Problem z Save- Spellforce 2 Złota Edycja

Post Reply
MikexDD
Skrytopisarz

Problem z Save- Spellforce 2 Złota Edycja

Post by MikexDD »

Mam problem z savem w tej grze, chociaż na koniec dorzucę jeszcze parę pytań. A więc: gdzieś w niedzielę, o 22, kończyłem grać (zacząłem po 20, wcześniej się uczyłem). Ostatni zapis był w miejscu, w którym mamy za zadanie zabić bossa pająków lub poświęcić ludzi, aby uspokoić pająki. Team +24 lvl (bohater chyba 27/28), więc nie chciało by mi się przechodzić gry po raz drugi... Zapisałem i wyłączyłem grę, następnie kompa. Komputer jest w miarę nowy, zakupiony w październiku, lecz od jakiegoś miesiąca po zakupie zaczął rąbać się zasilacz- żeby włączyć komputer, po wyłączeniu muszę wyłączyć go z tyłu- przycisk "0". Wyłączając kompa, byłem przyzwyczajony do wyłączania go z tyłu, więc przed całkowitym zamknięciem systemu przez pomyłkę się pośpieszyłem i nacisnąłem. Wchodząc na Spellforca dzisiaj (środa), chciałem odpalić kampanię, lecz w momencie kliknięcia w "Kontynuuj kampanię", przycisk pozostawał "zapadnięty", po czym gra za chwilę wyłączała się, pokazując komunikat: "Error while load/ing savegame", coś w tym stylu. Wchodzę na C/Program Files..., aż w końcu docieram do SP2-ZE, i nie znajduję żadnego Save. Nie po to spędziłem +50h na tej grze, by teraz grać od zera. Co mogę zrobić ???

Dodatkowe pytania:

-Nie działa mi patch do błędów graficznych (zacinanie obrazu przy niektórych rozmowach itp.), więc co mam robić ???

-Jak odpalić grę Online ??? Trzeba przejść full kampanię ??? Czy może mam błąd, gdyż po zarejestrowaniu i zalogowaniu pisze "Error" ???
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Co do gry Online, mam ten sam problem, ale to pewnie jest spowodowane internetem (czy masz porty zablokowane). Próbujesz stworzyć konto i nic. Patche mało co dają w dwójce, w jedynce jakieś sensowne zmiany był jedynie widoczne.

Save nie są C/Program Files, tylko w Moje Dokumenty/Spellforce2/save/campaing

Przy wyłączaniu kompa, nie takie błędy się zdarzały, np odłączenie listwy czy przy używaniu gry, monitor ci się wygasi po długim nieużywaniu i zapomnisz, to kompa wyłączysz i co? Kupa. Miałem kilka takich przypadków, ale save nie straciłem.
jaro
Zbrojny w klawiaturę

Post by jaro »

Online nie ma bo Jowood zamknął serwery, jak będzie premiera FiD może otworzą znów.

A nie ma tam przypadkiem, wczytaj grę czy coś? Dawno nie grałem. Co do patcha, to może źle go zainstalowałeś, lub nie wczytałeś savea z poprzedniej mapy?
Image
MikexDD
Skrytopisarz

Post by MikexDD »

Dobra, dzięki za pomoc :wink:. Miałem zepsuty save z tej mapki, ale Auto działał. Już ich rozwaliłem :wink:.
Post Reply