Błąd przy uruchomieniu.

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Nessa
Niemy Mędrzec

Błąd przy uruchomieniu.

Post by Nessa »

Wczoraj zainstalowałam grę. Działało wszystko normalnie. Dziś włączam grę i wyskakuje błąd. Powinnam wyłączyć antyvirusa. Problem w tym, że nie mam żadnego na tym komputerze. Nie pomogło ponowne zainstalowanie gry. Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić? Kiedyś miałam zainstalowaną i działało wszystko normalnie. I na 100% nie mam żadnego antyvirusa ani nic z tych programów.
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: Błąd przy uruchomieniu.

Post by MagnusArias »

Podaj treść błędu.
wrona111
Niemy Mędrzec

Post by wrona111 »

A ja mam taki problem że gdy próbuje otworzyć grę to się nie chcę otworzyć gra żadnych errorów itp.
Czy wie ktoś czego to może być powodem ?
Z góry dziękuje.

Czy to może być spowodowane że mam intel(R) core(TM) i5 CPU ?
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Dobrze widzę ze masz Win7? Gra prawdopodobnie nie jest kompatybilna na tym systemie i spróbuj ją uruchomić w trybie zgodności z XP
Braga
Niemy Mędrzec

Post by Braga »

Witam serdecznie! Mam podobny problem. Kiedyś używałem XP z SP3 i tam gra działała poprawnie (ok 2 lata temu). Chciałem odświeżyć sobie gierkę ale po instalacji nie idzie jej uruchomić. Próbowałem wszelkimi sposobami...(w różnych trybach zgodności, z poziomu administracji, z wyłączonymi wirtualnymi dyskami i antywirem) niestety żadnych zmian. Po pytaniu czy chcę zezwolić owej aplikacji na wprowadzenie zmian na tym komputerze przez chwilę obraca się niebieski kursor i nic poza tym... Dodam, że takie zabytki jak NFS U2, NFS Most wanted, Mount & Blade czy Battlefield Bad Company 2 śmigają aż miło bez żadnych komplikacjI związanej ze zgodnością (to ostatnie to może nie aż taki zabytek). W czym tkwi problem i jak ją uruchomić ??? Jest to oryginalna wersja gry Spellforce Złota Edycja PL z dodatkami Oddech Zimy i Cień Feniksa.
Z góry dziękuję za pomoc.
MagnusArias
Tańczący z warnami

Post by MagnusArias »

Po pierwsze sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki (płyta główna, grafika itp) Przypadek miałem wczoraj (taki sam, nic nie działa! :D) a okazało się, ze brakowało mi jednego małego pliku. Spróbuj przeinstalować SF. Po odinstalowaniu przeczysść rejestry (Start -> uruchom -> regedit -> f3 -> spellforce) i następnie od nowa zainstaluj. Chodzi mi o to, żeby na komputerze nie było ani śladu po starej instalacji.
piotrkam99
Skrytopisarz
Postać w RPG: Spawacz

Post by piotrkam99 »

Ja tez tak mam na moim laptopie tylko ze ja mam antyvirusa.Restartowanie kompa pomaga.
Post Reply