[Problem]Nie działa konsola w Spellforce Złota Edycja

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Castagiro
Niemy Mędrzec

[Problem]Nie działa konsola w Spellforce Złota Edycja

Post by Castagiro »

Witam serdecznie.
Specjalnie się zarejestrowałem na tym forum by móc zadać to pytanie. Od razu proszę abyście podarowali sobie teksty typu "nie graj z kodami" itp gdyż grę przeszedłem dwa razy bez kodów. Chcę przejść trzeci raz dla zabawy z kodami lecz nie uruchamia mi się konsola. Gdy grałem pierwszy raz i w akcie desperacji skorzystałem z kodu na surowce wszystko było ok. Wtedy miałem winXP, teraz mam Vistę 64-bit.
Czy ktoś może wie jaki może być problem?
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: [Problem]Nie działa konsola w Spellforce Złota Edycja

Post by MagnusArias »

Poprawnie uruchamiasz konsolę? :P Zazwyczaj są problemy z karta graficzną, Directem itp.
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Jeżeli gra mu działa poprawnie to raczej to nie wina karty graficznej tylko wersji gry. W zależności od tego jaką masz wersje, różni się uruchamia konsoli.

W przypadku wersji 1.02 korzystasz z kombinacji ctr + plus, w przypadku wersji od 1.05 do wyższej ctr + ].
Castagiro
Niemy Mędrzec

Post by Castagiro »

Moja wersja gry to 1.53
Wcześniej konsola mi się uruchomiła, tak jak napisałem (kombinacja ctrl+]). Teraz zaś nie chce. Zapomniałem dodać, że przed uruchomieniem pojawia mi się błąd związany z Daemon Tool, mianowicie brak imgengine.dll.

EDIT.
Właśnie odkryłem bardzo zabawną rzecz. Stwierdziłem, że przytrzymam ctrl i będę wciskać po kolei różne klawisze i wyszło na to, że u mnie konsola uruchamia się przy kombinacji ctrl + \ A sprawdziłeś jaki masz układ klawiatury ? Polski programisty czy inny... //STL
Nie spodziewałem się czegoś takiego. Temat można zamknąć. Przepraszam za zawracanie głowy:)
Post Reply