Uszkodzone dane postaci

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
grimboldor5500
Niemy Mędrzec

Uszkodzone dane postaci

Post by grimboldor5500 »

Bardzo,bardzo prosze o pomoc.Kiedy zdobywam doswiadzczenie na tych mapkach i przechodze na inne to pokazuje sie komunikat
"Dane postaci są uszkodzone'.Co mam robić?
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Re: Uszkodzone dane postaci

Post by Zachary09 »

Upewnij się, że POPRAWNIE zapisałeś ostatnią rozgrywkę. To jedyna droga na uniknięcie błędu. Jeśli dane faktycznie są uszkodzone, musisz wrócić do ostatniego działającego save'a.
grimboldor5500
Niemy Mędrzec

Post by grimboldor5500 »

tak.Dobrze zapisalem ale to nic nie daje.Nadal tak samo sie dzieje
Drzewiec
Odbębniacz postów

Post by Drzewiec »

Ja osobiście miałem ten błąd kilka razy a powodowało go to ze robiłem misje od Toth Lar'a i Nocnej Piesni naraz .
Mi pomagało tylko tworzenie nowych postaci
Aegon
Niemy Mędrzec

Post by Aegon »

Mam problem. Napiszę w tym temacie bo podobny. Trochę podpakowałem swoją postać cheat enginem (punkty cech,umiejętności ). Przeszedłem Zakon Świtu i odpalam Cień Feniksa (nie przeszedłem kampanii Aryna) i włączam moją postać z Zakonu. Gra się ładuje (pokazany jakiś obrazek), ale nagle wyskakuje błąd: "player data is invalid" (mam angielską wersję ,spatchowaną ) i wywala mi na pulpit. Było można wybrać inne sejwy mojej postać to próbowałem, ale nadal wywala błąd. Coś czuję, że to przez to dodawanie punktów, nigdzie nie pisało, że to tak może być (albo nie zobaczyłem). Ktoś mądry może pomóc?
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Przewijało się miliard razy na forum. Praktycznie zawsze wywali błąd po zmianie statów. nEon zna jakiś sposób jak robić koks postacie.
Aegon
Niemy Mędrzec

Post by Aegon »

Rzeczywiście było, gdybym zapamiętał, ale gra nie była by taka przyjemna:D. A gdybym tak cofnął zmiany, odjął punkty cech i umiejętności ( w obu przypadkach dodałem punkty i rozdałem na poszczególne cechy i umiejętności ) to może by przeszło. Jak zmienić (zmniejszyć) umiejętności i staty, i czym?
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Tak samo jak dodałeś <lol>. Chociaż wątpię, by to dało jakiś skutek, gdyż dalej dane gracza będą uszkodzone.
Aegon
Niemy Mędrzec

Post by Aegon »

Nie ogarniam programu Cheat Engine. Jest jakiś do niego poradnik? W sumie to już zacząłem grę białym magiem i jedyny problem to brak mojej ulubionej shadowpulse armor. Jestem przed coloseum i jeszcze lepszej nie znalazłem.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Pamiętam że pewien osobnik grasujący niegdyś po tym forum robił coś z CheatEngine. Wstawił nawet poradnik, może nie do postaci ale możesz sobie coś porobić z przedmiotami. Może trochę rozpracujesz ten program przy okazji.

Z tego co zauważyłam, częściej stosują Artmoney. Jeśli zgodzisz się zagrać z Eonem w multi, to może zdradzi ci tajemnicę ;)

Link do poradnika (polecam poskakać po temacie, poradniki do AM tez gdzieś na początku były)
http://spellforce.gram.pl/forum/viewtop ... 056#p18056
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Filmy robił niejaki Pawemol, można znaleźć jego poradniki na YT.
Post Reply