nowy dodatek

Dział poświęcony najnowszemu dodatkowi Spellforce.
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

I wreszcie jakieś nowe informacje na temat dodatku:

http://spellforce.com/forum/showthread. ... post797880

Przetłumaczyłem sobie to i podobno za niedługo ma zostać otwarty dział na głównej stronie o FiD. Wydawcy również obiecują od 2 dni chyba że będą na tym forum co podałem dodawać codziennie jakieś nowe info, screeny tapety i opisy nowej rasy, będzie to możliwe do przeczytania na nowej odsłonie strony już nie długo lecz sądzą że warto abyśmy wiedzieli to już trochę wcześniej. Co do nowej rasy podane zostały na razie dwie jednostki SoulScreamer (Krzykacz Dusz?) Będzie on władał magią ognia oraz Damned (Przeklęty?) Który będzie chyba kimś w rodzaju wojownika podstawowego. Tak więc ci którzy się interesują dodatkiem zapraszam na forum i codziennego śledzenia nowości z dodatku FiD.

Edit: Można jeszcze doczytać iż nowa rasa ma nazywać się Nameless i ma łączyć w sobie 4 poprzednie frakcje i tego nie rozumiem bo na tym screenie: http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=150989 widać jak orkowie wybudowali te nowe budynki i teraz zastanawiam się czy to są nowe upgrade 'y orków czy po prostu orkowie sprzymierzyli się z demonami???
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Witam.

Double post to prawda ale chciałbym zamieścić nowe informacje na temat dodatku:

1. Strona została otwarta http://spellforce.jowood.com/sf2/fid/?lang=en&rid=1910

2.Nowe forum http://www.spellforce.com/forum/forumdisplay.php?f=257 dyskusje na temat dodatku, a także kolejne nowe obrazki jednostek.

Twórcy w głównym newsie zapowiadają że jeszcze parę tygodni do premiery dodatku. Jestem ciekaw kiedy ukaże się wersja Polska :)

Pozdrawiam :)
Image
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

ha ha ha hahahahahahahahahahahaha bardzo sprytne ja założyłem o tym dwa tematy i niewiele trzeba aby przepisać a w dodatku moje tematy znikneły
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Zniknęły, ponieważ był to kategoryczny spam.

@Topic

Bardzo fajnie, że JoWood pracuje nad dodatkami, chociaż szkoda że serwery wyłączyli.
jaro
Zbrojny w klawiaturę

Post by jaro »

Jowood podał datę premiery.

30 Listopad obecnego roku, niestety wersja niemiecka, nie wiadomo kiedy pojawi się angielska lub polska.
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Pytałem się gry-online o Polską datę premiery... dostałem taki list zwrotny:

"Dobre pytanie. Jeszcze kilka miesięcy temu polskim wydawcą miało być Fonogame. Po drodze utracili prawa a aktualnie o ich przejęcie walczy CD Projekt. Niestety, jeszcze na 100 procent nie wiadomo czy dodatek wyjdzie w Polsce."

Ja nie rozumiem tego bo zacofanie nad polską premierą było kiedyś wiadomo inne czasy były i opóźnienia trzech miesięcy czy więcej to była normalka ale teraz ma być znowu jakieś opóźnienie albo ma w ogóle nie wyjść w Polsce!!!???

Mam nadzieję że wyjdzie i przynajmniej będzie to Grudzień 2010!
Image
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

No, czyli już praktycznie pozamiatane. Nie mam pojęcia czemu, ale komuś naprawdę zależy, by o SpellForce zapomniano w Polsce. Przestało im się opłacać? Nie chce mi się wierzyć, że w naszym kraju w SF gra te pięćset ileś osób zarejestrowanych na SFW. Cała sytuacja jest żenująca, a jej dno z pewnością przytłacza polskiego fana (nie ukrywajmy) tej dobrej seii, który w dodatku polubił "dwójkę". Trudno, FiT stracił w moich oczach, chyba się na niego nie skuszę.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

O Polskiej premierze dalej nic nie wiadomo dzisiaj na stronie Jowood wyszedł nowy trailer z gry:

http://spellforce.jowood.com/sf2/fid/?lang=en&rid=1906

Z tego co przetłumaczyłem napisy z niemieckiego to:

Nowa rasa będzie dostępna w całkowicie nowym trybie multiplayer.

Będą nowe czary, umiejętności i ulepszenia dla bohaterów i wojska.

TO tyle a po za trailerem na forum dowiedziałem się że tryb multiplayer będzie via steam i będzie w nim coś takiego jak Liga można by powiedzieć czyli wiadomo tabela a w niej wszyscy gracze sf2 fid + statystyki, wyniki itp. mają być takie ligi drużynowe też po 2vs2 3vs i chyba 4vs4 można grać kiedy się chce i do oporu więc rywalizacja by była i ten tryb byłby bardzo ciekawy, tak więc ja tylko czekam na premiere i info o tym kiedy będzie wersja PL i jazda potem kosić w sp a potem mp :D
Image
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

premiera ma być w styczniu 2011 ale ciekawe czy wypali...?
Image
Image
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Niewiadomo. Ciągle jest przekładane. Może mają jakieś problemy z tym dodatkiem?
Image
jaro
Zbrojny w klawiaturę

Post by jaro »

Doszły mnie słuchy o problemach finansowych Jowood, premiera gry jest obecnie nie określona, a kłopoty na pewno ją przedłużą.
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

to już wiadomo z dnia 6 Stycznia. Jowood ma 90 dni na reorganizację kapitału. jeżeli nie uda im się sąd rozwiąże ich firmę i dobrze należy im się według mnie. Prawa wtedy będą musiały trafić do firmy Phenomic. Jowood wszystko psuje zawsze!
Image
MrMat
Skrytopisarz

Post by MrMat »

Tak, SF to bardzo dobrze rozwinięta gra, ale nie zawsze nowsza część schodzi na lepsze :) Ale szczerze to nie mogę się doczekać kiedy będę mógł zagrać w Wiare w Przeznaczenie, piszecie tylko po Angielsku nazwe tej części :) Nie lepiej pisać po Polsku? "Wiara w Przeznaczenie"
jaro
Zbrojny w klawiaturę

Post by jaro »

No cóż, to że prawa trafią do phenomic to moim zdaniem świetna wiadomość, może doczekamy się tej 3 zrobionej przez twórców 2 pozostałych części, tyle że pod patronatem innej firmy, lub nie i nie będziemy mieli ani FiDa ani trójki... Chociaż z drugiej strony trochę szkoda mi tej firmy, co jak co ale parę fajnych gier wydali. :)
Image
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Według mnie wydawca nie jest ważny bo zawsze się coś wydarzy ważniejsze jest aby seria SpellForce była kontynuowana i coraz lepsza w zbieraniu nowych fanów lecz czy gra zostanie wydana z ręki Phenomic, czy Jowood to już całkiem inna historia.
Image
Image
Post Reply