Grafika :)

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Re: Grafika :)

Post by Fenris »

Zielonego kolorku nie bójcie się ;] a krytykę chętnie przyjmę

Postać była wpierw dobra ;] póki nie użyłem farby żeby zmienić kolor ;/ a farba w gimpie ma to do tego, że wypełnia też kolory podobne nawet te półprzezroczyste. Pixeloze po chwili wychwyciłem, ale powiedziałem sobie: je*** to i tak nie wyszedł mi tak jak w moim zamyśle.
Dobra a teraz postaram się to poprawić, w końcu to tylko 2 sekundki roboty ;]
Image
Spoiler:
Certain
Skrytopisarz

Post by Certain »

Nowe prace:)

Image

Image

Image

A tutaj nie wiedziałem które lepsze więc wrzucam obie :)

Image oraz Image

Oceniajcie i wrzucajcie swoje dzieła :) :)
ImageImage
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Vin, Fen, podstawy kompozycji się kłaniają ;P Nie chodzi o "co artysta miał na myśli" - może odrobinkę. Widzisz, kiedy masz konkretne przesłanie, właśnie poprzez "oprowadzanie za rączkę" przekazujesz je. Jeśli nie, zwyczajnie wskazujesz widzowi proponowaną drogę obejrzenia obrazu - w celu lepszego jego odbioru.

Certain - zaczynasz produkować prace. Rendery rozjechane, przekontrastowane, niewyraźne... posiedź nad nimi trochę więcej niż 5 minut, co?
Coś swojego wrzucę, jak skończę gitarową tapetę (bo mi się zdjęcie czterech cepów znudziło ;P)
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Ari, dałbyś radę przerobić zdjęcie jakiegoś typka i dorobić mu gitarę? Model bym ci podał.
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Mati, nudzisz i sztywniejesz ;| Co mnie obchodzi konkretne przesłanie autora, kiedy ja chcę się SAM odnaleźć w jego dziele? Co jest fajnego w tym oprowadzaniu za rączkę? I nie wiem, co do tego ma kompozycja. To oglądający decyduje o tym, w jaki sposób odbierze choćby jakiś obraz. Przy jakim elemencie się zatrzyma, czemu poświęci swoje skupienie i czym najbardziej będzie zawracał sobie łeb. A co z tego wyniknie, to również jego decyzja. Uważam, że jeśli autor czuje nieodpartą chęć, by pokazać "co, gdzie i jak", lub jego dzieło tego wymaga, to po prostu tworzy dla siebie, a nie innych. "Lepszy odbiór" jest lepszy, pytanie tylko, dla kogo? Ja bym się spodziewał po czymś takim komentarzy w stylu "Jakoś to do mnie nie przemawia, skoro tak to przedstawiasz". A samą kompozycją raczej mało zdziałasz. Rysując na pierwszym planie koronację króla, na drugim zaś kopulujące bobry, zastanów się, na co ludzie będą zwracać uwagę. I choćbyś próbował powiedzieć, że bobry symbolizują to i tamto w stosunku do króla, to raczej usłysz "Ale czemu te bobry tak... od tyłu?", niźli "Aha, teraz to rozumiem...", więc?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Vin, istnieje jeszcze coś takiego jak podświadomość ;) Zresztą, to nie jedyna możliwość przykucia uwagi (zwykle robią to ostre światła - patrz: Caravaggionizm)... bardzo trudno mi to wytłumaczyć, gdyż zwykle robię to instynktownie (jak, przypuszczam, każdy szanujący się artysta) i być może opisuję to nieprawidłowymi słowami.

MagnusArias, wyślij zdjęcie 'typka' i gitary, a zobaczę, co dam radę zrobić.

Wygrzebałem dwie prace (:
Ilustracja do mojej piosenki "Last of Seven"
Image

Oraz ilustracja dla beznazwowego zespołu do utworu "Role-Playing Game"
Image
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

http://img852.imageshack.us/img852/7126 ... e23124.jpg

Wziąłem sobie do serca rady Vina i nawet umieściłem Dziada w środku. Ta przejedwabistość oślepiła mnie i jednocześnie zaniepokoiła. Nigdy nie marzyłem o karierze grafika komputerowego, a bycie dożywotnio badanym przez jajogłowych za odkrycie takiego mistrzostwa też mi nie pasowało. Coś musiałem zrobić. Więc obciąłem Dziadowi głowę gumką, ale nawet z tym obraz był przezarąbisty. Wepchnąłem więc Dziada pod mgłę tak, że jego moherowa moc nadal pulsowała w obrazie jednak nie była aż tak silna aby przykuć uwagę. Puste miejsce wypełniłem jakimś randomowym Fenrisem, który teraz wygląda na jeszcze bardziej hentaiskillowego niż wcześniej plus do tego ma mniej ciemnej masy ;].
Image
Spoiler:
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Mati, model gitary to B.C. Rich Avenge SOB, a zdjęcie typka dam w edicie.
Certain
Skrytopisarz

Post by Certain »

Kolejne prace

Image

Image
ImageImage
Post Reply