Wirus?

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Basheerah
Niemy Mędrzec

Wirus?

Post by Basheerah »

Witam

Otóż mam taki problem. Kupiłam grę SpellForce 2 z dodatkiem Władca Smoków,. Włożyłam płytkę do napędu i otworzyła się instalka. Kliknęłam więc grę podstawową, i wtedy mój komputer zasygnalizował mi o czymś, co zwie się H...(?)/Malware. I co teraz z tym zrobić? Boję się, że to wirus... :C

Mam Windows 7.
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Jeśli kupiłaś w sklepie typu biedronka po przecenie, lub w autoryzowanym sklepie typu Empik lub Media Markt, nie masz się co obawiać. Jeśli kupiłaś grę na rynku lub ' lub Bóg wie jakim ścierwie, to musisz przeskanować komputer dobrym antywirusem. Dobrym sposobem na ochronę przed wirusami jest także częste skanowanie komputera (raz na tydzień, miesiąc).
Bezix
Łowca postów
Postać w RPG: Terill Senus

Post by Bezix »

Jeśli jest to gra, którą kupiłaś w sklepie, to wyświetlanie się komunikatu o wirusie, świadczy tylko o tym, że masz słabego antywirusa, bo normalnie nie powinno go być. Spotkałem się z takim przypadkiem w Gothic 2, gdy wcześniej mogłem grać normalnie, później zmieniłem antywirusa ( gdy 1-szy razy grałem w Gothic 2, miałem Kasperskiego ) i nie wiadomo skąd pojawił się komunikat o wirusie. Po formacie systemu zainstalowałem innego antywirusa i komunikatu nie było. Zmień antywirusa i po kłopocie :wink:
Post Reply