Ulubiona rasa w SpellForce 2

Poll: Ulubiona rasa w SP 2

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:31

królestwo (ludzie , elfy , krasnoludy)
19
28%
barbarzyńcy (orkowie ,trole i barbarzyńcy)
6
9%
pakt (mroczne elfy , cienie i gargulce)
12
18%
szaikanie (szaikanie, smoki , ostrza)
30
45%

Total votes: 67

Sługa Run
Odbębniacz postów

Post by Sługa Run »

jeśli chodzi o mnie to tak na pierszym miejscu Saikanie, na drugim Królestwo, na trzecim Pakt, a na ostatnik Klan
Guest

Post by Guest »

moim zdaniem na

1 klan

2 pakt

3 królestwo

szajakinów niema w spellforce 2

Szajakinów faktycznie nie ma. Radzę zagrać w dodatek. //A.
Paskins
Skrytopisarz

Post by Paskins »

Jak dla mnie Pakt w sile rządzi :) Nekromantki zajebiaszcze, jak walczysz z dużą armią to szkielety sieją spustoszenie. Cieniami też można pięknie wykosić przeciwnika. Gargulce takie nijakie, jednak bardzo skuteczne w większych ilościach. Na drugim Królestwo i Szaikanie ex 'equo. Królestwo ma świetne elfy, Szaikanie świetnych magów (jednak zajmują dużo miejsca). Klan na ostatnim, też można nim fajnie grać, szczególnie trolami, ale reszta dosyć słaba.

Więc:

Siła:

1. Pakt

2. Królestwo i Szaikanie

4. Klany

Wygląd:

1. Królestwo

2. Szaikanie

3. Pakt

4. Klany

Pozdrawiam
Guest

Post by Guest »

A moja ulubioną rasą jest Pakt tak jak u Paskinsa. Jak już wspomniał ,wsparcie szkieletów przywołanych przez nekromantki jest bardzo pomocne jako iż nekromantki nie moga atakowac budynkow. Na drugim miejscu Królestwo. Połączenie konnych kuszników-łowców + druidzi to grupa nie do pokonania. Pozdro ; ]
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Moją ulubioną rasą są Klany. wielu mówi że to słaba rasa o.O jak można tak mówić Miotacze to najlepsze jednostki dystansowe lepsze niż Łowcy z Królestwa. Spirytyści zamrażają ładnie na polu bitwy, jeżeli ktoś przesadził z ilością konnych jednostek to weterani ich zmiotą, a jeżeli przeciwnik ma nadmiar czarodziejek czy nekromantek sprawdza tu się świetnie Bersekerzy kosza ładnie a odbijają 75% obrażeń od magii. Totem jak dla mnie najlepszy wykrywacz cieni i nie tylko! Jest szybki, widzi cienie, jest najlepszą jednostką atakującą jednostki latające. Po za tym Klany najszybciej się rozwijają, mają tanie jednostki początkowe chodzi mi o łuczników. jeżeli przeciwnik nie ogarnia to super szybki rush tymi jednostkami na początku gry i win. Po za tym jeżeli by się tak uczepić tych nekromantek i czarodziejek co takie niby są super mocne na wszystko, to powiem tyle że np u szaikanów są łamacze zaklęć. Zrekrutować ich sobie + jakieś jednostki w zwarciu i mamy piękny koniec Łamacze zaklęć wysysają na początku całą manę nekromantką i czarodziejką po czym przywołują sporo ilość burz z piorunami :) Królestwo na nekromantki i czarodziejki wysyła Paladynów, którzy mają 75% obrony przed czarną magią oraz wysokie obrażenia, hp i pancerz. Cienie faktycznie są kozackie możemy zniszczyć komuś bazę całą, jednak to się tyczy noobów, ja jak gram prawie zawsze co chwila sprawdzam co przeciwnik robi i się zabezpieczam, kiedy widzę kryształy cieni, powołuję jednostki które wykrywają cienie i po ptakach. Jednak żeby nie było za różowo to powiem że każda rasa ma swoje wady i zalety, dlatego jak widzę teksty na temat siły armii itp. to mnie krew zalewa... to temat o ulubionej swojej rasie piszemy dlaczego ją lubimy bo np. posiada jednostki takie i takie ma spoko gospodarkę, czy technologie i tyle... nie raz grałem z typami co myśleli że szaikanie są tacy wspaniali a super szybki rush na początku gry ich zjechał... trzeba umieć grać to po pierwsze i nie pieprzyć głupot tka jak widziałem na yt ktoś napisał pod filmikiem komentarz: "jesteś okropnym noobem... ja na początku robię tytana bez żadnych jednostek(...)" dalej nie będę pisał koleś ma nie po kolei w głowie.... za nim zrobi tytana ktoś zrobi parę jednostek najsłabszych i go zjedzie w pierwszych minutach gry. Dlatego powiem tak, lubię ogółem wszystkie rasy, jednak moją ulubioną rasą są Klany. Czemu? Ponieważ mają fajne jednostki, można wykonywać najszybsze rushe czy proxy. Pozdrawiam :)
Image
MikexDD
Skrytopisarz

Post by MikexDD »

U mnie na 1 miejscu Shaikanie. Grałem nimi w sumie tylko w grze jednoosobowej (nie kampania), ale są świetni. Drugie miejsce to Pakt, na trzecim ląduje Królestwo i na ostatku Barbarzyńcy.
MrMat
Skrytopisarz

Post by MrMat »

Królestwo ma najlepsze wieżyczki bo do ataku obrony i leczenia czyli to o czym mazy każdy wojownik w SF
PaladynFarlon
Odbębniacz postów

Re: Ulubiona rasa w SpellForce 2

Post by PaladynFarlon »

ja lubie królestwo [rycerz]
no i jeszcze pakt [elf]
Shaikanami niemiałem okazji pograć ( zapewne tylko w dragon storm?)
Hmm... a ten podpis.... to ważny jest ಠ_ಠ?
KPCezar
Odbębniacz postów

Post by KPCezar »

[samuraj] Ja jestem jednym z nielicznych, którzy lubią najbardziej Pakt. Później Klany ( w dużej merze tu zasługa barbarzyńców ). Trzeci Szaikanie, a ostatnie, jak się domyślacie Królestwo. [samuraj]

^ Patrz wyrzej :D
Tak tylko w Władcach Smoków
Vegeta11
Skrytopisarz

Post by Vegeta11 »

Moim zdaniem :
-Królestwo najlepiej mi się nimi gra (lobię się bawić magami i drzewcami )
-Szajkanie
-Pakt
-Klan
niech Aryn ma was wszystkich w opiece XD
Aragaj
Skrytopisarz

Post by Aragaj »

Moim zdaniem :
miejsce 1 : Pakt : tanie jednostki , gargulce są bardzo przydatne , czarodziejki w grupie robią burdel na polu bitwy , itemy paktu fajnie wyglądają i mają dobre staty ;) i cienie z zaskoczenia zadają dość duże dmg .

miejsce 2 : Szaikanie : Magowie krwi mogą wskrzeszać poległe jednostki , kryształowe smoki w dużej grupie potrafią wyrżnąć w 5 min.wrogą armie którą oponent robił 10 minut , ulepszanie jednostek , to teraz minusy :P : smoki ognia w strasznie szybkim tempie zużywają manę , drogie jednostki , po zebraniu armii ulepszonych jednostek okazuje się ze jest to grupa 30 mieszanych jednostek na 90 slotów limitu jednostek :P

miejsce 3 : Królestwo : imponujący wygląd jednostek ;) , krasnoludy to wytrzymałe jednostki świetne tanki i osłona dla łowczyń i druidów , ci magowie na gryfach to dobre jednostki do zdejmowania innych latających jednostek i piechoty .

miejsce 4 : Klan : bardzo wytrzymałe jednostki , jednostki mają fajny wygląd ;) , Trolle są dobre do niszczenia budynków zwłaszcza miotacze w grupach , szpony zdejmują wrogie jednostki latające , fajny wygląd budynków .

Jeśli macie jakieś wonty do tego że minusy napisałem tylko przy szaikanach to te minusy są BARDZO wkurzające :P
Post Reply