Po zakupie lapka z kartą graficzną nadającą się do gier, odkurzamy z żoną stare gry, które leżą w szufladzie. Chcieliśmy pograć w grze dowolnej we dwójkę po LAN, niestety ustawia się tylko gra 1/1. Mamy dwie oryginalne kopie bez dodatku (Platynowa i premierowa za darmo od kumpla). Widzimy się, w potyczce wszystko gra ale w dowolnej nie. W instrukcji napisane, że można do 2 osób w dowolnej grać.
Pytanie jak ustawić grę dowolną na 2 graczy w LAN. Skoro gra dowolna w LAN istnieje, bez sensu było by żeby tylko dla jednego gracza. Od tego przecież single player jest. Z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam z Nowym Rokiem
Cześć gre dostałem na świeta i wiem że się nieda przez internet grać. Ściągnołem hamachi jak piszecie ale chyba nie umiem go obsługiwać bo gdy z koleżanką jesteśmy juz w sieci jednej i włączmy spellforce 2 i LAN niepokazuje nam możliwośći dołączenia choć zawsze koleżanka tworzy lub ja.
Sprawdź jakie masz IP (wewnętrzne czy zewnętrzne), czy masz odblokowane porty. Masz łącze radiowe czy stałe ? Jeśli radiowe to nici ze stawiania serwera, chyba że dostawca udostępni ci odpowiednie porty.