Ja natomiast zrobiłem sobie ostatnio ciężkiego woja (z domieszką białej magii) i doszedłem do wniosku, że jednak ciężkie jest lepsze od lekkiego. No i ciężki wój ma lepsze zaklęcie na 17 niż jego odpowiednik na lekkim.
Landaen: Skoro tak mówisz to zmierz się z moim ciężkim wojem (bez uciekania, pojedynek typowo średniowieczny, czyli na długość miecza) to zobaczysz, że lekki dostanie wpieprz od ciężkiego. Jest tak mniej więcej w 8/10 przypadków albo nawet 9/10*.
Natomiast co do tej niemożliwości zadania ciosu przez ciężkiego woja, który jest bardzo szybko dźgany przez lekkiego to powiem tak: znacznie większa ilość hp, pancerza i umiejętne korzystanie z talentów (zaklęć) wojownika i lekki też polegnie w takim starciu.
* przetestowane i potwierdzone w walce pvp przeciw lekkiemu wojownikowi
Lekkie czy ciężkie?
Miałem połączenia:
Ciężkie + Ogień
Ciężkie + Życie
Lekkie + Śmierć
Najsilniejszy był lekki śmiercionośny, ale tylko dzięki czarom, bo sam był słabiak :/ Najłatwiej grało się Ciężkim Uzdrowicielem - po prostu rąbał i się leczył
MOJA OPINIA: Najlepiej robić sobie ciężkie, ale do poziomu 2 dodać sobie lekkie - daje to "Szał" i "Błogosławieństwo"; zaś np. do Broni Strzeleckiej dałbym Lekkie Uzbrojenie (z wiadomych przyczyn - bronie jednoręczne)
Ciężkie + Ogień
Ciężkie + Życie
Lekkie + Śmierć
Najsilniejszy był lekki śmiercionośny, ale tylko dzięki czarom, bo sam był słabiak :/ Najłatwiej grało się Ciężkim Uzdrowicielem - po prostu rąbał i się leczył
MOJA OPINIA: Najlepiej robić sobie ciężkie, ale do poziomu 2 dodać sobie lekkie - daje to "Szał" i "Błogosławieństwo"; zaś np. do Broni Strzeleckiej dałbym Lekkie Uzbrojenie (z wiadomych przyczyn - bronie jednoręczne)
Re: Lekkie czy ciężkie?
Hmm lekkie czy Ciężkie trudny wybór, bo zawsze lubiłem mieć dwa miecze, ale ciężkie mocniej wali no i ma się więcej HP, ale nie masz tylu fajnych wpływów co w lekkim i gorsze skile. A z pomysłem na połączenie lekkiego z ciężkim pierwszy raz się spotkałem(choć oczywiście dodanie 2 punków w lekkie przy wojowniku ciężkozbrojnym to dla mnie żadna nowość).
Sam ogólnie preferuje magicznych wojowników, kiedyś grałem lodowym wojownikiem(lód+ lekka sieczna i pancerz), ale nie był tak skuteczny jak mój samuraj śmierci
(nekromancja+ciężka sieczna i pancerz), którym teraz gram w kampanie i po prostu wymiata.
Sam ogólnie preferuje magicznych wojowników, kiedyś grałem lodowym wojownikiem(lód+ lekka sieczna i pancerz), ale nie był tak skuteczny jak mój samuraj śmierci
Last edited by Maciej on Sun, 19 Jun 2011, 15:27, edited 1 time in total.
-
PaladynFarlon
- Odbębniacz postów
Ja tu wszystkich ciężkozbrojnych zgasze moim lekkozbrojnym paladynem :>
poprostu daje sobie na początek twardość i odrazu szał przez 10-11 sec dostaje obrażenia 6-20 a zadaje do 200 ^^( ale to chyba kazdy zna xd )
no i jeszcze aura szybkich ciosów, nietykalność( tak nieotrzymuje zadnych obrażen przez jakiś czas) i aura zwinności czy jakos tak
zanim ciężkozbrojny trafi mnie 2 lub 3 raz to juz pada ^^
daltego polecam wszystkim taką kombinacje:
Lekkie uzbrojenie:
Lekka broń sieczna
Lekki Pancerz( no jeśli wolicie to dajcie se ciężki pancerz ale to trudniej wtedy postać rozwinąć )
Biała Magia ( wiem ze troche punktów kosztuje )
Wzmocnienia
pozdrawiam ;>
poprostu daje sobie na początek twardość i odrazu szał przez 10-11 sec dostaje obrażenia 6-20 a zadaje do 200 ^^( ale to chyba kazdy zna xd )
no i jeszcze aura szybkich ciosów, nietykalność( tak nieotrzymuje zadnych obrażen przez jakiś czas) i aura zwinności czy jakos tak
daltego polecam wszystkim taką kombinacje:
Lekkie uzbrojenie:
Lekka broń sieczna
Lekki Pancerz( no jeśli wolicie to dajcie se ciężki pancerz ale to trudniej wtedy postać rozwinąć )
Biała Magia ( wiem ze troche punktów kosztuje )
Wzmocnienia
pozdrawiam ;>
Hmm... a ten podpis.... to ważny jest ಠ_ಠ?
mowicie ze ciezkozbrojnemu brakuje punktow zrecznosci. mowicie, ze lekkozbrojnemu brakuje sily i wytrzymalosci. A teraz pytanie : czy ktokolwiek z was doszedł do 50 poziomu grając CZYSTYM ciezkozbrojnym lub CZYSTYM lekkozbrojnym? bo ja to zrobiłem, i wiem, ze lekkozbrojny dostaje olbrzymie premie sily i wytrzymalosci od swoich itemkow, a ciezkozbrojny dostaje tez niemale premie do zrecznosci od zbroi i pierscieni, a ponadto ma pierscienie, ktore dają mu premie do szybkosci walki.
Po co to pisałem? Jesli juz wypowiadacie sie o jakiejs postaci, to nie zapominajcie o ITEMACH tej postaci. (na 50 levelu ciezkozbrojnego mialem ponad 200 punktow sily i wytrzymalosci i jakies 150 punktow zrecznosci - razem z itemami). Tak wiec nie piszcie juz, ze ciezkozbrojnemu brakuje zrecznosci, bo to jest smieszne. No, chyba ze grając ciezkozbrojnym biegacie bez helmu, napiersnika, nagolennikow i pierscieni
Po co to pisałem? Jesli juz wypowiadacie sie o jakiejs postaci, to nie zapominajcie o ITEMACH tej postaci. (na 50 levelu ciezkozbrojnego mialem ponad 200 punktow sily i wytrzymalosci i jakies 150 punktow zrecznosci - razem z itemami). Tak wiec nie piszcie juz, ze ciezkozbrojnemu brakuje zrecznosci, bo to jest smieszne. No, chyba ze grając ciezkozbrojnym biegacie bez helmu, napiersnika, nagolennikow i pierscieni
Ja nie mówię, po za tym każdy kto rozwija postać ciężkozbrojną powinien dawać również trochę punktów na zręczność(przy czystym ciężkozbrojnym to wręcz obowiązkowe).