Powrót Ghula!
Powrót Ghula!
Ok, panie, panowie i basiści! Wracamy z wredotą Ariego, masowym mordowaniem, przedziwnymi zagadkami, jeszcze dziwniejszymi magami i rymującymi nieumarłymi! \m/ Kto jest chętny do sesji? Na razie zbieram ludzi, pomysłu na wątek za bardzo nie mam... prawie <:[ Tym razem skasuję wam pamięć i wrzucę do... no, nieważne, gdzie. Nie pamiętacie nic, musicie się dowiedzieć, za co siedzicie, ile minut życia wam zostało (tak, zamierzam wprowadzić ograniczenie czasowe - bynajmniej do końca; tylko do pewnego momentu), kim do diabła jest ten człowiek/elf/ork/delfin obok i dlaczego macie na sobie rushoffą zbroję z herbem Biebersława.
Zbieram na razie chętnych - KP będzie prawdopodobnie wyglądała tak, jak u Vina.
Nie pchać się. Po kolei, po kolei...
Zbieram na razie chętnych - KP będzie prawdopodobnie wyglądała tak, jak u Vina.
Nie pchać się. Po kolei, po kolei...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Re: Powrót Ghula!
Fenris się zapisuje, tylko nie bić rózga jak będzię zwlekał z odpowiedziami ;] KP niestety będzie to samo co do sesji Vina.

Spoiler:
-
MagnusArias
- Tańczący z warnami
- Postać w RPG: Thalon Van Leyen
Ja też, jeśli o Wielki Wysoki Mati pozwoli :_)
Kp ci wyśle pod wieczór, jak będę pamiętał.
WYSOKI, ok, ale nie Wielki :C // Ari.
Kp ci wyśle pod wieczór, jak będę pamiętał.
WYSOKI, ok, ale nie Wielki :C // Ari.
Last edited by MagnusArias on Sun, 3 Apr 2011, 13:22, edited 2 times in total.
http://www.youtube.com/user/95MagnusAri ... &flow=grid - Majne kowers
Zgłaszam się. Prawdopodobnie z tą samą KP co wtedy.
Spoiler:
-
Tallos
- Łupieżca tematów
- Postać w RPG: Faern Liom
Zgłaszam się, kp będzie prawdopodobnie taka jak dla sesji dziada. Sorry Vin ![troll [troll]](./images/smilies/troll.gif)
EDIT: Nie no, ten troll jest boski!
EDIT: Nie no, ten troll jest boski!
Oook, zgłoszenia mam, to jak złapię stabilniejszy net, napiszę szczegóły i wzór KP
Czekajcie na Edytę za jakieś półtorej do dwóch godzin (: A później na rzeźnię w sesji!
Wzór KP:
W sesji zamierzam postawić nacisk na współpracę i zaufanie między postaciami graczy, jak również indywidualne opisy otoczenia dla każdej z postaci - pod kątem charakteru, poglądów. Informacje indywidualne będę pisał w "spoilerach" - proszę nie zaglądać do nieswoich opisów, popsujecie zabawę i mi, i sobie, i innym graczom.
Zgłoszenia via PW. Ilość miejsc ograniczona, acz nie wiem, do ilu.
Wzór KP:
Code: Select all
[b]Imię i nazwisko:[/b] [i](wedle uznania; standardowo, nie przesadzać z przydomkami)[/i]
[b]Rasa:[/b] Dowolna z sześciu, ale na orków i trolle będę krzywo patrzył...
[b]Wygląd:[/b] (a także 'codzienne' ubranie, ekwipunek podręczny itp.)
[b]Osobowość:[/b] (z naciskiem na traktowanie innych ras - będzie mi to potrzebne; chcę również wiedzieć, którego z magów Kręgu postać zna najbliżej - z opowieści i tym podobnych i który wzbudza jego/jej zaufanie)
[b]Historia:[/b] (Ponieważ akcja dzieje się na pustyni - uwzględnić, dlaczego postać podjęła się misji odbicia wędrownych kupców z tej nieprzyjemnej krainy)
[b]Poziom:[/b] 10
[b]Siła:[/b] 25
[b]Wytrzymałość:[/b] 25
[b]Zręczność:[/b] 25
[b]Zwinność:[/b] 25
[b]Mądrość:[/b] 25
[b]Inteligencja:[/b] 25
[b]Charyzma:[/b] 25
(do rozdania: 75; żadna cecha nie może przekroczyć 54)
[b]Umiejętności:[/b]
[b](umiejętność główna, np. lekkie uzbrojenie[b]
[list](umiejętności dodatkowe - lekki pancerz, broń sieczna, drzewcowa...)[/list]
Do rozdania 20 pkt.
[b]Ekwipunek:[/b]
[list](Lista, wraz z opisem ważniejszych dóbr)[/list]
[b]Opanowane zdolności bojowe oraz znane czary:[/b]
[list](Lista) [/list]
[b]Umiejętności specjalne:[/b] (możecie dać sobie maksymalnie dwie takie umiejętności - obie konsultowane ze mną)
Zgłoszenia via PW. Ilość miejsc ograniczona, acz nie wiem, do ilu.
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Ja również, ogólny szkic KP mam już wymyślony (tak, kościół to świetne miejsce do wymyślania KP), mógłbym niedługo wysłać. Byłbym się zgłosił wcześniej, ale internet siadł.
Mess with the best - die like the rest.
Mati, klapa...
- - Przed przywołaniem, po przywołaniu? O co chodzi?
- Runa, czy nie?
- Kupcy? Nie rozumiem... jak oni wszyscy się tam znaleźli?
- Dlaczego nie ma tego specjalnego podziału statystyk, który był na samym początku? Chodzi mi o te startowe pkt. różne u wszystkich ras. Brakuje mi ich, a jeśli takowych nie będzie, rozwijanie sześciu statystyk będzie równie inteligentnym posunięciem, jak szczanie na Arcydemony w Bruździe. Nawiasem, moja postać leży.
- Twierdziłeś, że znowu nas pozbawisz broni, to co niby pisać w tym ekwipunku, prócz wody i burgerów?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Witam. Jestem chętna do gry. Poproszę moją starą postać, ale z konta Chalkedra (nie pamiętam jej imienia i nazwiska). Można jakoś się dostać do starego tematu, bo nie wiem czy mam na kompie zapisany opis?
Spoiler:
http://www.spellforceweb.fora.pl/gawedy-ariego,83/
http://www.spellforceweb.fora.pl/spellf ... 50-15.html
http://www.spellforceweb.fora.pl/spellf ... 50-15.html
Nashera Yildun
Lodowa Elfka
Poziom: 2
Doświadczenie: 250/538
Statystyki:
Siła: 20
Wytrzymałość: 17
Zręczność: 40
Zwinność: 42
Inteligencja: 31
Mądrość: 40
Charyzma: 30
Umiejętności:
Magia Żywiołów 2
+ Lód 2
Zaklęcia:
Wybuch lodu, Lodowa tarcza
Nie bardzo o to mi chodziło... Miałam na myśli kartę postaci, bo przecież i tak moje wszelkie staty są zerowane. Chodzi mi o historie postaci, jak wygląda itd.
Spoiler:
Zaraz Ci prześlę wszystko na PW, Sorv.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

-
MagnusArias
- Tańczący z warnami
- Postać w RPG: Thalon Van Leyen
Mati, wysłałem Ci moją KP.
http://www.youtube.com/user/95MagnusAri ... &flow=grid - Majne kowers
Jaki odzew! Ok, po kolei:
Vin, Aileen, Magnus - dzięki za PW.
Ludziom, którzy wysłali KP, odpiszę jutro, najpóźniej w środę (wieczorem).
Ludzie chętni do gry - wysyłajcie swoje KP via PW (lub na e-mail). Przejrzę wszystkie zgłoszenia, ale w pierwszej sesji nie będzie więcej niż 4-6 osób (bo z dwójką BNów i tak będzie tłoczno).
2. Oczywiście, Runa. Wybaczcie, że zapomniałem o tej podstawowej sprawie.
3. Karawana kupiecka, beduini, chęć zysku... szczegółów i tak Wasze postaci nie pamiętają
4. Ze względu na złe zbalansowanie ras. Rozwijanie sześciu statystyk w RPG będzie możliwe... no dobra, może czterech.
5. Mimo wszystko, uwzględnijcie bojowy rynsztunek w ekwipunku. Nie powiedziałem, że go nie odnajdziecie (:
Vin, Aileen, Magnus - dzięki za PW.
Ludziom, którzy wysłali KP, odpiszę jutro, najpóźniej w środę (wieczorem).
Ludzie chętni do gry - wysyłajcie swoje KP via PW (lub na e-mail). Przejrzę wszystkie zgłoszenia, ale w pierwszej sesji nie będzie więcej niż 4-6 osób (bo z dwójką BNów i tak będzie tłoczno).
1. Przed Przywołaniem - czasy podobne do tych z poprzedniej mej sesji, nawet nieco wcześniejszeVin wrote:- Przed przywołaniem, po przywołaniu? O co chodzi?
- Runa, czy nie?
- Kupcy? Nie rozumiem... jak oni wszyscy się tam znaleźli?
- Dlaczego nie ma tego specjalnego podziału statystyk, który był na samym początku? Chodzi mi o te startowe pkt. różne u wszystkich ras. Brakuje mi ich, a jeśli takowych nie będzie, rozwijanie sześciu statystyk będzie równie inteligentnym posunięciem, jak szczanie na Arcydemony w Bruździe. Nawiasem, moja postać leży.
- Twierdziłeś, że znowu nas pozbawisz broni, to co niby pisać w tym ekwipunku, prócz wody i burgerów?
2. Oczywiście, Runa. Wybaczcie, że zapomniałem o tej podstawowej sprawie.
3. Karawana kupiecka, beduini, chęć zysku... szczegółów i tak Wasze postaci nie pamiętają
4. Ze względu na złe zbalansowanie ras. Rozwijanie sześciu statystyk w RPG będzie możliwe... no dobra, może czterech.
5. Mimo wszystko, uwzględnijcie bojowy rynsztunek w ekwipunku. Nie powiedziałem, że go nie odnajdziecie (:
...co jest dla mnie, niestety, niezrozumiałe...I dalej, Vin wrote:A, no i tak poza tym - nie da się zmodyfikować KP w taki sposób, by była grywalna. Need some help?
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz