Nie wiem czy wiecie ale Nordic Games (firma która przejęła JoWooD) zamierza wydać w najbliższym czasie SpellForce 2: Faith in Destiny.
Premiera miała mieć miejsce w maju. Jednak ze względu na premierę pełnej wersji Diablo 3 (15 Maja), przełożono oficjalne wydanie FiD na 19 Czerwca 2012r.
Co ciekawe FiD było "prawie ukończone" jeszcze przed ogłoszeniem bankructwa JoWooD. Jednak ze względu na przejęcie firmy z powodów finansowych musieliśmy czekać aż tak długo...
Jak dla mnie na pewno zapowiada się coś... nowego. Intro w ogóle nie w klimatach Spellforce, prędzej jakiegoś Starcrafta. Na tym filmiku widać jeszcze mniejsze środowisko Spellforce, niż w samej dwójce, w porównaniu do pierwszej części. No, ale nic. Przynajmniej będzie o czym pisać. Miejmy nadzieję, że znowu nie przełożą daty premiery gry.
Ja dam 3- za tego trailera. Mało przedstawia, ale skoro już wydali "oficjalny" trailer z datą premiery, to nie powinni przełożyć. Mi się kojarzyło bardziej z Darksiders niż ze Starcraftem. Cóż... trzeba czekać.
Ja dam 3- za tego trailera. Mało przedstawia, ale skoro już wydali "oficjalny" trailer z datą premiery, to nie powinni przełożyć. Mi się kojarzyło bardziej z Darksiders niż ze Starcraftem. Cóż... trzeba czekać.
Wydawało mi się, że "intro" znaczy po prostu "intro", a nie trailer...
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji!┌∩┐(◣_◢)┌∩┐And if you won't...
Ale w sumie możesz mieć rację. Jeśli traktują to jak trailer, to niestety dla mnie to zbyt statyczne, chociaż ciekawe. Chyba w sumie nie mieli czym się pochwalić... grafiką sprzed połowy dekady?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji!┌∩┐(◣_◢)┌∩┐And if you won't...
Z tego co mi wiadomo, aktualnie Nordic Games nie ma planów wydawania jakichkolwiek wersji językowych. Poświęcili i tak już sporo kasy żeby wydać tę grę (właściwie dodatek).
Powiem tyle, z serią Spellforce łączę wiele emocji, w tym radość i satysfakcję z przejścia, ale jeżeli gra będzie tak słaba jak intro to możemy już pożegnać się z serią. A uwierzcie Nordic games znajdą się na tym.
Ale muzyka jest świetna. Można odsłuchać na stronie gry. Zresztą za wiele w samym silniku gry zmienić nie mogą. Nie tworzyli tego od podstaw, a jedynie dopracowywali grę stworzoną przez poprzednią ekipę. Myślę, że na razie należy się powstrzymać z oceną gry ponieważ jeszcze nie wyszła, jeszcze nie było dane nam w nią zagrać. Smutne, że nie wydadzą jej za szybko w Polsce, ale zawsze można angielską wersję ..., powiedzmy pożyczyć. Jeszcze tylko 4 dni ...