niezbyt dobrze wygląda. Wiem, czarne pasy po bokach mogą przeszkadzać, ale idzie się przyzwyczaić. Na zmienionej rozdzielczości postacie są niekształtne.
NihilusR
Niemy Mędrzec

Post by NihilusR »

Dlatego kombinuję. Ta rozdziałka wyglądałaby u Ciebie o wiele lepiej. Spróbuj dopisać w elemencie docelowym skrótu:

Code: Select all

-r1920x1080 -windowed
zobaczymy jaki będzie efekt.
Image
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

Może i się głupio spytam, ale jak używać tego programu? ;)
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
Post Reply