Jaka nowa runa robotnika mogłaby powstać?

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Jakie runy z podanych w ankiecie powinny powstaĂŚ

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:12

goblinów ?
5
4%
żywiołaków i golemów ?
7
6%
kitharów ?
6
5%
hazimów ?
12
10%
szkieletów ?
10
8%
ostrza ?
68
57%
demony ?
12
10%

Total votes: 120

Kahad
Administrator

Post by Kahad »

Jakoś nie pasuje mi, żeby gobliny - istoty z natury nieduże i raczej mało inteligentne mogły być "potężne".

Co zaś tyczy się Feniksów to wymyślenie różnorodnych jednostek byłoby imo dość trudne. :roll:
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

NO TAK ALE GOBLINY TO TAKIE UłATWIENIE NP DOMIRATHURN LIANON I WYBżEżA CZARNOWODY TO JUż COś POMAGA w takich klimatach NO A POZATYM TROLLE TEż NIE Są TAKIE MąDRE A RUNO RABOTNIKA TO MAJą
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Nie byłoby wcale takie trudne

np. Ich pomocnicy budowali by budynki

tytanem mógłby być Feniks Wszech{pra} ognia

A jako jednostki różne rasy Feniksów

Jednostka niszcząca budynki ??pomyślmy

może tylko taki mag ognia ?

A co do goblinów to są potężne i szybkie 12 goblinów {3}poziom załatwiło by twojego maga na 15 poziomie {zanim by do nich dotarł byłby poważnie ranny}
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

NO A CZEMU NIKT NIE LUBI DEMONóW ZERO POMYSłóW NA CHATY CZY CO??
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Demony są silne ale są zue i ich nie lubimy. Zresztą wole ostrza. Fajne są te ich wieże. Postaw jedną i nikt nie podskoczy xD.
Image
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Nie podskoczy nikt, z wyjątkiem niszczycieli budynków :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

I będzi trzeba mieć zawsze w osadzie jakieś wojsko by mogło skontrować zapędy tych niszczycieli. Ale też pamiętajmy, żeby nie wysyłać najsłabszych, bo ci niszczyciele są bardzo dobzi w walce wręcz!!!!
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

no racja to dopiero siła niszczenia a w boju są tak nawet nawet silni co do tej poruszonej rasy feniksów to zgadzam się jeśli naj tańsza jednostka była by co naj mniej za 1000 ari 500 lynei i 250 księżycowego srebra
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Miotacz jaj feniksa? ^^ ' Zresztą z tego co pamiętam, feniks był jeden, więc ta rasa chyba odpada.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Kurde pozatym jeden feniks=zwycięstwo, wiec po co ci ta rasa? Feniksy są zrobione z praognia więc byłyby niepokonane. Chyba każdy sługa run prędzej by uciekał niż walczył.
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

no racja skoro magowie kręgu nie dają rady to nie potrzebny ale żywiołaki lub demony to inna bajka
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Demony może i mają dużo jednostek ale jakie by miały budynki? Mogły by robić w jakieś rasie jako jednostki wsparcia lub jakieś inne zadanie ale niewyobrazam sobie ich jako kolejna rasa. Za duża ich róźnorodność. Meduzy, demony, gargulce, bazyliszki, harpie. To trochę jest za silne.

Zywioły mogłyby być ale jako rasa pomocnicza do jakieś innej. Np. Lodowe żywioły dla elfek, ziemi dla krasnali, a ogniste dla orków. Mogłyby być jednostkami wsparcia, które by dawały premie jakieś.

Nikt nie mówi o kitharach. I dobrze. Rasa ta jest za słaba trochę. Brak magów jak u troli, nadodtaek słabsze od nich. Nic dodać, nic ujać.
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Kitharzy słabi?? Ciekawe od kiedy... ja osobiście trochę się namęczyłam z nimi w Nocnym Szepcie. Mają nie słabe ciosy i do tego są bardzo szybcy. Narzekacie, że tu nie ma magów, tu nie ma łuczników, tu nie ma tego, a tam tamtego. Zawsze można dorobić. Przecież gdyby zaszła taka potrzeba, to można i budynki wymyślić i dodatkowe jednostki...
Spoiler:
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

Popieram co za problem skoro kitharzy mają włócznie i takie coś jak kości w ręku no nie wiem co to taki jag by kastet nie ważne to czemu by nie miały mieć łuków lub kusz a

jak nacierają na bohatera to znaczy go okrążą w żaden sposób nie użyjesz magi i nie wyprowadzisz silnego ciosu
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Może i mówicie, że są silni ci kitharzy ale ja mówię, że nia są niewiadomo jakimi kolosami!

Sorvina grałaś w dolnie nocnego szeptu mrocznymi elfami tylko? Zagraj se trolami, będzie ci o wiele łatwiej pozatym popatrz na ich levele a potem na level swoich wojsk to wtedy chyba zmienisz zdanie.

A więc mówię, że kitharzy są słabi! Może i zadają silne ciosy ale jakby nasza plany run były na tym samym levelu co oni to kitharzy by prędzej uciekały niż walczyły.
Post Reply