Lekkie czy ciężkie?
-
Guest
Lekkie czy ciężkie?
Lekkie czy ciężkie uzbrojenie? Oto jest pytanie.Hmm... Moim ulubionym uzbrojeniem jest ciężkie, chociaż po co tarcza skoro ma się dwuręczny miecz? Wypowiedzcie się na ten temat!
sądze że cięzkie uzbrojenie jest lepsze niż lekkie, poniewaz według mnie zostało wprowadzone złe rozwiązanie odnośnie tarcz. jak wiadomo, jak sie ma lekkie uzbrojenie- broń jednoręczna, a więc i tarcza by się przydała. Jednak żeby mieć tarcze trzeba rozwijać takze ciezkie uzbrojenie. żeby móc nosić jakąs porządną tarcze, trzeba to cały czas rozwijac, a to nie pozwala na poświęcenie się tylko broni lekkiej. Tak więc sądze że sie nie opłaca rozwijać lekkiego i cięzkiego uzbrojenia, bo wtedy nasza postać ani nie będzie super dobra w broni lekkiej, ani też cięzkiej. broń lekka opłaca sie chyba brać na 2 bronie jednoręczne, ale to nie gwarantuje wiekszych obrażeń od porządnej dwuręcznej broni.
Jeżeli chodzi o "Zakon Świtu" zdecydowanie wybieram ciężkie uzbrojenie. Jest jeden główny powód: prawie pod koniec gry w nasze ręce trafia świetny, jednoręczny(!) miecz, którym możemy posługiwać się posiadając biegłość w lekkim, lub ciężkim uzbrojeniu. Miecz ten to Klinga Światła. Wg mnie to najlepsza broń w grze: przyzwoite obrażenia, Iskra (rani kilku wrogów na raz), oraz prędkość 125% co stawia ją na drugiej pozycji co do szybkości (szybszy jest jedynie Żelazny Sztylet...).
Do tej broni dochodzi nam Pancerz Amry, i o ile graliśmy na najwyższym poziomie trudności i od początku rozwijaliśmy umiejętność "Tarcze", to używamy Burzowej Opoki - świetnej tarczy.
Do tej broni dochodzi nam Pancerz Amry, i o ile graliśmy na najwyższym poziomie trudności i od początku rozwijaliśmy umiejętność "Tarcze", to używamy Burzowej Opoki - świetnej tarczy.
-
Guest
-
Guest
-
Guest
-
Guest
-
Guest
-
Guest
-
Guest
Ja nie widze różnicy. Wojownik lekkozbrojny jest bardzo zwinny i zręczny, dlatego może go zaatakować duża liczba wrogów a on to przetrzyma . Z kolei ciężkozbrojny jest silny i wytrzymały, szybko kosi wrogów, ale nie zawsze trafia i prawie zawsze obrywa, dlatego jak zaatakuje go większy oddział to po nim. Lekkozbrojny nie sprawdza sie w dużej armii a ciężkozbrojny bardzo dobrze - okrzyk bojowy, dobrodziejstwo.
i jeszcze pytanko, jaki mieliście największy pancerz ?? ja około 500 w feniksa (lekkozbrojny)
i jeszcze pytanko, jaki mieliście największy pancerz ?? ja około 500 w feniksa (lekkozbrojny)
-
Guest
ja nosiłem Pierścień Udwina i Malachiasz i byłem zadowolowny 
co do pytania to oczywiście, że ciężkie uzbrojenie, ale żeby było w pełni efektywne trzeba rozwijać technike walki ciężką bronią i ciężki pancerz. po pierwsze ciężkie bronie zadają większe obrażenia (nawet dużo większe), a po drugie jak się ma porządną ciężką zbroję to nie raz ma ona większy pancerz niz jakaś lekka zbroja i tarcza, dla przykładu podam Pancerz Amry (napierśnik + nogawice = 250 pancerza o ile dobrze pamiętam)
co do pytania to oczywiście, że ciężkie uzbrojenie, ale żeby było w pełni efektywne trzeba rozwijać technike walki ciężką bronią i ciężki pancerz. po pierwsze ciężkie bronie zadają większe obrażenia (nawet dużo większe), a po drugie jak się ma porządną ciężką zbroję to nie raz ma ona większy pancerz niz jakaś lekka zbroja i tarcza, dla przykładu podam Pancerz Amry (napierśnik + nogawice = 250 pancerza o ile dobrze pamiętam)